Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Aische-En-Refail

Gemakkelijk energie vergelijken in Aische-En-Refail? Via de Energiehunter doorzoek je snel en simpel alle bekende maatschappijen. Je kunt denken aan Engie & Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en kom erachter welke energieleverancier in Aische-En-Refail de beste deal heeft! Daarnaast lees je via onze vergelijker waardevolle info over thema’s als leveranciers en slimme thermostaten. Daarnaast vind je hier een lijstje met 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Eghezée
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,433
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,276
Gemiddeld verbruik: 1415 m3 en 3470 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Makkelijk vergelijken

 • Alle landelijke organisaties bij elkaar
 • Je ziet direct wat het kost
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 485,00.

Snel overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Aische-En-Refail?

Wij zien meer en meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Aische-En-Refail. Dat gaat van Eneco tot aanbieders zoals Luminus, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Op dit ogenblik moet je een keuze maken uit ruim 40 energie aanbieders. Deze bedrijven lopen allemaal via het gas- en stroom netwerk van Ideg. Het is onmogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. Hiervoor moet je zeker de energiesimulator proberen. Bekijken welke aanbieders in deze regio actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Aische-En-Refail voor jou is? Vul hierna de gevraagde gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en stap binnen 5 minuten over. Meer weten? Check onze 5 hulpvolle bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Maar, gas & stroom organisaties verschillen wel degelijk van elkaar. Is er sprake van een storing, dan ga je er vanuit dat dit adequaat wordt opgelost. Oftewel: houd ook rekening met kwaliteit service. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen met een eigen huis niet teveel betalen voor energie. Dat is nooit anders geweest. Aan de hand van de energievergelijker vergelijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Aische-En-Refail, die aansluit bij jouw verbruik. Specifieke wensen? Ook dat bieden wij. Door gebruik te maken van keuzes in de prijzenvergelijker vind je moeiteloos een energieovereenkomst dat klopt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Aische-En-Refail

 • Engie: Verschillende termijnen
 • OCTA+: Uitstekende klantenservice
 • Lampiris: Altijd inzicht in het verbruik
 • MEGA: Prima klantendienst
 • Essent: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Eneco: Eerlijk en transparant
 • Luminus: Online inzicht in verbruik
 • Elegant: Reken jouw energiekoste online uit
 • Watz: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Wase Wind: Eigen account
 • Comfort Energy: Goede klantenservice
 • Poweo: Denkt met jou mee over besparen

Wat kost energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van organisaties en de kosten variëren per postcodegebied. De achterliggende reden is dat er veel beheerders op deze markt werken. Iedere beheerder van het net rekent weer aparte prijzen voor logistiek. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Aische-En-Refail betreft Ideg. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn weer anders per regio. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Eghezée is de netbeheerder van het gas Ideg. Bij problemen met het gas zullen zij dat oplossen.

Facts and figures Aische-En-Refail

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Eghezée
 • CV ketel: Junkers
 • Aandeel duurzaam: 20,10%
 • Centrale postcode: 5310
 • Mazout: 3000 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,433
 • Stroomtarief kwh: €0,276
 • Gem. gasverbruik: 1415 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3470 kWh
energie-vergelijken-aische-en-refail

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Start met de basisinfo. Bijvoorbeeld omvang van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Schat jouw verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In de buurt van Aische-En-Refail is het gemiddelde verbruik ong. 1415 m3 en 3470 kWh. Gebruik jij geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je genereert. Deze details beïnvloeden de energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en abonnementsduur.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt het voor jou niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Aangaande prijs zekerheden kan je kiezen voor 1 jaar tot 5 jaar en specifieke model (variabele) prijzen. Doorgaans loont het om eens per jaar een nieuw contract af te sluiten.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Je ziet nu een tabel met alle erkende maatschappijen en contracten. Van alle contracten zie jij informatie met betrekking tot type stroom/gas, abonnementstermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Aische-En-Refail, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de organisatie die past bij jouw persoonlijke wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geldige kortingsactie beschikbaar? Klik op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de afsluitpagina van de leverancier. Denk aan www.engie.be en www.comfortenergy.be. De betreffende aanbieder zegt jouw huidige contract op. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Aische-En-Refail


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €325 winst geven. Maar, zijn er meerdere mogelijkheden om besparingen te realiseren op de energierekening? Via onze hunters check jij 5 concrete tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaaradvies 1: korter douchen
 • Praktische tip 2: af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoonmaken.
 • Bespaaradvies 3: zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat.
 • Bespaaradvies 4: geen bewegende screensaver gebruiken op je computer.
 • Bespaartip 5: Benut de pompschakelaar

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze klantenservice specialisten geven als tip: regel jaarlijks het overstappen in Aische-En-Refail. Op die manier betaal je het minst voor je energie. Desondanks, doe dit wel op het juiste moment. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk te switchen. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht tot het contract afloopt. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Heb jij een modelcontract? Je mag te allen tijde wisselen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder overgestapt? Mogelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Energietarieven vastzetten of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je komt niet voor verrassingen te staan bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens de contracttermijn. Door de bank genomen worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1 januari en op 1 juli. Bij variabele prijzen is dus met name interessant als de kosten van gas en stroom dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En eventueel ontvang je ook wel een hoge overstapkorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energie industrie is de stelregel: langlopende contracten zijn op lange termijn duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Aische-En-Refail. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Echter, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je elk jaar zo’n zeer interessante welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, in de regel verwerkt de toekomstige energie-aanbieder de opzegging van de actuele contracten via de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor de goedkoopste energieaanbieder. Zoals Eneco, ENGIE of Energy People. Ook neem je een besluit over de ingangsdatum van het contract. Je geselecteerde energie-aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Aan de hand van www.energiehunter.be bekijk je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.essent.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe bestaat dat? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Dankzij lage kosten en scherpe welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Aische-En-Refail vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Aische-En-Refail en achterhaal de voordeligste leverancier die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Aische-En-Refail

Een aanzienlijk deel van de energie aanbieders bieden vandaag de dag groene stroom in Aische-En-Refail. Toch is er veel variatie te vinden. De manier van produceren van groene stroom is zeer divers. Niet ieder “groene energie” contract heeft ook echt een groene oorsprong. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt foutief aangemerkt als duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat bedrijven 100% transparant zijn? Kies dan zeker voor “Groen gas/elektra uit België”. Je kan dan echte groene energieleveranciers in Aische-En-Refail vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de gemeente Eghezée zien we vele opdrachten rondom duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 5310. In deze plaats kan je steeds vaker extra voordelig meewerken met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Uiteraard is het aan te raden om minder energie in huis te gebruiken. Rond 2050 moet Namen energieneutraal zijn (los van gas). Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zonnepanelen op het dak
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En niet te vergeten: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Lees de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Check ook Mega duurzame energie.