Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Leuze

Gemakkelijk energie vergelijken in Leuze? Geholpen door onze website doorzoek je overzichtelijk alle erkende energiebedrijven. Voorbeelden zijn Mega en Aspiravi. Schets jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en check welke energieleverancier in Leuze de laagste prijs hanteert. Verder check je via onze vergelijker belangrijke informatie over zaken als verbruik in de regio en tips om jouw huis te verduurzamen. Ook geven we 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Eghezée
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,439
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,282
Gemiddeld verbruik: 1445 m3 en 3500 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle erkende providers onder elkaar
 • Je ziet direct wat het kost
 • Eenvoudig besparen tot wel € 485,00.

Snel & simpel overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Leuze?

Wij zien opvallend veel energieleveranciers beschikbaar in Leuze. Dat gaat van Antargaz tot Mega, er is gewoon veel te kiezen. Momenteel is het aanbod ongeveer 25 providers. Deze leveranciers werken allemaal op basis van de infrastructuur van Ideg. Het is niet te doen om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie is de energiesimulator toe te passen. Bekijken welke aanbieders je kunt kiezen? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Leuze is? Voer hierna jouw eigen gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en stap meteen over. Lees verder over 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je je hebt altijd licht, en in de winter is het lekker warm in huis. Maar, gas en stroom bedrijven hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij voorvallen als een stroom- of gasstoring, dan is het wenselijk dat dit adequaat wordt opgelost. Het punt is: staar je niet blind op tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En dat snappen wij best! Door middel van onze prijzencheck vergelijk je direct de goedkoopste energieleverancier van Leuze, die past bij jouw plaatje. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dat bieden wij. Dankzij selecties maken in de Energiehunter bekijk jij gemakkelijk een product dat aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Leuze

 • Engie: Exclusieve aanbiedingen
 • OCTA+: Denkt met jou mee over besparen
 • Lampiris: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • MEGA: Reken jouw energiekoste online uit
 • Essent: Goede klantenservice
 • Eneco: Prettige klantendienst
 • Luminus: Meerdere contracten
 • Elegant: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Watz: Online account
 • Wase Wind: Grip op verbruik en de kosten
 • Comfort Energy: Prima klantendienst
 • Poweo: Met handige energiesimulator

Wat zijn de actuele energieprijzen rondom mijn woonplaats? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van energiebedrijven en de onkosten zijn in elke plaats weer anders. Dat wordt veroorzaakt doordat er allerlei beheerders van het net actief zijn. Elke netbeheerder wordt gekenmerkt door eigen prijsstellingen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Leuze betreft Ideg. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn weer anders per regio. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Eghezée valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Ideg. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen verholpen.

Facts and figures Leuze

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Eghezée
 • CV ketel: AWB
 • Groene stroom: 20,70%
 • Centrale postcode: 5310
 • Mazout verbruik: 1550 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,439
 • Stroomtarief kwh: €0,282
 • Gem. gasverbruik: 1445 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3500 kWh
energie-vergelijken-leuze

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie direct regelen.

 1. Situatieschets

  Allereerste je huis en woningdetails. Bijvoorbeeld samenstelling huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Leuze is dat gemiddeld 1445 m3 en 3500 kWh. Verbruik je geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Sprake van zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je panelen opleveren. Alle ingevoerde gegevens hebben effect op de kosten van energie.

 3. Selecteer type energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Geen voorkeur? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van looptijd kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een modelcontract. In algemene zin is het gunstiger om ieder jaar over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Tarieven vergelijken

  Je gaat nu door naar de resultaatpagina met alle mogelijke energiebedrijven. Bij alle abonnementen vind je data over oorsprong energie (groen of grijs), type contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Leuze, en de eventuele korting. Selecteer de organisatie die matcht met jouw wensenpakket.

 5. Stap online over

  Een passende aanbieding gespot? Druk op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de pagina van het energiebedrijf. Bijv. www.essent.be of www.trevion.be. De door jou gekozen energiemaatschappij zegt jouw huidige contract op. Geen dag zonder gas of stroom in Leuze


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €280 opleveren. Echter, zijn er andere tips om besparingen te realiseren op de energierekening? Via onze hunters check jij 5 handige bespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: let op het energielabel
 • Praktisch advies 2: laat je eten eerst koud worden voordat je het in de koelkast zet.
 • Praktische tip 3: bij elektrisch koken een pan gebruiken die plat is.
 • Bezuinigadvies 4: spouwmuren isoleren.
 • Advies 5: vervang gloeilampen door spaar- of ledlampen

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om de overstap te regelen?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten zeggen: maak een sport van het overstappen in Leuze. Dan maak je gebruik van lagere tarieven. Desondanks, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht tot het contract afloopt. Overstappen zou eerder kunnen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract voor onbepaalde duur? In zo’n situatie mag men overstappen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nog nooit overgestapt? In zo’n geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Energietarieven vastzetten of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft nooit extra te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelcontracten. Doorgaans worden deze prijs-updates gedaan in de eerste en zevende maand. Bij variabele prijzen is dus met name interessant als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet wat je de komende jaren betaalt. En als je geluk hebt ontvang je ook wel een mooie korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor energiecontracten is de stelregel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Leuze. Ga je voor een meerjarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Desalniettemin, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je ieder jaar zo’n hoge welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, doorgaans faciliteert de toekomstige energiemaatschappij het volledige overstaptraject aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle contracten en kies de goedkoopste energieaanbieder. Bijv. OCTA+, ENGIE en ook ZENO. Hierna selecteer je de startdatum van het abonnement. Jullie aanstaande energie-aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Met behulp van onze vergelijker bekijk je altijd de beste deals. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.comfortenergy.be, dan kom je tot de ontdekking dat dit vaak fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Heel eenvoudig: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Middels goedkope prijzen en fikse welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Op basis daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Leuze vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Leuze en vind de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Leuze

Veel leveranciers leveren vandaag de dag groene stroom in Leuze. Toch zijn er veel verschillen. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wisselt behoorlijk. Niet ieder “groene energie” contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem gelabeld als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat organisaties eerlijk en duurzaam zijn? Kies in dat geval een filter voor “Groene stroom uit België”. Je kan dan erkende groene energieleveranciers in Leuze vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de streek van de gemeente Eghezée bestaan er tegenwoordig diverse initiatievendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Aspecten als windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 5310. In deze woonplaats kan je steeds vaker vrij voordelig participeren in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Het is natuurlijk ook goed om thuis minder energie te verbruiken. In een korte tijd moet Namen energieneutraal zijn (los van gas). Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zonnepanelen installeren
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Zonneboiler integreren
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En misschien het meest interessant: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Ga verder naar de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Lees verder alles over Antargaz duurzame energie.