Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Saint-Germain

Gemakkelijk energie vergelijken in Saint-Germain? Via onze website ontdek je supersnel alle grote energieleveranciers als bijvoorbeeld Watz & Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw verbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Saint-Germain prijstechnisch het meest interessant is. Ook vergaar je op energiehunter.be nuttige info info over zaken als bijv. leveranciers en de slimme meter. Daarbij vind je hier een lijstje met 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Eghezée
Netbeheerder Elektra:Aieg
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,444
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,287
Gemiddeld verbruik: 1470 m3 en 3310 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle providers onder elkaar
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Bespaar tot wel € 280,00.

Moeiteloos overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Saint-Germain?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Saint-Germain. Van Antargaz tot aan Comfort Energy, er zijn meer leveranciers dan ooit. Tegenwoordig is het aanbod ongeveer 30 energie aanbieders. Deze leveranciers werken allemaal op basis van het net van Aieg. Het is onuitvoerbaar om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In dit geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Ontdekken welke gas en stroom bedrijven tot de mogelijkheden behoren? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Saint-Germain is voor jouw verbruik? Geef moeiteloos de eigen gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en stap direct moeiteloos over. Lees verder over 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je je hebt altijd licht, en in de winter is het lekker warm in huis. Daartegenover, gas & stroom bedrijven zijn niet allemaal hetzelfde. In een situatie als gas- en stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat er snel een monteur komt. Het punt is: kijk verder dan de tarieven. Als het puntje bij paaltje komt wenst elke consument een goede én goedkope maatschappij. En dit is heel snel te regelen. Via de energiehunter bekijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Saint-Germain, die aansluit op jouw wensen. Speur je naar iets unieks? Ook dat bieden wij. D.m.v keuzes in de Energiehunter bekijken jullie probleemloos een overeenkomst dat naadloos aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Saint-Germain

 • Engie: Voor de klein- en grootverbruiker
 • OCTA+: Altijd scherpe acties
 • Lampiris: Overzichtelijke contracten
 • MEGA: Diverse looptijden
 • Essent: €50 tot €150 korting bij langlopend contract
 • Eneco: Ook met zonnepanelen
 • Luminus: Altijd inzicht in het verbruik
 • Elegant: Ook met zonnepanelen
 • Watz: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Wase Wind: Ook flexibele prijzen
 • Comfort Energy: Ook met zonnepanelen
 • Poweo: Prima klantendienst

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze straat? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van gas & stroom bedrijven en de kosten wijken vaak af per plaats. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er meerdere beheerders service verlenen. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas gebruikt eigen prijsstellingen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Saint-Germain betreft Aieg. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Eghezée valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Tecteo. Bij een storing zullen zij dat oplossen.

Informatie over Saint-Germain

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Eghezée
 • CV ketel: Chappee
 • Groene energie: 21,20%
 • Centrale postcode: 5310
 • Verbruik stookolie: 1600 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Aieg
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,444
 • Stroomtarief kwh: €0,287
 • Gem. gasverbruik: 1470 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3310 kWh
energie-vergelijken-saint-germain

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Je begint altijd met de standaard informatie. Dit gaat over de grootte van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Schat jouw verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de buurt van Saint-Germain is dat gemiddeld 1470 m3 + 3310 kWh. Gebruik jij geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je realiseert. Deze details bepalen de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en de contractlooptijd.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Is dit voor jou om het even? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Wat betreft prijs zekerheden kan je kiezen voor 1, 3, of 5 jaar, en modelcontracten. Normaliter loont het om jaarlijks weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Er volgt nu een handig overzicht met alle populaire energiebedrijven. Bij alle contracten bekijk je info aangaande herkomst van stroom en gas, contractsduur, de kostprijs van gas en elektra in Saint-Germain, en de welkomstbonus. Kies de leverancier die aansluit op jouw eisen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een geschikte prijsaanbieding tussen de resultaten? Klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de webpagina van het energiebedrijf. Dit kan zijn www.energie2030.be en www.comfortenergy.be. De betreffende energieonderneming regelt alles voor jou. Altijd zekerheid van gas en stroom in Saint-Germain


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €370 rendement bieden. Toch, zijn er andere tips om besparingen te realiseren op de energierekening? Via onze hunters tref je 5 handige tips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Advies 1: gebruik niet de standby modus
 • Bezuinigtip 2: zet de koelkast precies waterpas.
 • Praktisch advies 3: de verwarming uitzetten in kamers die waar je weinig komt.
 • Tip 4: geen bewegende screensaver gebruiken op je computer.
 • Bespaaradvies 5: laat lichten niet onnodig branden

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van energiemaatschappij?

Mensen vragen regelmatig: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze experts zeggen: maak een sport van het overstappen in Saint-Germain. In dat geval maak je gebruik van lagere tarieven. Echter, kies een geschikt moment. Einde contract in zicht? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Zit je nog vast aan een contract? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Ben je contractvrij? Je mag te allen tijde overstappen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Ben je nog nooit geswitcht? Vermoedelijk is je contract dan al tijden verlopen. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een contract voor meerdere jaren of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je wordt niet extra belast op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens de contracttermijn. Gewoonlijk vinden deze wijzigingen plaats in het begin en in midden van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst kan positief uitvallen wanneer de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En wellicht krijg je ook nog eens een hoge overstapkorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In energieland is het principe: langlopende contracten zijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Saint-Germain. In het geval van een lang contract zijn de tarieven wel iets lager. Daartegenover, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je alle jaren zo’n persoonlijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, standaard regelt jouw betreffende gas en stroom maatschappij het volledige overstaptraject middels de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer de goedkoopste aanbieder. Onder andere Eneco, ENGIE en ook Antargaz. Daarnaast bepaal je de startdatum van het abonnement. Jouw geselecteerde energiemaatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan via de site van de maatschappij?

Aan de hand van energiehunter.be bekijk je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.luminus.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat dit vaak fors duurder is. Hoe bestaat dat? Kinderspel: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Via lagere tarieven en fikse welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door deze strategie krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Saint-Germain vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Saint-Germain en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Saint-Germain

Een groot deel van de energiemaatschappijen ondersteunen vandaag de dag groene stroom in Saint-Germain. Toch is onderling veel verschil te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen wisselt nogal. Niet alle “groene stroom” is ook echt duurzaam. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt foutief geprofileerd als groen of duurzaam. 100% zeker weten dat leveranciers een groen beleid hanteren? Ga dan voor een filter voor “Groen uit NL”. Hier kan jij alle groene energieleveranciers in Saint-Germain vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Maak jouw regio groener
Voor inwoners van de gemeente Eghezée zijn er steeds meer initiatievenbinnen het domein duurzame energie. Zaken zoals windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 5310. In deze regio kan je soms zeer betaalbaar meedoen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we thuis minder energie te verbruiken. Binnen afzienbare tijd moet Namen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Het huis isoleren
 • Installeren van zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En niet te vergeten: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Lees de Praktische energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk details over Luminus prijzen.