Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Assesse

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Assesse? Geholpen door de Energiehunter vind je overzichtelijk alle erkende energiebedrijven zoals Watz en Aspiravi. Vul de postcode en het huisnummer in, voer het verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Assesse de scherpste prijs kan bieden. Daarbij tref je via onze vergelijker uitgebreide info over topics als o.a. verschillende gasregio’s en alternatieven voor de CV-ketel. Daarnaast bieden wij een aantal tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Assesse
Netbeheerder Elektra:Aieg
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,424
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,264
Gemiddeld verbruik: 1550 m3 en 3360 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Supersnel vergelijken

 • Alle erkende bedrijven naast elkaar
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Bespaar tot wel € 490,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Assesse?

Wij zien erg veel energieleveranciers in Assesse. Dat gaat van Eneco tot bijvoorbeeld Mega, er is gewoon veel te kiezen. Op dit ogenblik kun je kiezen uit circa 25 leveranciers. Deze maatschappijen zijn allemaal aangesloten op het elektra- en gasnetwerk van Aieg. Het is niet te doen om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Daarvoor bieden wij de energiesimulator. Uitzoeken welke maatschappijen je kunt kiezen? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Assesse is die past bij jouw verbruik? Geef moeiteloos jouw eigen gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, er is altijd stroom, en je kunt lekker warm douchen. Daartegenover, aanbieders zijn niet allemaal hetzelfde. Is er stroom en gas storingen, dan is het noodzakelijk dat dit snel opgelost wordt. Het punt is: houd ook rekening met kwaliteit service. Onderaan de streep geeft iedereen prioriteit aan een goedkope energieleverancier. En dat snappen wij best! Via onze energie vergelijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Assesse, die aansluit bij jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Ook dit kun je hier vinden. Dankzij keuzes in de vergelijkingstool vind je probleemloos een energieovereenkomst dat aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Assesse

 • Engie: Eenvoudig verbruik inzien
 • OCTA+: Ook flexibele prijzen
 • Lampiris: Eenvoudig verbruik inzien
 • MEGA: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Essent: Overzichtelijke contracten
 • Eneco: Eenvoudig verbruik inzien
 • Luminus: Met handige energiesimulator
 • Elegant: Online prijs berekenen
 • Watz: Alles beheren via de klantzone
 • Wase Wind: Alles beheren via de klantzone
 • Comfort Energy: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Poweo: Eigen termijnbedrag kiezen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen maart 2024)

De voorwaarden van gas & stroom bedrijven en de onkosten zijn anders per regio. Dit komt doordat er allerlei beheerders van het net op deze markt werken. Iedere beheerder van het net gebruikt eigen prijsstellingen voor transport van gas en stroom. De huidige netbeheerder van elektra in Assesse is Aieg. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Assesse is de aardgas netbeheerder Tecteo. Als er sprake is van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Facts and figures Assesse

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Assesse
 • Populair merk: Faber
 • Groene energie: 0,276%
 • Postcodegebied: 5330
 • Gem. mazout: 1650 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Aieg
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,424
 • Stroomtarief kwh: €0,264
 • Gem. gasverbruik: 1550 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3360 kWh
energie-vergelijken-assesse

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie direct regelen.

 1. Schets jouw situatie

  Als eerste de standaard informatie. Daarmee wordt bedoeld; het aantal bewoners, en straatnaam + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. Rondom Assesse bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1550 m3 + 3360 kWh. Heb jij een gasloze woning? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat de zonnecellen renderen. Alle ingevoerde gegevens hebben invloed op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer type energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Je kunt deze stap dan overslaan. Betreffende abonnementen kan men gaan voor producten van 1 jaar tot 5 jaar en wisselende korte termijn modelcontracten. In algemene zin is het een goed idee om eens per jaar een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. Energie vergelijken

  Wat volgt is een handig overzicht met alle interessante maatschappijen en contracten. Bij elk pakket zie jij voorwaarden over herkomst van stroom en gas, duur van het contract, de prijzen van gas en elektra in Assesse, en de overstapbonus. Selecteer de organisatie die rijmt met jouw budget.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een populaire kortingsactie tegengekomen? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de website van het bedrijf. O.a. www.essent.be + www.ecopower.be. De door jou gekozen energieleverancier neemt het administratieve deel voor zich. Geen dag zonder gas of stroom in Assesse


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €375 voordeel geven. Echter, kan ik nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hierna vind je 5 energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktische tip 1: kies voor vloerverwarming
 • Bezuinigtip 2: zorg dat de koelkast op een koele plek staat
 • Bezuinigtip 3: sloffen dragen in huis.
 • Bezuinigtip 4: neem een laptop i.p.v. een vaste computer
 • Advies 5: kies voor het eco-programma op de vaatwasser of wasmachine

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze experts zeggen: regel jaarlijks het overstappen in Assesse. Op die manier is de besparing het grootst. Desondanks, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor einddatum contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan moet je wellicht nog even wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt dan meteen overstappen, zonder boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? In zo’n geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een modelovereenkomst?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij de modelovereenkomst. Normaal worden de prijzen aangepast in de eerste en zevende maand. Bij het variabele alternatief is dus met name interessant als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat de kosten gaan zijn. En daarnaast is er sprake van een overstapbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor energiecontracten is het principe: contracten voor een langere periode zijn uiteindelijk fors duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Assesse. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Daartegenover, bij een jaarcontract krijg je jaarlijks zo’n persoonlijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, standaard regelt de geselecteerde maatschappij de opzegging van de actuele contracten door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle tarieven en selecteer de goedkoopste aanbieder. Denk aan OCTA+, ENGIE en Eni. Ook kies je de aansluitdatum (moment van leveren). Je aanstaande gas en stroom organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Geholpen door onze vergelijker bekijk je altijd de meest interessante aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.trevion.be, dan kom je tot de ontdekking dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is daarvan de reden? Super simpel: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Aan de hand van goedkope tarieven en grote welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Op basis daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Assesse vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Assesse en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Assesse

Veel maatschappijen leveren momenteel groene stroom in Assesse. Rondom dit thema is er veel variatie te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt varieert per leverancier. Niet ieder groene energie contract is daadwerkelijk groen. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte geprofileerd als groen of duurzaam. De zekerheid hebben dat organisaties een groen beleid hanteren? Selecteer dan de optie “Groen gas/elektra uit België”. Jij kan dan geschikte groene energieleveranciers in Assesse vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Voor inwoners van de gemeente Assesse bestaan er tegenwoordig allerlei activiteiten met een focus op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 5330. In deze buurt kan je meer en meer financieel aantrekkelijk meedoen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. De overheid wil ook ons verplichten om minder energie in huis te gebruiken. Rond 2050 moet Namen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Huis met zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Zonneboiler integreren
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: beperkt je verbruik van gas en stroom. Ga verder naar de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Lees verder alles over Mega.


Alle plaatsen in deze gemeente