Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Balâtre

Eenvoudig energie vergelijken in Balâtre? Door gebruik te maken van deze website doorzoek je supersnel alle beschikbare aanbieders als o.a. Mega en Aspiravi. Omschrijf jouw situatie, voer het verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Balâtre het goedkoopste contract aanbiedt. Tevens check je via de Energiehunter uitgebreide informatie over thema’s zoals verschillende aanbieders en slimme thermostaten. Daarbij komen we met bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Jemeppe-Sur-Sambre
Netbeheerder Elektra:Onbekend
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,417
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,260
Gemiddeld verbruik: 1540 m3 en 3390 kwh
Populaire aanbiederEngie

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle erkende leveranciersin een overzicht
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 370,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Balâtre?

We zien nogal wat energieleveranciers voorhanden in Balâtre. Van Essent tot aanbieders zoals Mega, je ziet door de bomen het bos niet meer. Momenteel kun je kiezen uit circa 20 energie aanbieders. Deze bedrijven werken uitsluitend met het netwerk van Onbekend. Het is onuitvoerbaar om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dat geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Ontdekken welke leveranciers tot de mogelijkheden behoren? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Balâtre is die past bij jouw verbruik? Voer eenvoudig de privé gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en stap binnen 5 minuten over. Overtuigd? Lees de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij wie je de energie ook koopt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desalniettemin, gas & stroom aanbieders kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij voorvallen als een gasstoring, dan ga je er vanuit dat dit snel opgelost wordt. Conclusie: staar je niet blind op tarieven. Onderaan de streep zoekt elke Belg een goede én goedkope maatschappij. En dit is heel snel te regelen. Door middel van de energietarievenvergelijker achterhaal je snel de goedkoopste energieleverancier van Balâtre, die aansluit op jouw wensen. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dat bieden wij. D.m.v selecties in de energievergelijker checkt men gemakkelijk een contract dat naadloos aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Balâtre

 • Engie: Online energiesimulator
 • OCTA+: OCTA + BeRelax
 • Lampiris: Een passend contract voor elk huishouden
 • MEGA: Transparante prijzen
 • Essent: Prettige klantendienst
 • Eneco: Meerdere contracten
 • Luminus: Breed aanbod van diensten
 • Elegant: Meer dan 112.000 klanten
 • Watz: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Wase Wind: Online grip op je kosten
 • Comfort Energy: Verstand van zaken!
 • Poweo: Biedt hulp bij duurzame oplossingen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in de regio? (Prijzen april 2024)

De condities van leveranciers en de energiekosten verschillen per regio. Dit komt doordat er verschillende beheerders werkzaam zijn. Iedere beheerder van het net verwerkt eigen prijsstrategieën voor de transport van elektra en gas. De huidige netbeheerder van elektra in Balâtre heet Onbekend. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Jemeppe-Sur-Sambre is de netbeheerder van het gas Ideg. Bij een storing wordt dit door hen verholpen.

Facts and figures Balâtre

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Jemeppe-Sur-Sambre
 • Populair merk: Ferroli
 • Aandeel duurzaam: 18,50%
 • Hoofdpostcode: 5190
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2840 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Onbekend
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,417
 • Stroomtarief kwh: €0,260
 • Gem. gasverbruik: 1540 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3390 kWh
energie-vergelijken-balatre

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Natuurlijk je huis en woningdetails. Dit gaat over grootte van het gezin, de postcode en het huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer het geschatte verbruik in. In Balâtre bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1540 m3 en 3390 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Zonnepanelen op je dak? Vul het aantal kWh in dat je panelen opleveren. De genoemde zaken beïnvloeden het gas- en stroom tarief.

 3. Kies soort energie en de contractlooptijd.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Is dit voor jou om het even? Laat deze optie achterwege. Ten opzichte van prijszekerheid kun jij opties nemen van 1, 3, of 5 jaar, en wisselende korte termijn modelcontracten. Doorgaans is het slim om elk jaar opnieuw een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Je ziet nu een opsomming met alle verkrijgbare leveranciers en contracten. Bij alle pakketten vind je info aangaande soort stroom/gas, contracttermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Balâtre, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de leverancier die matcht met jouw voorwaarden.

 5. Ga overstappen via internet

  Een populaire kortingsactie tegengekomen? Klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de bestelpagina van het bedrijf. Dit kan zijn www.octaplus.be + www.eneco.be. De door jou gekozen energiemaatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Geen dag zonder gas of stroom in Balâtre


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €335 rendement bieden. Desalniettemin, wil jij nog meer adviezen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hieronder lees jij 5 handige tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Advies 1: de verwarming omlaag doen
 • Bezuinigadvies 2: wokken of stomen is energiezuiniger dan koken
 • Praktisch advies 3: niet een te grote pan gebruiken.
 • Bespaaradvies 4: laat opladers niet onnodig in het stopcontact zitten
 • Bezuinigadvies 5: repareer je kraan als deze lekt.

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Wij van energiehunter.be zeggen altijd: ga elke jaar opnieuw overstappen in Balâtre. Dan realiseer je de hoogste besparing. Toch, doe dit wel op het juiste moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je al overstappen. Contract met vaste looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Overstappen zou eerder kunnen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat geval kun je wisselen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In zo’n geval is je contract dan al tijden verlopen. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Kiezen voor lange termijn of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bij te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelcontracten. Normaal vinden deze wijzigingen plaats in de eerste en zevende maand. Bij variabele prijzen kan dus uit op het moment dat de energieprijzen dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En tevens krijg jij daarnaast ook een aantrekkelijke bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiewereld geldt: een contract voor meerdere jaren zijn eigenlijk altijd prijziger dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Balâtre. Kies je voor een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Evenwel, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je elk jaar een hoge welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, vaak faciliteert je nieuwe maatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle tarieven en selecteer de goedkoopste of meest populaire energieleverancier. Bijv. Luminus, Essent of Elegant. Daarnaast kies je wanneer het contract in moet gaan. De betreffende organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan wanneer ik het direct afsluit?

Aan de hand van energiehunter.be bekijk je altijd de laagste prijzen. Op het moment dat je navigeert naar www.comfortenergy.be, dan zul je zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is daarvan de reden? Super simpel: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Aan de hand van lagere tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Met dat prijsbeleid zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Balâtre vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Balâtre en vind de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Balâtre

De meeste energieleveranciers leveren onderwijl groene stroom in Balâtre. Als het gaat om groene energie is onderling veel verschil te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt verschilt nogal. Niet elk “groene energie” label komt 100% groen tot stand. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd geprofileerd als groen of duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat energiemaatschappijen 100% transparant zijn? Kies dan de selectie “Groen uit België”. In de volgende stap kan jij alle groene energieleveranciers in Balâtre vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Draag bij aan een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Jemeppe-Sur-Sambre zien we allerlei activiteiten rondom duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 5190. In deze buurt kan je steeds vaker relatief goedkoop deelnemen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om ons eigen huis te verduurzamen. In 2050 moet Namen volledig energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check de Belangrijke energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk ook Essent vergelijken.