Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Crupet

Snel online energie vergelijken in Crupet? Aan de hand van onze vergelijker tref je overzichtelijk alle verkrijgbare maatschappijen. Je kunt denken aan Essent en Aspiravi. Vul de postcode en het huisnummer in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en vind uit welke energieleverancier in Crupet voor jou de beste prijs heeft. Bovendien vergaar je via de Energiehunter uitgebreide info over onderwerpen zoals energiebesparing in huis en salderen. Bovendien bieden wij een aantal praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Assesse
Netbeheerder Elektra:Aieg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,45
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,253
Gemiddeld verbruik: 1500 m3 en 3340 kwh
Populaire aanbiederEneco

Eenvoudig vergelijken

 • Alle populaire leveranciersin een overzicht
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Besparing loopt op tot € 230,00.

Eenvoudig overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Crupet?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers actief in Crupet. Dat loopt uiteen van Poweo tot aan OCTA+, je ziet door de bomen het bos niet meer. Vandaag zijn het zo’n 25 maatschappijen. Deze maatschappijen gebruiken allen het gas- en elektra netwerk van Aieg. Het is vrijwel uitgesloten om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor die situatie moet je zeker de energiesimulator proberen. Weten welke gas en stroom aanbieders je kunt kiezen? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Crupet voor jou is? Geef hierna jouw eigen gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en stap meteen over. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Ongeacht bij wie je klant bent, je kunt altijd koken, en in de winter is het lekker warm in huis. Toch, gas & stroom leveranciers focussen toch allemaal op andere dingen. Bij voorvallen als stroom en gas storingen, dan is het wenselijk dat er gauw een oplossing volgt. Conclusie: staar je niet blind op tarieven. Als het puntje bij paaltje komt zoekt iedereen een betaalbaar energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Dankzij de energievergelijker ontdek je snel de goedkoopste energieleverancier van Crupet, die aansluit op jouw wensen. Zoeken op unieke aspecten? Dat is mogelijk. Via selecties in de prijzenvergelijker check je eenvoudig een energie-abonnement dat past bij jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Crupet

 • Engie: Online account
 • OCTA+: Contact via telefoon, mail en social media
 • Lampiris: Alles beheren via de klantzone
 • MEGA: Online inzicht in verbruik
 • Essent: Vaste energieprijzen
 • Eneco: Altijd inzicht in het verbruik
 • Luminus: Ketel garantie voor €6,99 per maand
 • Elegant: Goede klantenservice
 • Watz: Verschillende termijnen
 • Wase Wind: Eenvoudig verbruik inzien
 • Comfort Energy: Contact via telefoon, mail en social media
 • Poweo: Eigen account

Wat kost energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen juni 2024)

De producten van gas & stroom maatschappijen en de onkosten verschillen per regio. Dit komt doordat er verschillende beheerders diensten leveren. Elke netbeheerder past eigen voorwaarden toe en weer aparte prijzen voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van stroom in Crupet is Aieg. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Assesse wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Ideg. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Cijfers en feiten Crupet

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Assesse
 • Populair merk: Nibe
 • Aandeel groen: 21,80%
 • Postcodegebied: 5332
 • Mazout verbruik: 1660 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Aieg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,45
 • Stroomtarief kwh: €0,253
 • Gem. gasverbruik: 1500 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3340 kWh
energie-vergelijken-crupet

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Natuurlijk de basisinfo. Daarmee wordt bedoeld; aantal gezinsleden, en adres (postcode).

 2. Vul energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In en rondom Crupet ligt dat gemiddeld op circa 1500 m3 plus 3340 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je realiseert. De genoemde zaken hebben invloed op de kosten van energie.

 3. Kies type energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van contracten kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 t/m 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Door de bank genomen kan het uit om elk jaar opnieuw over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Er volgt nu een handig overzicht met alle populaire energiebedrijven. Bij ieder contract zoek jij data over soort energie, looptijd abonnement, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Crupet, en de overstapbonus. Kies de organisatie die klopt met de opgegeven wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een passende actie tegengekomen? Klik op ‘Bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de webpagina van het energiebedrijf. Bijv. www.energie2030.be + www.eneco.be. Jouw toekomstige energieleverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd zekerheid van gas en stroom in Crupet


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan wel €370 opleveren. Evenwel, is er nog meer mogelijk om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via onze hunters profiteer je van 5 concrete tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaaradvies 1: kijk waar jouw woning extra isolatie kan gebruiken
 • Tip 2: je eten in de koelkast laten ontdooien.
 • Bespaartip 3: je verwarming op tijd op de nachtstand zetten.
 • Praktische tip 4: goed op het energieverbruik letten wanneer je een nieuw elektrisch apparaat koopt.
 • Bezuinigadvies 5: maak zoveel mogelijk gebruik van het daglicht

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om de overstap te regelen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze specialisten zeggen altijd: ga elke jaar opnieuw overstappen in Crupet. In dat geval maak je gebruik van lagere tarieven. Let op, dit is niet op elk moment mogelijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met vaste looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Heb jij een modelcontract? Je mag te allen tijde veranderingen aanbrengen, zonder boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? Mogelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of wil jij een model contract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens de contracttermijn. Doorgaans wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij de variabele variant wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En als je geluk hebt krijg jij daarnaast ook een mooie korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor energiecontracten werkt het zo: een contract voor meerdere jaren kunnen qua prijs niet concurreren met diverse kortlopende energiecontracten voor Crupet. Bij een contract met een langere looptijd profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Evenwel, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je ieder jaar een dergelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, in de regel verzorgt de gekozen energieleverancier het opzeggen van het huidige contract met de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer een beschikbare aanbieder. Bijv. Eneco, Lampiris en ook Wase Wind. Ook beslis je over de startdatum van het abonnement. Je toekomstige gas en stroom maatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan bij de aanbieder zelf?

Met behulp van onze website achterhaal je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.engie.be, dan zul je zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is de achterliggende reden? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Door gebruik te maken van lagere onkosten en intense welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Crupet vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Crupet en sluit een goed abonnement af die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Crupet

De meeste maatschappijen ondersteunen vandaag de dag groene stroom in Crupet. Op dit gebied is onderling veel verschil te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wijkt nogal af. Niet ieder “groene stroom” contract kent ook echt een groene bron. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist als “duurzaam” gekenmerkt. De zekerheid hebben dat bedrijven daadwerkelijk groen zijn? Kies dan een filter voor “Groen gas/elektra uit België”. Je kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Crupet vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In en rondom de gemeente Assesse zien we allerlei acties die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Voorbeelden zijn windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 5332. In deze omgeving kan je steeds vaker heel gunstig meewerken met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook stimuleert de gemeente ons om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Namen helemaal energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En zeker onmisbaar: realiseer een besparing op energiegebruik. Lees de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk details over Poweo prijzen.