Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Profondeville

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Profondeville? Middels de Energiehunter vergelijk je overzichtelijk alle grote leveranciers. Voorbeelden zijn Engie & Poweo. Vul de postcode en het huisnummer in, voer het verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Profondeville de laagste prijs biedt. Daarbij vergaar je op deze website handige informatie over items als maatschappijen en duurzame verwarmingsbronnen. Voorts geven wij bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Profondeville
Netbeheerder Elektra:Onbekend
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,420
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,260
Gemiddeld verbruik: 1530 m3 en 3340 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Supersnel vergelijken

 • Alle grote bedrijven in een overzicht
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Eenvoudig besparen tot wel € 205,00.

Snel overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Profondeville?

Er zijn enorm veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Profondeville. Van Eneco tot en met OCTA+, er zijn opties bij de vleet. Momenteel kan je kiezen uit om en nabij 25 aanbieders. Deze aanbieders lopen allemaal via de infrastructuur van Onbekend. Het is onmogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dit scenario kun jij terecht bij de energiesimulator. Weten welke gas & stroom bedrijven tot de mogelijkheden behoren? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Profondeville is die past bij jouw verbruik? Geef vlug de privé gegevens in, kies voor de laagste prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd stroom, en je kunt lekker warm douchen. Echter, energieleveranciers kennen toch grote onderlinge verschillen. In een situatie als stroom en gas storingen, dan wil je dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Kortom: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Onderaan de streep wil iedereen met een eigen huis een betaalbaar energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Geholpen door de energietarievenvergelijker tref je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Profondeville, die aansluit op jouw wensen. Zoeken op unieke aspecten? Dat kun je zelf bepalen. Aan de hand van filters in onze vergelijker ontdek jij moeiteloos een energieproduct dat aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Profondeville

 • Engie: Meester over je verbruik
 • OCTA+: Gemakkelijke verhuisservice
 • Lampiris: Altijd bereikbaar
 • MEGA: Verschillende termijnen
 • Essent: Alles beheren via de klantzone
 • Eneco: Met handige energiesimulator
 • Luminus: Online facturen bekijken
 • Elegant: Een scherp tarief, passned bij jouw verbruik
 • Watz: Eigen account
 • Wase Wind: Prettige klantendienst
 • Comfort Energy: Prettige klantendienst
 • Poweo: Termijnbedrag zelf aanpassen

Hoe hoog bedragen de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen maart 2024)

De pakketten van gas & stroom bedrijven en de kosten zijn anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er nogal wat netbeheerders diensten leveren. Elke beheerder past eigen voorwaarden toe en zijn eigen tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Profondeville is Onbekend. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Profondeville valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Ideg. In het geval van een storing wordt dit door hen verholpen.

Informatie over Profondeville

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Profondeville
 • Populair merk: Benraad
 • Groene stroom: 0,272%
 • Postcode: 5170
 • Verbruik Mazout: 1610 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Onbekend
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,420
 • Stroomtarief kwh: €0,260
 • Gem. gasverbruik: 1530 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3340 kWh
energie-vergelijken-profondeville

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Schets jouw situatie

  Begin met de basisinfo. Hiermee bedoelen we grootte van het gezin, en straatnaam + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer het geschatte verbruik in. In en rondom Profondeville gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1530 m3 + 3340 kWh. Heb jij een gasloze woning? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je realiseert. Dit alles zie je weer terug in de kosten van energie.

 3. Specificeer type energie en contractduur.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Heb jij niets met groen? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van abonnementen kun jij opties nemen van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of variabele tarieven / abonnementen. Dikwijls is het voordeliger om elke 12 of 24 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  In de volgende stap vind je de resultaatpagina met alle verkrijgbare aanbieders van energie. Bij alle abonnementen lees je informatie zoals soort energie, looptijd contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Profondeville, en nieuwe klanten korting. Selecteer de aanbieder die overeenkomst met jouw voorwaarden.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een mooie aanbieder gespot? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de webpagina van het energiebedrijf. Zoals www.engie.be of www.eni.com. De gekozen leverancier zet alles netjes voor jou om. Geen dag zonder gas of stroom in Profondeville


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan soms wel €250 besparen. Daarentegen, wat zijn de andere opties voor een lagere energierekening? Via de energiehunter vind jij 5 handige adviezen waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Tip 1: deksel op de pan houden wanneer je kookt
 • Bezuinigtip 2: zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Advies 3: let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt.
 • Bezuinigadvies 4: zet het beeldscherm van je computer uit
 • Bezuinigtip 5: korter douchen.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Mensen vragen regelmatig: wanneer mag je overstappen van energie? Onze specialisten zeggen altijd: probeer elke 12 maanden; overstappen in Profondeville. In dat geval kun je profiteren van lage prijzen. Desalniettemin, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar daar zit wel een boete aan vast. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat geval kun je overstappen van leverancier, en je betaalt geen boete. Niet eerder van leverancier gewisseld? Zeer waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energietarieven nemen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Zodra je een nieuw contract neemt zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft nooit extra te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen de looptijd van het contract. Dikwijls worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1 januari en op 1 juli. Bij het variabele alternatief profiteer je dus ook als de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En misschien krijg jij daarnaast ook een mooie korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiemarkt geldt in beginsel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Profondeville. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Maar, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je alle jaren een concurrerende welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, standaard regelt jouw geselecteerde energiemaatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en neem de goedkoopste energieleverancier. Bijv. OCTA+, ENGIE of Energy People. Ook neem je een besluit over de ingangsdatum van het contract. De betreffende gas en stroom aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom zijn jullie prijzen lager dan als ik het zelf afsluit?

Middels deze website tref je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.zeno.be, dan ontdek je dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe komt dat? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Via voordelige prijzen en fikse welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door het resultaat daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Profondeville vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Profondeville en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw situatie

Duurzame energie in Profondeville

Het gros van de leveranciers bieden ondertussen groene stroom in Profondeville. Als het gaat om groene energie is onderling veel verschil te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen is zeer wisselend. Niet alle groene stroom is ook echt duurzaam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd geprofileerd als groen of duurzaam. 100% zeker weten dat bedrijven duurzaam en eerlijk zijn? Gebruik dan zeker voor “Groene energie uit NL”. Je kan dan authentieke groene energieleveranciers in Profondeville vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Rondom de gemeente Profondeville zien we verscheidene stappen volledige gericht op duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 5170. In deze regio kan je soms financieel aantrekkelijk deelnemen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen 30 jaar moet Namen energieneutraal zijn (los van gas). Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Het huis isoleren
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En ook belangrijk: minder energie verbruiken! Bekijk info over tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk info van Essent.


Alle plaatsen in deze gemeente