Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Lustin

Op je gemak energie vergelijken in Lustin? Dankzij www.energiehunter.be vergelijk je gemakkelijk alle erkende maatschappijen als bijv. Engie en Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Lustin prijstechnisch het meest interessant is. Verder lees je op onze website bruikbare informatie over topics zoals energiebelastingen en concrete energiebespaartips. Tevens verschaffen wij jou tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Profondeville
Netbeheerder Elektra:Onbekend
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,415
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,258
Gemiddeld verbruik: 1530 m3 en 3380 kwh
Populaire aanbiederEneco

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle organisaties onder elkaar
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Besparing loopt op tot € 455,00.

Moeiteloos overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Lustin?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers actief in Lustin. Dat gaat van Eneco tot aan Comfort Energy, er is gewoon veel te kiezen. Op dit moment zijn het zo’n 30 providers. Deze maken allemaal gebruik van het elektra- en gasnetwerk van Onbekend. Voor internetgebruikers is het lastig om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dat geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Achterhalen welke bedrijven er beschikbaar zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Lustin voor jou is? Vul hieronderjouw eigen gegevens in, vind de laagste prijs, en regel het overstappen direct. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Echter, energieleveranciers kennen toch grote onderlinge verschillen. In een situatie als een storing, dan ga je er vanuit dat er gauw een oplossing volgt. Anders gezegd: staar je niet blind op tarieven. Als het puntje bij paaltje komt zoekt elke Belg een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat snappen wij best! D.m.v onze handige vergelijker vind je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Lustin, altijd op basis van jouw verbruik. Unieke behoeften? Dat is mogelijk. Dankzij selecties maken in de vergelijkingstool detecteer jij verrassend eenvoudig een contract dat aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Lustin

 • Engie: Eenvoudig verbruik inzien
 • OCTA+: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Lampiris: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • MEGA: Inzicht in energiegebruik
 • Essent: Goed bereikbare klantendienst
 • Eneco: Eenvoudig verbruik inzien
 • Luminus: Blog met handige bespaartips
 • Elegant: Meer dan 112.000 klanten
 • Watz: Uitstekende klantenservice
 • Wase Wind: Online prijs berekenen
 • Comfort Energy: Online inzicht in verbruik
 • Poweo: Zelf verbruik in de gaten houden

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

De condities van bedrijven en de vergoedingen zijn weer anders per regio. Dit komt doordat er nogal wat netbeheerders diensten leveren. Iedere netbeheerder heeft weer zijn eigen prijzen voor logistiek. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Lustin betreft Onbekend. De kosten voor het beheer van het netwerk zijn per gebied weer anders bepaald. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Profondeville wordt transport van het aardgas beheerd door Ideg. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen geregeld.

Stats & Facts Lustin

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Profondeville
 • CV ketel: Faber
 • Aandeel duurzaam: 18,30%
 • Hoofdpostcode: 5170
 • Aantal mazout liters: 2820 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Onbekend
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,415
 • Stroomtarief kwh: €0,258
 • Gem. gasverbruik: 1530 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3380 kWh
energie-vergelijken-lustin

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Je begint altijd met je woning en gezinssituatie. Bijvoorbeeld gezinssamenstelling, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. Rondom Lustin is dit gemiddeld zo’n 1530 m3 en 3380 kWh. Heb jij een gasloze woning? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Kies het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze aspecten hebben invloed op de kosten van gas en elektra.

 3. Kies herkomst energie en de looptijd.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Geen voorkeur? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot abonnementen kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 t/m 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Door de bank genomen is het gunstiger om elke 12 maanden een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Wat volgt is een handig overzicht met alle populaire aanbieders van energie. Bij ieder pakket vind je specificaties zoals herkomst energie, abonnementstermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Lustin, en nieuwe klanten korting. Selecteer de leverancier die overeenkomst met jouw zoekopdracht.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een relevante actie gespot? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de website van de onderneming. Denk aan www.luminus.be of natuurlijk www.poweo.be. Jouw aanstaande energieonderneming zegt jouw huidige contract op. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Lustin


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €380 voordeel geven. Desondanks, zijn er meerdere mogelijkheden om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Onderstaand bekijk je 5 energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktische tip 1: een goede thermoskan gebruiken
 • Bezuinigadvies 2: zet de koelkast op een koele plaats
 • Praktische tip 3: niet een te grote pan gebruiken.
 • Bezuinigadvies 4: neem een laptop i.p.v. een vaste computer
 • Advies 5: plaats zoveel mogelijk spaar- en ledlampen

FAQ gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om het overstappen in gang te zetten?

We ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? De energiehunters geven als tip: wacht niet langer en ga overstappen in Lustin. Op die manier is de besparing het grootst. Desalniettemin, doe dit wel op het juiste moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Ben je contractvrij? In dat scenario kan iedereen wisselen van aanbieder, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder overgestapt? Dan is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of meer vrijheid met modelcontracten?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt gedurende de contractperiode. Normaal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1 januari en op 1 juli. Bij het variabele alternatief is dus met name interessant als de energieprijs trend neerwaarts is.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet wat de kosten gaan zijn. En soms krijg je ook nog eens een introductiekorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In energieland is de stelregel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Lustin. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Echter, bij een jaarcontract krijg je elke 12 maanden deze aantrekkelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken faciliteert jouw aanstaande energie-organisatie de opzegging van de actuele contracten met de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de beste leverancier. Populaire bedrijven zijn Eneco, Essent en Watz. Ook selecteer je de ingangsdatum van het contract. De aanstaande organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan als ik het zelf afsluit?

Aan de hand van www.energiehunter.be vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.energie2030.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat dit vaak fors duurder is. Hoe komt dat? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Dankzij lagere onkosten en grote welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Met dat prijsbeleid trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Lustin vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Lustin en achterhaal de voordeligste leverancier die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Lustin

Een groot deel van de bedrijven bieden onderwijl groene stroom in Lustin. Echter kunnen grote verschillen optreden. De afkomst van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet ieder “groene energie” contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem geprofileerd als groen of duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat energieleveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer in dit geval een filter voor “Groene stroom uit België”. Daarna kan je geschikte groene energieleveranciers in Lustin vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Profondeville zien we steeds meer acties rondom duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 5170. In deze buurt kan je vaak met financiële bonussen meedoen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij zelf maatregelen te treffen. Binnen 30 jaar moet Namen helemaal energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Integreren van zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En niet te vergeten: beperkt je verbruik van gas en stroom. Zie ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk info van Antargaz diensten.