Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Weillen

Op je gemak energie vergelijken in Weillen? Via de energievergelijker check je probleemloos alle relevante energiebedrijven als Luminus & Comfort Energy. Vul postcode + gezinssamenstelling in, begroot het stroom- en gasverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Weillen de scherpste prijs kan bieden. Daarnaast lees je op deze website bruikbare info over zaken als o.a. onderwerpenen info over een energieneutrale woning. Daarnaast bieden wij een aantal nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Onhaye
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,409
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,272
Gemiddeld verbruik: 1590 m3 en 3420 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Supersnel vergelijken

 • Alle landelijke aanbieders bij elkaar
 • Je ziet direct wat het kost
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 220,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Weillen?

We zien flink wat energieleveranciers in Weillen. Van Lampirus tot bijvoorbeeld Luminus, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Op dit moment kun je kiezen uit circa 25 bedrijven. Deze energieleveranciers werken allemaal op basis van de leidingen van Ideg. Het is vrijwel uitgesloten om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor die situatie moet je zeker de energiesimulator proberen. Weten welke gas & stroom leveranciers er beschikbaar zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Weillen is voor jouw verbruik? Geef hieronderjouw gegevens in, kies voor de laagste prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Check daarnaast de 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd stroom, en er is warm water in het hele huis. Daartegenover, gas & stroom aanbieders hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In een situatie als gasstoringen of stroomproblemen, dan willen jullie natuurlijk dat er snel een monteur komt. Conclusie: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Ten slotte wenst elke consument een betaalbaar energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Dankzij de energievergelijker check je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Weillen, die aansluit op jouw wensen. Zoeken op unieke aspecten? Dit is natuurlijk een optie. Via jouw input in de tarievenvergelijker ontdek je gemakkelijk een energieovereenkomst dat rijmt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Weillen

 • Engie: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • OCTA+: Energiepunten sparen
 • Lampiris: Uitstekende klantenservice
 • MEGA: Verschillende termijnen
 • Essent: Inzicht in energiegebruik
 • Eneco: Reken jouw energiekoste online uit
 • Luminus: Ketel garantie voor €6,99 per maand
 • Elegant: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Watz: 5% besparen op de isolatiefactuur
 • Wase Wind: Overzichtelijke contracten
 • Comfort Energy: Denkt met jou mee over besparen
 • Poweo: Contact via telefoon, mail en social media

Wat betaal ik voor energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De producten van energieleveranciers en de kosten zijn in elke plaats weer anders. Dat wordt veroorzaakt doordat er veel beheerders op deze markt werken. Iedere netbeheerder hanteert eigen prijsstellingen voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Weillen betreft Ideg. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Onhaye is de netbeheerder van het gas Ideg. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Facts and figures Weillen

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Onhaye
 • Populair merk: Itho Daalderop
 • Aandeel duurzaam: 27,70%
 • Postcode: 5523
 • Aantal mazout liters: 2250 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,409
 • Stroomtarief kwh: €0,272
 • Gem. gasverbruik: 1590 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3420 kWh
energie-vergelijken-weillen

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Situatieschets

  Begin met de standaard informatie. Dat betreft gezinssamenstelling, en straatnaam + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de omgeving Weillen gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1590 m3 en 3420 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Liggen er zonnepanelen op je pad? Selecteer het aantal kWh dat je opwekt. Alle ingevoerde gegevens dragen bij aan het gas- en stroom tarief.

 3. Kies soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Geen voorkeur? Sla dit dan over. Met betrekking tot prijsafspraken heb je de keuze uit o.a. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of flexibele model-abonnementen. In algemene zin loont het om elke 12 of 24 maanden een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Wat daarna komt is de totaallijst met alle grote aanbieders + contracten. Van ieder contract lees je gegevens als herkomst van stroom en gas, looptijd abonnement, de prijzen van gas en elektra in Weillen, en nieuwe klanten korting. Kies de organisatie die rijmt met jouw wensenpakket.

 5. Regel online je overstap

  Een geldige korting tegengekomen? Klik op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de webpagina van de energie-onderneming. Dit kan zijn www.luminus.be en ook www.aspiravi.be. De betreffende leverancier zegt jouw huidige contract op. Zo ben je zeker van gas en stroom in Weillen


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €340 rendement bieden. Echter, kan ik nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via de energiehunter check jij 5 handige tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktisch advies 1: isoleer CV-leidingen
 • Bespaaradvies 2: af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoonmaken.
 • Tip 3: hou je vriezer zoveel mogelijk gesloten.
 • Advies 4: het dak isoleren.
 • Praktisch advies 5: repareer je kraan als deze lekt.

Info over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze overstap-medewerkers zeggen: wacht niet langer en ga overstappen in Weillen. Op die manier ben je het voordeligst uit. Toch, let wel even op wanneer je dit doet. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk te switchen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, doorgaans levert dat wel een boete op. Heb jij een modelcontract? In zo’n situatie mag men wisselen van leverancier, zonder boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Dan is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft nooit extra te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens de contracttermijn. Normaliter vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in januari en in juli. Bij een variabel contract is dus met name interessant als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En vaak krijg jij daarnaast ook een mooie korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energiewereld geldt in beginsel: langlopende contracten zijn duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Weillen. Bij een contract met een langere looptijd zijn de tarieven wel iets lager. Evenwel, bij 1 jarige contracten ontvang je alle jaren deze dergelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, standaard regelt de toekomstige aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de beste of voordeligste energieaanbieder. Bijv. Eneco, ENGIE en ook Aspiravi. Daarnaast kies je wanneer het contract in moet gaan. Jullie nieuwe energieleverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Dankzij deze website bekijk je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.antargaz.be, dan valt als eerste op dat de energie hier fors duurder is. Hoe komt dat? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Met behulp van lage prijzen en flinke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Op basis daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Weillen vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Weillen en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Weillen

Tal van energieleveranciers ondersteunen onderhand groene stroom in Weillen. Op dit front is er veel variatie te vinden. De herkomst van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk groene energie label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ongeoorloofd aangemerkt als duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat organisaties eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer in dit geval zeker voor “Groene stroom uit België”. Daarna kan je alle groene energieleveranciers in Weillen vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Voor inwoners van de gemeente Onhaye bestaan er tegenwoordig diverse acties die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Je kunt denken aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 5523. In deze plaats kan je steeds vaker zeer betaalbaar participeren in duurzaamheidsprojecten in de regio. Het is natuurlijk ook goed om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Namen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat kan jij zelf doen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zonnepanelen installeren
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minder energie verbruiken! Zie ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Bezoek ook Elegant abonnement.