Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Onhaye

Gemakkelijk energie vergelijken in Onhaye? Door gebruik te maken van onze vergelijker doorzoek je snel en simpel alle bekende maatschappijen zoals Eneco en Poweo. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Onhaye de laagste prijs biedt. Bovendien vergaar je op energiehunter.be uitgebreide info over thema’s als o.a. tarieven en tips om jouw huis te verduurzamen. Daarbij verschaffen wij jou handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Onhaye
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,432
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,272
Gemiddeld verbruik: 1590 m3 en 3400 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote maatschappijenin een overzicht
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Besparingen mogelijk tot wel € 465,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Onhaye?

We zien nogal wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Onhaye. Dit loopt van Engie tot een speler als Luminus, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. In maart 2024 is het aanbod ongeveer 30 leveranciers. Deze aanbieders maken allemaal gebruik van het gas- en stroom netwerk van Ideg. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dat geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Uitzoeken welke gas & stroom maatschappijen tot de mogelijkheden behoren? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Onhaye is die past bij jouw verbruik? Geef snel de benodigde gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en regel jouw overstap eenvoudig online. Lees verder over 5 bruikbare bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Maar, gas & stroom leveranciers zijn niet allemaal hetzelfde. Tijdens een stroomstoring, dan is het prioriteit dat er gauw een oplossing volgt. Conclusie: vergelijk op meer dan alleen prijs. Ten slotte zoekt iedereen een betaalbaar energiecontract. En dat is meer dan logisch. Geholpen door de energietarievenvergelijker vergelijk je direct de goedkoopste energieleverancier van Onhaye, altijd op basis van jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat is geen probleem! Met behulp van de keuzevakjes in de tarievenvergelijker achterhaalt men moeiteloos een product dat klopt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Onhaye

 • Engie: Handige website
 • OCTA+: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Lampiris: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • MEGA: Goede klantenservice
 • Essent: Ook modelcontracten
 • Eneco: Online grip op je kosten
 • Luminus: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Elegant: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Watz: Meerdere contracten
 • Wase Wind: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Comfort Energy: Overzichtelijke contracten
 • Poweo: Online meterstanden doorgeven

Wat betaal ik voor energie in onze buurt? (Prijzen maart 2024)

Het aanbod van gas & stroom bedrijven en de energietarieven zijn anders per regio. De reden hiervan is dat er meerdere beheerders actief zijn. Iedere afzonderlijke beheerder gebruikt weer zijn eigen prijzen voor transport. De actuele netbeheerder (elektra) in Onhaye heet Ideg. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Onhaye is de aardgas netbeheerder Ideg. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Kerngegevens Onhaye

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Onhaye
 • CV Merk: Pentec
 • Groene energie: 0,284%
 • Hoofdpostcode: 5520
 • Verbruik Mazout: 1730 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,432
 • Stroomtarief kwh: €0,272
 • Gem. gasverbruik: 1590 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3400 kWh
energie-vergelijken-onhaye

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Je begint altijd met de standaard informatie. Daarmee wordt bedoeld; gezinssamenstelling, de postcode en het huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. Rondom Onhaye gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1590 m3 en nog eens 3400 kWh. Gebruik jij geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je genereert. Deze factoren hebben effect op het energietarief.

 3. Kies herkomst energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Heb jij niets met groen? Sla dit dan over. Inzake prijszekerheid kun jij opties nemen van 1 jarig tot 5 jarig of specifieke model (variabele) prijzen. In algemene zin is het een goed idee om eens in de 12 maanden een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  In de volgende stap vind je een tabel met alle grote aanbieders + contracten. Van ieder contract achterhaal jij details als soort energie, looptijd abonnement, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Onhaye, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de aanbieder die past bij jouw wensenpakket.

 5. Regel online je overstap

  Een goede actie in het lijstje? Druk op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de aanbieder. Denk aan www.engie.be of natuurlijk www.eneco.be. Jouw toekomstige leverancier regelt alles voor jou. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Onhaye


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan soms wel €280 winst geven. Daartegenover, kan ik nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via de energiehunter vind je vijf energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktische tip 1: de verwarming omlaag doen
 • Praktisch advies 2: houd koffie warm in de thermoskan
 • Advies 3: bij elektrisch koken een pan gebruiken die plat is.
 • Bespaaradvies 4: rolluiken gebruiken.
 • Bespaaradvies 5: switch van energiemaatschappij

Advies bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze overstap-medewerkers zeggen: ga elke jaar opnieuw overstappen in Onhaye. Daarna bespaar je het meeste geld. Desondanks, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag te allen tijde switchen van maatschappij, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder overgestapt? In zo’n geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Energietarieven vastzetten of een modelovereenkomst?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er 2 smaken: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dat creëert financiële transparantie, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen de looptijd van het contract. Dikwijls kom je deze tariefupdate tegen op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst wordt je dus ook ‘beloond’ als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel exact weet wat de kosten gaan zijn. En mogelijk krijg jij daarnaast ook een scherpe welkomstbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energie industrie werkt het zo: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan diverse kortlopende energiecontracten voor Onhaye. In het geval van een lang contract zijn de tarieven wel iets lager. Toch, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang jij elk jaar zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, standaard verwerkt je aanstaande leverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en ga voor een nieuwe leverancier. Zoals Eneco, Essent of natuurlijk Elegant. Ook kies je de ingangsdatum (start levering). Je aankomende gas en stroom leverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan als ik het zelf afsluit?

Door gebruik te maken van www.energiehunter.be vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.lampiris.be, dan kom je tot de ontdekking dat de energie hier fors duurder is. Hoe komt dat? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Dankzij goedkope tarieven en flinke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Onhaye vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Onhaye en stap over naar de beste aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Onhaye

Het gros van de aanbieders leveren onderwijl groene stroom in Onhaye. Op dit front zijn er diverse keuzes te maken. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wijkt nogal af. Niet ieder “groene stroom” contract is ook echt groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onrechtmatig “groen” genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat energieleveranciers 100% transparant zijn? Gebruik dan de optie “Groene energie uit NL”. In de volgende stap kan jij alle groene energieleveranciers in Onhaye vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de gemeente Onhaye zien we steeds meer stappen met een focus op duurzame energie. Aspecten als windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 5520. In deze plaats kan je in toenemende mate relatief goedkoop meewerken met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij jouw eigen energieverbruik te minderen. In zo’n 25 jaar moet Namen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen integreren
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Ga verder naar de Vijf praktische bespaartips of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk details over Essent contract.


Alle plaatsen in deze gemeente