Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sclayn

Zonder problemen energie vergelijken in Sclayn? Geholpen door energiehunter.be tref je overzichtelijk alle erkende maatschappijen als Eneco & Lampirus. Vul postcode + gezinssamenstelling in, begroot het stroom- en gasverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Sclayn voor jou de beste prijs heeft. Daarbij verzamel je via de energievergelijker belangrijke info over onderwerpen als o.a. verschillende aanbieders en de slimme meter. Ook verschaffen wij jou tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Andenne
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,429
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,272
Gemiddeld verbruik: 1600 m3 en 3450 kwh
Populaire aanbiederEneco

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle erkende aanbieders in een overzicht
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 240,00.

Eenvoudig overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Sclayn?

We zien opvallend veel energieleveranciers beschikbaar in Sclayn. Dit varieert van Essent tot Luminus, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Momenteel heb je de keuze uit zo’n 35 energie aanbieders. Deze bedrijven lopen allemaal via de leidingen van Ideg. Het is vrijwel uitgesloten om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie kan jij onze energiesimulator gebruiken. Benieuwd welke gas en stroom maatschappijen er beschikbaar zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sclayn is voor jouw verbruik? Voer gelijk de benodigde gegevens in, vind de laagste prijs, en stap meteen over. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je kunt lekker warm douchen. Toch, aanbieders handelen allemaal op hun eigen manier. In het geval van een storing, dan wil je dat er gauw een oplossing volgt. Kortom: vergelijk op meer dan alleen prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een goede én goedkope maatschappij. Dat is nooit anders geweest. Aan de hand van de vergelijkingstool vind je direct de goedkoopste energieleverancier van Sclayn, die aansluit bij jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dat is mogelijk. D.m.v jouw input in de vergelijkingstool ontdekt men eenvoudig een overeenkomst dat aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Sclayn

 • Engie: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • OCTA+: Reken jouw energiekoste online uit
 • Lampiris: Meerdere contracten
 • MEGA: Denkt met jou mee over besparen
 • Essent: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Eneco: Verschillende termijnen
 • Luminus: Prima klantendienst
 • Elegant: Denkt met jou mee over besparen
 • Watz: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Wase Wind: Exclusieve kortingen
 • Comfort Energy: Waar loyale klanten worden beloond
 • Poweo: Verschillende termijnen

Wat kost energie in mijn regio? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van maatschappijen en de vergoedingen zijn in elke plaats weer anders. Dit komt doordat er verschillende beheerders actief zijn. Iedere beheerder van het net hanteert eigen prijsstellingen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Sclayn heet Ideg. De kosten voor het beheer van het netwerk zijn per gebied weer anders bepaald. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Andenne valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Ideg. Als er sprake is van een storing zullen zij dat oplossen.

Feiten over Sclayn

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Andenne
 • CV ketel: Atag
 • Groene stroom: 19,70%
 • Hoofdpostcode: 5300
 • Gem. mazout: 2960 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,429
 • Stroomtarief kwh: €0,272
 • Gem. gasverbruik: 1600 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3450 kWh
energie-vergelijken-sclayn

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Je begint altijd met de standaard informatie. Onder andere de grootte van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In en rondom Sclayn is het gemiddelde verbruik ong. 1600 m3 en 3450 kWh. Gebruik jij geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze details bepalen het energietarief.

 3. Kies soort energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Ben jij neutraal? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Betreffende contracten zijn er mogelijkheden voor 1 t/m 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Normaal is het voordeliger om jaarlijks een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Energie vergelijken

  Je ziet nu een overzicht met alle populaire maatschappijen en contracten. Bij alle pakketten tref jij details m.b.t. herkomst van stroom en gas, contractsduur, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Sclayn, en de overstapbonus. Selecteer de aanbieder die past bij jouw eisen.

 5. Regel online je overstap

  Een actuele prijsaanbieding gespot? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de bestelpagina van het bedrijf. Bijv. www.octaplus.be en www.eneco.be. De gekozen aanbieder regelt de overstap. Geen dag zonder gas of stroom in Sclayn


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €360 korting realiseren. Toch, kan ik nog meer doen voor lagere maandlasten? Via onze hunters vind jij 5 handige adviezen waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigtip 1: let op het energielabel
 • Praktisch advies 2: gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren.
 • Bezuinigtip 3: was eens wat vaker op lagere temperaturen
 • Bespaartip 4: vergeet opladers niet uit het stopcontact te halen
 • Praktische tip 5: nooit het licht onnodig aan laten staan.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energiespecialisten adviseren: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Sclayn. In dat geval maak je gebruik van lagere tarieven. Desondanks, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Loopt jouw contract bijna af? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je al overstappen. Contract met vaste looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Heb jij een modelcontract? In zo’n situatie mag men switchen, zonder boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? In zo’n geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Energietarieven vastzetten of overeenkomst met flex-tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft nooit extra te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens de contracttermijn. Veelal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in het begin en in midden van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst kan positief uitvallen wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En mogelijk wordt je wel beloond met een hoge overstapkorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor energiecontracten geldt: een contract voor meerdere jaren zijn vrijwel altijd duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Sclayn. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Desondanks, bij een jaarcontract krijg jij jaarlijks een aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, in de regel faciliteert de nieuwe aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle contracten en selecteer de goedkoopste of meest populaire partij. Onder andere OCTA+, Lampiris en ook Ecopower. Daarnaast neem je een besluit over de ingangsdatum (start levering). Jullie betreffende maatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Dankzij energiehunter.be tref je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.trevion.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar veel duurder uit bent. Hoe bestaat dat? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Via goedkope tarieven en goede welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door deze strategie krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Sclayn vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Sclayn en ontdek de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Sclayn

Een aanzienlijk deel van de energiemaatschappijen bieden inmiddels groene stroom in Sclayn. Als het gaat om groene energie kunnen grote verschillen optreden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd loopt zeer uiteen. Niet ieder “groene energie” contract komt 100% groen tot stand. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt foutief als “duurzaam” gekenmerkt. Er op kunnen vertrouwen dat organisaties een groen beleid hanteren? Ga dan voor de selectie “Groene stroom uit België”. Dan kan je alle groene energieleveranciers in Sclayn vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de gemeente Andenne zien we meerdere opdrachten volledige gericht op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 5300. In deze plaats kan je steeds vaker tegen een aantrekkelijke prijs meedoen met duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook moedigt de gemeente ons aan om het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen 30 jaar moet Namen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Installeren van zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check de Bespaartips die je meteen kunt toepassen en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk details over Essent duurzame energie.