Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sorinne-La-Longue

Snel energie vergelijken in Sorinne-La-Longue? Met behulp van de energievergelijker ontdek je eenvoudig alle bekende aanbieders als bijv. Essent & Lampirus. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Sorinne-La-Longue de beste deal heeft! Tevens vind je via de energievergelijker waardevolle informatie over zaken als o.a. stroomtarieven en zakelijke energie. Voorts komen we met praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Assesse
Netbeheerder Elektra:Aieg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,451
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,254
Gemiddeld verbruik: 1505 m3 en 3345 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire providers naast elkaar
 • Je ziet direct wat het kost
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 360,00.

Probleemloos overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Sorinne-La-Longue?

We zien erg veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Sorinne-La-Longue. Dat loopt uiteen van Lampirus tot een speler als Mega, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Hedendaags kun je kiezen uit circa 25 maatschappijen. Deze maatschappijen maken allemaal gebruik van het gas- en elektra netwerk van Aieg. Het is vrijwel uitgesloten om alle aanbieders zelf te vergelijken. In deze context kun jij terecht bij de energiesimulator. Achterhalen welke gas & stroom maatschappijen er beschikbaar zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sorinne-La-Longue is op dit moment? Voer hieronderde gevraagde gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Meer weten? Check onze 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Desalniettemin, energiebedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. Bij voorvallen als een gasstoring, dan is het wenselijk dat er snel een monteur komt. Kortom: kijk verder dan de tarieven. Onderaan de streep zoekt elke Belg een energieleverancier die niet te duur is! En dit is heel snel te regelen. Via onze handige vergelijker check je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Sorinne-La-Longue, die aansluit op jouw wensen. Wil je kunnen filteren? Dat kun je zelf bepalen. Aan de hand van filters in de tarievenvergelijker detecteert men eenvoudig een product dat rijmt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Sorinne-La-Longue

 • Engie: Online prijs berekenen
 • OCTA+: OCTA + BeOnline
 • Lampiris: Eenvoudig verbruik inzien
 • MEGA: Online facturen bekijken
 • Essent: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Eneco: Loyaliteit wordt beloont via de Comfort Bonus
 • Luminus: Uitstekende klantenservice
 • Elegant: Online facturen bekijken
 • Watz: Ook flexibele prijzen
 • Wase Wind: Leverancier van hernieuwbare energie
 • Comfort Energy: Online meterstanden doorgeven
 • Poweo: Transparantie en zekerheid met Poweo Fix

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze straat? (Prijzen mei 2024)

De pakketten van leveranciers en de energietarieven verschillen per regio. Dat zit’m in het feit dat er verschillende beheerders van het net service verlenen. Elke netbeheerder past eigen voorwaarden toe en weer andere tarieven voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van stroom in Sorinne-La-Longue is Aieg. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Assesse is de huidige netbeheerder van het aardgas Ideg. In het geval van een storing zullen zij dit afhandelen.

Feiten over Sorinne-La-Longue

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Assesse
 • Populair merk: Oertli
 • Groene stroom: 21,90%
 • Centrale postcode: 5333
 • Gem. mazout: 1670 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Aieg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,451
 • Stroomtarief kwh: €0,254
 • Gem. gasverbruik: 1505 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3345 kWh
energie-vergelijken-sorinne-la-longue

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Start met je woning en gezinssituatie. Dit zijn gezinssamenstelling, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de omgeving Sorinne-La-Longue bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1505 m3 en nog eens 3345 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb je zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze aspecten beïnvloeden het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Ben jij neutraal? Je kunt deze stap dan overslaan. Betreffende prijs zekerheden kan je kiezen voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of flexibele model-abonnementen. Vaak is het een goed idee om elk jaar opnieuw over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Contracten vergelijken

  Je gaat nu door naar de totaallijst met alle beschikbare energieleveranciers. Bij alle pakketten achterhaal je info over herkomst van stroom en gas, abonnementstermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Sorinne-La-Longue, en de welkomstbonus. Selecteer de organisatie die overeenkomst met jouw voorwaarden.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een mooie leverancier gespot? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van de aanbieder. Bijv. www.engie.be + www.zeno.be. Jouw toekomstige energieonderneming zet alles netjes voor jou om. Altijd zekerheid van gas en stroom in Sorinne-La-Longue


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan ruim €370 opleveren. Toch, wil jij nog meer adviezen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Onderstaand tref je 5 concrete tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bezuinigtip 1: niet alle radiatoren open zetten
 • Tip 2: overweeg een “slim” strijkijzer die zichzelf uitzet
 • Praktisch advies 3: Was op 30 – of 40 graden
 • Bezuinigtip 4: een modulerende thermostaat gebruiken.
 • Bespaaradvies 5: geen gloeilampen gebruiken, maar spaarlampen of ledlampen.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze overstap-medewerkers zijn erover eens: maak een sport van het overstappen in Sorinne-La-Longue. Zodanig ben je het voordeligst uit. Desondanks, kies een geschikt moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Ben je contractvrij? In zo’n situatie mag men overstappen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder overgestapt? Mogelijk is je contract dan al tijden verlopen. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een meerjarige contract of een flexibel modelcontract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij de modelovereenkomst. Dikwijls kom je deze tariefupdate tegen aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit type contract is dus met name interessant als de energieprijs trend neerwaarts is.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het energietarief is. En wellicht wordt je ook tegemoet gekomen met een scherpe welkomstbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energiewereld geldt in de basis: contracten met een lange looptijd zijn uiteindelijk fors duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Sorinne-La-Longue. Ga je voor een meerjarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Maar, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je ieder jaar een scherpe welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, gewoonlijk faciliteert je toekomstige gas en stroom leverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst via de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor de goedkoopste of meest populaire leverancier. Denk aan Eneco, ENGIE en ook Comfort Energy. Daarna neem je een besluit over de ingangsdatum van het contract. Jullie geselecteerde maatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Door gebruik te maken van onze vergelijker tref je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.eni.com, dan is het niet moeilijk om te zien dat de energie hier fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Met behulp van lagere tarieven en intense welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Sorinne-La-Longue vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Sorinne-La-Longue en vind de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Sorinne-La-Longue

Het merendeel van de bedrijven faciliteren inmiddels groene stroom in Sorinne-La-Longue. Op dit gebied is onderling veel verschil te vinden. De manier van produceren van groene stroom verschilt nogal. Niet elk groene energie label kent ook echt een groene bron. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk geprofileerd als groen of duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat maatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Kies in dat geval de optie “Groene Energie uit België”. Daarna kan je erkende groene energieleveranciers in Sorinne-La-Longue vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de omgeving van de gemeente Assesse zien we steeds meer stappen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Je kunt denken aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 5333. In deze buurt kan je meer en meer tegen een aantrekkelijke prijs bijdragen aan duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook ziet de gemeente graag dat we ons eigen huis te verduurzamen. Binnen 30 jaar moet Namen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler in de woning
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En het ligt voor de hand: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check ook onze Praktische energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Antargaz prijzen.