Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Hamois

Eenvoudig energie vergelijken in Hamois? Dankzij de energievergelijker tref je gemakkelijk alle relevante leveranciers als bijvoorbeeld Essent & Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, begroot het stroom- en gasverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Hamois voor jou de beste prijs heeft. Ook bekijk je op energiehunter.be waardevolle info over onderwerpen als bijvoorbeeld energieproblemen en verschillende contractsoorten. Bovendien vind je hier tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Hamois
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,427
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,267
Gemiddeld verbruik: 1565 m3 en 3375 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle energiebedrijvenvergelijken
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Gemiddelde besparing van € 245,00.

Eenvoudig overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Hamois?

We zien flink wat energieleveranciers beschikbaar in Hamois. Dit varieert van Eneco tot een speler als Mega, je ziet door de bomen het bos niet meer. Momenteel zijn het zo’n 40 energieleveranciers. Zij zijn allemaal aangesloten op het elektra- en gasnetwerk van Ideg. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dit scenario moet je zeker de energiesimulator proberen. Bekijken welke gas & stroom aanbieders je kunt kiezen? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hamois voor jou is? Geef hieronderde eigen gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en stap meteen over. Check daarnaast de 5 nuttige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Toch, energie-organisaties zijn niet allemaal hetzelfde. In het geval van een gasstoring, dan is het prioriteit dat dit adequaat wordt opgelost. Conclusie: kijk verder dan de tarieven. Ten slotte geeft iedereen prioriteit aan een goede én goedkope maatschappij. En dat snappen wij best! Middels de vergelijkingstool vind je direct de goedkoopste energieleverancier van Hamois, specifiek voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Ook dat bieden wij. Middels filters in de tarievenvergelijker bekijken jullie gemakkelijk een overeenkomst dat rijmt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Hamois

 • Engie: Goed bereikbare klantendienst
 • OCTA+: Altijd scherpe acties
 • Lampiris: Contact via telefoon, mail en social media
 • MEGA: Alles beheren via de klantzone
 • Essent: Online grip op je kosten
 • Eneco: Handige website
 • Luminus: Prettige klantendienst
 • Elegant: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Watz: Transparante overeenkomsten
 • Wase Wind: Uitstekende klantenservice
 • Comfort Energy: Eenvoudig verbruik inzien
 • Poweo: Eerlijk en transparant

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze buurt? (Prijzen maart 2024)

De aansluitingen van gas & stroom leveranciers en de vergoedingen zijn weer anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er verschillende netbeheerders verbonden zijn. Elke netbeheerder wordt gekenmerkt door weer aparte prijzen voor transport van gas en stroom. De huidige elektriciteit netbeheerder in Hamois betreft Ideg. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn weer anders per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Hamois valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Ideg. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen geregeld.

Kerngegevens Hamois

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Hamois
 • CV ketel: Intergas
 • Groene energie: 0,279%
 • Hoofdpostcode: 5360
 • Mazout: 1680 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,427
 • Stroomtarief kwh: €0,267
 • Gem. gasverbruik: 1565 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3375 kWh
energie-vergelijken-hamois

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Stap 1 is het invoeren van je huis en woningdetails. Dat betreft het aantal bewoners, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Hoeveel energie verbruik jij? In Hamois bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1565 m3 plus 3375 kWh. Woon jij volledig gasloos? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Sprake van zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze factoren dragen bij aan de kosten van energie.

 3. Kies type energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Kies dan ‘geen voorkeur’. Aangaande contracttermijn kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist flexibele model-abonnementen. Gewoonlijk is het slim om elk jaar opnieuw een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Tarieven vergelijken

  In de volgende stap vind je een overzicht met alle mogelijke aanbieders van energie. Bij ieder pakket check je data over herkomst energie, type contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Hamois, en de eventuele korting. Selecteer de organisatie die past bij jouw budget.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een relevante aanbieding beschikbaar? Klik op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de pagina van de energiemaatschappij. O.a. www.energie2030.be en www.energypeople.be. De betreffende leverancier zet alles netjes voor jou om. Nooit zonder stroom en gas in Hamois


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €270 winst geven. Daartegenover, wat zijn de andere opties zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via de energiehunter tref je 5 bruikbare tips & tricks waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: de verwarming omlaag doen
 • Bezuinigadvies 2: overweeg een “slim” strijkijzer die zichzelf uitzet
 • Praktisch advies 3: zet het klokje op elektrische apparaten uit.
 • Bezuinigadvies 4: de verwarmingsbuizen isoleren.
 • Praktisch advies 5: plaats zoveel mogelijk spaar- en ledlampen

FAQ gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten zijn erover eens: maak een sport van het overstappen in Hamois. Daarna bespaar je het meeste geld. Toch, dit is niet op elk moment mogelijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat scenario kan iedereen switchen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder van leverancier gewisseld? Vermoedelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een modelovereenkomst?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je meerdere keuzes: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft nooit extra te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid gedurende de contractperiode. Normaliter wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in januari en in juli. Bij variabele prijzen is dus ook erg interessant wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En als je geluk hebt krijg je ook nog eens een overstapbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In energieland is het principe: contracten voor een langere periode zijn prijziger dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Hamois. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Toch, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je alle jaren deze hoge welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, gewoonlijk faciliteert jouw betreffende gas en stroom aanbieder de opzegging van het contract middels de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle tarieven en kies de goedkoopste energieaanbieder. Bijv. Luminus, ENGIE of natuurlijk Energy People. Tevens bepaal je de startdatum van het abonnement. Jullie nieuwe gas en stroom organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Middels energiehunter.be achterhaal je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je een website opent zoals www.aspiravi.be, dan ontdek je dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe bestaat dat? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Middels goedkope tarieven en fikse welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door het resultaat daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Hamois vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Hamois en vind de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Hamois

Een aanzienlijk deel van de energiemaatschappijen verschaffen inmiddels groene stroom in Hamois. Rondom dit thema kunnen grote verschillen optreden. De herkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet alle groene energie komt 100% groen tot stand. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte aangemerkt als duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat leveranciers 100% transparant zijn? Kies dan een filter voor “Groene stroom uit België”. Je kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Hamois vergelijken, tegen de laagste prijs.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de buurt van de gemeente Hamois kennen we diverse initiatievenmet een focus op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 5360. In deze plaats kan je meer en meer vrij voordelig meedelen in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om thuis minder energie te verbruiken. Op termijn moet Namen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Woning met zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En ook belangrijk: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Lees de Vijf praktische bespaartips en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Doorzoek informatie over Comfort Energy.


Alle plaatsen in deze gemeente