Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sambreville

Op je gemak energie vergelijken in Sambreville? Door gebruik te maken van de Energiehunter tref je probleemloos alle erkende energiebedrijven. Voorbeelden zijn Engie & Aspiravi. Specificeer jouw situatie, voer het verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Sambreville prijstechnisch het meest interessant is. Tevens verzamel je op deze website belangrijke info over zaken als bijvoorbeeld overstappen en info over de enkele of dubbele meter. Daarbij vind je hier bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Sambreville
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,415
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,255
Gemiddeld verbruik: 1505 m3 en 3315 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Makkelijk vergelijken

 • Alle organisaties in een overzicht
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 480,00.

Snel & simpel overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Sambreville?

We zien nogal wat energieleveranciers beschikbaar in Sambreville. Van Engie tot bijvoorbeeld OCTA+, het aantal aanbieders was nooit zo groot. In maart 2024 moet je een keuze maken uit ruim 25 bedrijven. Deze aanbieders zijn allemaal aangesloten op het netwerk van Ideg. Het is onuitvoerbaar om alle aanbieders zelf te vergelijken. Daarvoor moet je zeker de energiesimulator proberen. Uitzoeken welke gas en stroom maatschappijen in deze regio actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sambreville is voor jouw verbruik? Voer vlug de eigen gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desondanks, maatschappijen verschillen wel degelijk van elkaar. In het geval van stroom en gas storingen, dan is het noodzakelijk dat dit snel opgelost wordt. Conclusie: staar je niet blind op tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt iedereen een goedkoop energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Dankzij de energiehunter vergelijk je rap de goedkoopste energieleverancier van Sambreville, die aansluit bij jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dit is zelfstandig in te regelen. Via keuzes in de vergelijkingstool vindt men zonder problemen een energie-abonnement dat naadloos aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Sambreville

 • Engie: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • OCTA+: Een en al energie voor u
 • Lampiris: 1000+ lokale producenten van groene stroom
 • MEGA: Prettige klantendienst
 • Essent: Altijd bereikbaar
 • Eneco: 100% groen en 100% lokaal
 • Luminus: Online facturen bekijken
 • Elegant: Scherpe tarieven groene stroom en aardgas
 • Watz: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Wase Wind: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Comfort Energy: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Poweo: Eenvoudig verbruik inzien

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze buurt? (Prijzen maart 2024)

De aansluitingen van energiemaatschappijen en de energiekosten verschillen per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er nogal wat beheerders van het net op deze markt werken. Iedere gas en stroom beheerder heeft zijn eigen tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Sambreville betreft Ideg. De tarieven voor het beheer van het netwerk wisselen per postcodegebied. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Sambreville valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Ideg. Als er sprake is van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Kerngegevens Sambreville

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Sambreville
 • CV Merk: Wolf
 • Aandeel groen: 0,267%
 • Postcode: 5060
 • Mazout: 1560 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,415
 • Stroomtarief kwh: €0,255
 • Gem. gasverbruik: 1505 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3315 kWh
energie-vergelijken-sambreville

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Start met jouw basisgegevens. Dit gaat over samenstelling huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer het geschatte verbruik in. In de omgeving Sambreville ligt dit gemiddeld op 1505 m3 en 3315 kWh. Woon jij volledig gasloos? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Liggen er zonnepanelen op je pad? Kies het aantal kWh in dat je genereert. De data die je invult bepalen het gas- en stroom tarief.

 3. Kies type energie en de contractlooptijd.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt het voor jou niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Met betrekking tot contracten zijn er mogelijkheden voor 1 jaar tot 5 jaar en een modelcontract. Door de bank genomen is het voordeliger om eens per jaar een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Er volgt nu de totaallijst met alle populaire aanbieders van energie. Van alle contracten bekijk je gegevens met betrekking tot soort energie, contracttermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Sambreville, en de welkomstbonus. Kies de aanbieder die matcht met jouw wensenpakket.

 5. Ga overstappen via internet

  Een actuele aanbieder tegengekomen? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de relevante pagina op de website van het energiebedrijf. Bijv. www.octaplus.be of www.elegant.be. Jouw aanstaande energie-partij regelt de overstap. Geen dag zonder gas of stroom in Sambreville


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan soms wel €345 opleveren. Maar, kan ik nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hierna bekijk jij 5 handige tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktische tip 1: ventileer kort en bewust
 • Bezuinigtip 2: kies voor een hotfill-wasmachine.
 • Tip 3: zorg dat je pan goed op de warmtebron past
 • Bezuinigadvies 4: kies voor een laptop in plaats van een PC
 • Bespaartip 5: gooi de wastrommel altijd helemaal vol

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om een nieuw energiecontract te nemen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? Onze specialisten zijn erover eens: ga elke jaar opnieuw overstappen in Sambreville. In dat geval bespaar je het meeste geld. Belangrijk, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je huidige abonnement afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Is je contract nog niet afgelopen? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt eerder overstappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract voor onbepaalde duur? In dat geval kun je switchen, en je zult ook geen boete ontvangen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Zeer waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een meerjarige contract of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen het modelcontract. Gewoonlijk wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit soort contracten werkt in jouw voordeel als de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je exact weet wat je de komende jaren betaalt. En tevens beloont de maatschappij jou met een overstapbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energie industrie hanteren we: contracten voor 3 of 5 jaar zijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Sambreville. Ga je voor een meerjarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desondanks, bij 1 jarige contracten krijg jij elke 12 maanden zo’n hoge welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, standaard verwerkt de aanstaande aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer de voordeligste maatschappij. Denk aan Luminus, Essent of natuurlijk Eni. Hierna beslis je over de datum waarop het contract van start gaat. Jouw betreffende energiemaatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan als ik het zelf afsluit?

Middels www.energiehunter.be check je altijd de scherpste aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.wasewind.be, dan ontdek je dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe bestaat dat? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Dankzij lagere onkosten en flinke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door het resultaat daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Sambreville vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Sambreville en sluit een goed abonnement af voor jullie woning

Duurzame energie in Sambreville

De meeste leveranciers bieden op dit moment groene stroom in Sambreville. Rondom dit thema is hier veel variatie in mogelijk. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wisselt behoorlijk. Niet alle “groene stroom” is ook echt duurzaam. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig geprofileerd als groen of duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat aanbieders 100% transparant zijn? Gebruik dan de optie “Groen uit België”. Daarna kan je onvervalste groene energieleveranciers in Sambreville vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de gemeente Sambreville kennen we nogal wat initiatievenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 5060. In deze plaats kan je in toenemende mate tegen een aantrekkelijke prijs participeren in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook moedigt de gemeente ons aan om jouw eigen energieverbruik te minderen. In een korte tijd moet Namen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Dak met zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En het ligt voor de hand: beperkt je verbruik van gas en stroom. Zie ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Comfort Energy prijzen maart 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente