Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Saint-Martin

Direct energie vergelijken in Saint-Martin? Middels onze vergelijker achterhaal je supersnel alle verkrijgbare energie aanbieders als bijv. OCTA+ & Belpower. Specificeer jouw situatie, voer het verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Saint-Martin voor jou de beste prijs heeft. Daarnaast verzamel je via de Energiehunter waardevolle info over thema’s als o.a. verschillende gasregio’s en verschillende contractsoorten. Ook bieden wij een aantal praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Jemeppe-Sur-Sambre
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,422
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,265
Gemiddeld verbruik: 1565 m3 en 3415 kwh
Populaire aanbiederEneco

Makkelijk vergelijken

 • Alle erkende aanbieders onder elkaar
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Besparing loopt op tot € 255,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Saint-Martin?

Wij zien enorm veel energieleveranciers actief in Saint-Martin. Van Antargaz tot en met Mega, er zijn meer leveranciers dan ooit. Momenteel kan je kiezen uit om en nabij 30 aanbieders. Deze energieleveranciers zijn allemaal aangesloten op het net van Ideg. Het is niet te doen om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In deze context kan jij onze energiesimulator gebruiken. Benieuwd welke energiemaatschappij actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Saint-Martin is voor jouw verbruik? Voer hieronderde privé gegevens in, kies voor de laagste prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Check daarnaast de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Daarentegen, energiebedrijven kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er een stroomstoring, dan is het wenselijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Kortom: houd ook rekening met kwaliteit service. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt iedereen een betaalbaar energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Geholpen door de energietarievenvergelijker vind je direct de goedkoopste energieleverancier van Saint-Martin, voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Dat kun je zelf bepalen. Met behulp van keuzes in de tool bekijkt men simpel en snel een overeenkomst dat naadloos aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Saint-Martin

 • Engie: Meester over je verbruik
 • OCTA+: Prima klantendienst
 • Lampiris: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • MEGA: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Essent: Handige website
 • Eneco: Waar loyale klanten worden beloond
 • Luminus: Altijd scherpe acties
 • Elegant: Ook flexibele prijzen
 • Watz: Transparante overeenkomsten
 • Wase Wind: Online prijs berekenen
 • Comfort Energy: Automatische levering
 • Poweo: Online facturen bekijken

Hoe duur is energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen juni 2024)

De beschikbare producten energiemaatschappijen en de onkosten zijn in elke plaats weer anders. De reden hiervan is dat er allerlei beheerders van het net diensten leveren. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas gebruikt weer andere tarieven voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van stroom in Saint-Martin heet Ideg. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Jemeppe-Sur-Sambre wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Ideg. Bij problemen met het gas zullen zij dit afhandelen.

Feiten over Saint-Martin

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Jemeppe-Sur-Sambre
 • CV Merk: Pelgrim
 • Groene energie: 19,00%
 • Centrale postcode: 5190
 • Mazout verbruik: 2890 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,422
 • Stroomtarief kwh: €0,265
 • Gem. gasverbruik: 1565 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3415 kWh
energie-vergelijken-saint-martin

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie direct regelen.

 1. Situatieschets

  Begin met je woning en gezinssituatie. Dit gaat over het aantal bewoners, en straatnaam + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In Saint-Martin ligt dat gemiddeld op circa 1565 m3 en 3415 kWh. Heb jij een gasloze woning? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je opwekt. Dit alles dragen bij aan de kosten van energie.

 3. Kies type energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt dit niet uit? Laat dit dan open. Ten opzichte van prijsafspraken kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 3, of 5 jaar, en modelcontracten. Normaliter is het gunstiger om elk jaar opnieuw een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Je ziet nu de resultaatpagina met alle interessante maatschappijen en contracten. Bij alle contracten zie je informatie zoals herkomst van stroom en gas, looptijd contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Saint-Martin, en nieuwe klanten korting. Kies de maatschappij die matcht met jouw zoekopdracht.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een goede aanbieding gecheckt? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de bestelpagina van het bedrijf. Denk aan www.essent.be of natuurlijk www.belpower.be. Jouw aanstaande leverancier regelt alles voor jou. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Saint-Martin


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan meer dan €355 besparen. Daartegenover, wat zijn de andere opties voor lagere maandlasten? Onderstaand profiteer je van 5 handige bespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Tip 1: ventileer kort en bewust
 • Praktisch advies 2: af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoonmaken.
 • Bespaartip 3: de kachel `s nachts uit zetten.
 • Bespaaradvies 4: laat opladers niet onnodig in het stopcontact zitten
 • Praktische tip 5: overweeg een zwakkere lamp te gebruiken als je een lamp hebt met een dimmer die je nooit op de sterkste stand gebruikt.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer moet ik overstappen? Onze specialisten zeggen altijd: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Saint-Martin. Daarna is de besparing het grootst. Echter, doe dit wel op het juiste moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Heb jij een modelcontract? In dat scenario kan iedereen overstappen van aanbieder, zonder boete te betalen. Nog nooit overgestapt? Dan is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energieprijzen of wil jij een model contract?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen het modelcontract. Meestal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd aan het begin- en halverwege het jaar. Bij variabele prijzen wordt je dus ook ‘beloond’ als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je de komende jaren betaalt. En soms krijg je ook nog eens een nieuwe klanten bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiewereld hanteren we: meerjarige contracten zijn prijziger dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Saint-Martin. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Echter, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je jaarlijks deze scherpe welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, normaal gesproken verwerkt je aanstaande maatschappij de opzegging van het contract via de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle tarieven en kies de goedkoopste energiemaatschappij. Onder andere Luminus, Lampiris of natuurlijk Eni. Bij de volgende stap beslis je over de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw nieuwe energiemaatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Door gebruik te maken van energiehunter.be achterhaal je altijd de beste deals. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.wasewind.be, dan zul je zien dat dit vaak fors duurder is. Hoe kan zoiets? Super simpel: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Middels goedkope tarieven en flinke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Met dat prijsbeleid stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Saint-Martin vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Saint-Martin en zoek het juiste contract die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Saint-Martin

Een groot deel van de organisaties bieden onderhand groene stroom in Saint-Martin. Toch kunnen grote verschillen optreden. Hoe ze de groene stroom inkopen loopt zeer uiteen. Niet ieder groene stroom contract draagt terecht die naam. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ten onrechte neergezet als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat energie aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Neem dan het filter “Groen gas/elektra uit België”. Vervolgens kan jij erkende groene energieleveranciers in Saint-Martin vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Voor inwoners van de gemeente Jemeppe-Sur-Sambre bestaan er allerlei stappen met doelstellingen voor duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 5190. In deze omgeving kan je in toenemende mate tegen een gunstig tarief meewerken met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In een korte tijd moet Namen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Het huis isoleren
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Woning met zonneboiler
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Ga verder naar de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bezoek ook Watz vergelijken.