Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Coutisse

Op je gemak energie vergelijken in Coutisse? Met behulp van www.energiehunter.be achterhaal je gemakkelijk alle grote energiebedrijven als Engie en Aspiravi. Vul postcode + gezinssamenstelling in, begroot het stroom- en gasverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Coutisse de laagste prijs hanteert. Verder lees je op onze website bruikbare informatie over onderwerpen als bijv. tarieven en variabele of vaste tarieven. Bovendien vind je hier een lijstje met 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Andenne
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,425
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,268
Gemiddeld verbruik: 1580 m3 en 3430 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Moeiteloos vergelijken

 • Alle leveranciersin een overzicht
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 500,00.

Snel overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Coutisse?

We zien flink wat energieleveranciers beschikbaar in Coutisse. Dit varieert van Engie tot aan Watz, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Op dit ogenblik kan je kiezen uit om en nabij 25 bedrijven. Deze leveranciers werken allemaal op basis van het netwerk van Ideg. Het is niet mogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Daarvoor bieden wij de energiesimulator. Achterhalen welke maatschappijen er beschikbaar zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Coutisse is die past bij jouw verbruik? Geef moeiteloos de privé gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en stap binnen 5 minuten over. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd stroom, en er is warm water in het hele huis. Desondanks, bedrijven handelen allemaal op hun eigen manier. Bij voorvallen als gasstoringen of stroomproblemen, dan wil je dat er meteen transparantie is. Het punt is: houd ook rekening met kwaliteit service. Per slot van rekening wenst elke consument een betaalbaar energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Aan de hand van de vergelijkingstool tref je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Coutisse, die matcht met jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is zelfstandig in te regelen. Met behulp van selecties maken in de vergelijkingstool bekijk jij probleemloos een overeenkomst dat naadloos aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Coutisse

 • Engie: Een passend contract voor elk huishouden
 • OCTA+: Eerlijk en transparant
 • Lampiris: Met praktische energie-bespaartips
 • MEGA: Een passend contract voor elk huishouden
 • Essent: Waar loyale klanten worden beloond
 • Eneco: Altijd bereikbaar
 • Luminus: Online facturen bekijken
 • Elegant: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Watz: Ook modelcontracten
 • Wase Wind: Prima klantendienst
 • Comfort Energy: Online inzicht in verbruik
 • Poweo: Transparant en eerlijk

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn regio? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van gas en stroom aanbieders en de tarieven variëren per postcodegebied. Dit komt doordat er veel beheerders op deze markt werken. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas rekent weer andere onkosten voor transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Coutisse heet Ideg. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Andenne valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Ideg. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Feiten en cijfers Coutisse

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Andenne
 • Populaire CV: Sime
 • Groene energie: 19,30%
 • Centrale postcode: 5300
 • Mazout verbruik: 2920 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,425
 • Stroomtarief kwh: €0,268
 • Gem. gasverbruik: 1580 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3430 kWh
energie-vergelijken-coutisse

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Als eerste de basisinfo. Bijvoorbeeld aantal gezinsleden, en je adresgegevens.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de regio Coutisse bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1580 m3 en 3430 kWh. Woon jij volledig gasloos? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Sprake van zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat er per 12 maanden wordt opgewekt. De data die je invult bepalen de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat deze optie achterwege. Ten opzichte van prijs zekerheden heb je de keuze uit o.a. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of modelcontracten. Doorgaans is het verstandig om elk jaar opnieuw weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Je ziet nu een lijst met alle beschikbare energie aanbieders. Bij ieder contract zie je data m.b.t. herkomst van stroom en gas, soort contract, de kostprijs van gas en elektra in Coutisse, en de overstapbonus. Selecteer de leverancier die matcht met jouw wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een actuele aanbieding gevonden? Druk op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de afsluitpagina van de energie-onderneming. Bijv. www.octaplus.be en ook www.trevion.be. Jouw aanstaande maatschappij regelt de overstap. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Coutisse


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €350 winst geven. Daarentegen, wil jij nog meer adviezen voor lagere maandlasten? Onderstaand bieden wij 5 energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Praktische tip 1: led-lampen gebruiken
 • Praktische tip 2: zet de wasmachine na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Bespaartip 3: was aan de lijn i.p.v. in de droger
 • Praktische tip 4: de gevels isoleren.
 • Tip 5: laat de cv-ketel regelmatig controleren

Advies bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze experts raden aan: ga elke jaar opnieuw overstappen in Coutisse. Op die manier kun je profiteren van lage prijzen. Maar, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Zit je nog vast aan een contract? Wacht tot het contract afloopt. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Ben je contractvrij? Je mag te allen tijde switchen, en hoef je nooit een boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Dan heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je betaalt niets extra’s op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelovereenkomsten. In de regel vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in januari en in juli. Bij variabele prijzen werkt in jouw voordeel als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het tarief voor gas en stroom is. En mogelijk ontvang je ook wel een overstapbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energiewereld geldt in beginsel: meerjarige contracten zijn op lange termijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Coutisse. Bij een langdurig contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Daartegenover, bij een jaarcontract ontvang jij alle jaren deze persoonlijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, normaal gesproken verwerkt je aankomende aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst middels de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en neem de goedkoopste of meest populaire energieaanbieder. Bijvoorbeeld Luminus, Essent en ook Trevion. Tevens selecteer je de ingangsdatum (start levering). Jullie gekozen energie-organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan via de site van de maatschappij?

Geholpen door de Energiehunter vind je altijd de beste deals. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.engie.be, dan zul je zien dat je daar veel duurder uit bent. Wat is de achterliggende reden? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Via lage kosten en fikse welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Coutisse vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Coutisse en stap over naar de beste aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Coutisse

Het merendeel van de leveranciers bieden ondertussen groene stroom in Coutisse. Op dit front zijn er veel verschillen. De manier van produceren van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle groene stroom is daadwerkelijk groen. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt illegitiem 100% duurzaam genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat energiemaatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer dan uiteraard voor “Groene energie uit NL”. Daarna kan je echte groene energieleveranciers in Coutisse vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de buurt van de gemeente Andenne kennen we allerlei activiteiten binnen het domein duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 5300. In deze buurt kan je soms tegen een aantrekkelijke prijs meedoen met duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook ziet de gemeente graag dat we jouw eigen energieverbruik te minderen. In zo’n 25 jaar moet Namen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk ook de 5 handige bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk ook Elegant vergelijken.