Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Namur

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Namur? Geholpen door deze website vind je eenvoudig alle grote energiebedrijven als bijv. Eneco en Lampirus. Specificeer jouw situatie, voer het verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Namur de laagste prijs hanteert. Verder check je op deze pagina bruikbare info over topics als o.a. leveranciers en handige bespaartips. Verder vind je hier tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Namur
Netbeheerder Elektra:Interest/Interost
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,413
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,253
Gemiddeld verbruik: 1495 m3 en 3305 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Eenvoudig vergelijken

 • Alle erkende maatschappijeneenvoudig vergelijken
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 200,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Namur?

Er zijn nogal wat energieleveranciers actief in de regio Namur. Dat loopt uiteen van Poweo tot aanbieders zoals Luminus, er is gewoon veel te kiezen. Vandaag de dag is het aanbod ongeveer 40 maatschappijen. Deze aanbieders nuttigen stuk voor stuk het gas- en elektra netwerk van Interest/Interost. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dit scenario kun jij terecht bij de energiesimulator. Bekijken welke gas en stroom leveranciers er allemaal zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Namur is voor jouw situatie? Voer hierna de benodigde gegevens in, vind de laagste prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Lees verder over 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je kunt lekker warm douchen. Echter, organisaties handelen allemaal op hun eigen manier. Bij voorvallen als een storing, dan ga je er vanuit dat er snel een monteur komt. Het punt is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Het is heel simpel, uiteindelijk verlangt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Middels onze tarievencheck achterhaal je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Namur, die past bij jouw plaatje. Specifieke wensen? Dat is mogelijk. Met behulp van filters in de tool vindt men gemakkelijk een product dat aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Namur

 • Engie: Prima klantendienst
 • OCTA+: Uitstekende klantenservice
 • Lampiris: Met handige energiesimulator
 • MEGA: Transparante prijzen
 • Essent: Meerdere contracten
 • Eneco: 100% groen en 100% lokaal
 • Luminus: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Elegant: Geen gedoe
 • Watz: Jonge frisse Belgische energieleverancier
 • Wase Wind: Transparante prijzen
 • Comfort Energy: Transparante prijzen
 • Poweo: Verstand van zaken!

Wat zijn de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen maart 2024)

De condities van bedrijven en de onkosten wijken vaak af per plaats. Dat zit’m in het feit dat er verschillende beheerders van het net dienstverleningen bieden. Elke beheerder rekent weer aparte prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Namur heet Interest/Interost. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Namur wordt transport van het aardgas beheerd door Tecteo. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Stats & Facts Namur

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Namur
 • CV Merk: Remeha
 • Aandeel groen: 0,265%
 • Postcode: 5000
 • Mazout: 1540 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Interest/Interost
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,413
 • Stroomtarief kwh: €0,253
 • Gem. gasverbruik: 1495 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3305 kWh
energie-vergelijken-namur

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Situatieschets

  Start met de standaard informatie. Dit gaat over gezinssamenstelling, de postcode en het huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer het geschatte verbruik in. In en rondom Namur gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1495 m3 plus 3305 kWh. Bezit je een gasloze woning. Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Bereken het maximale kWh’s dat je opwekt. Deze details beïnvloeden de energiekosten.

 3. Kies type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Is dit voor jou om het even? Je kunt deze stap dan overslaan. Rondom prijsafspraken kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een variabel contract. Doorgaans is het een goed idee om elk jaar opnieuw een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Er volgt nu de resultaatpagina met alle populaire aanbieders + contracten. Bij elk pakket tref jij gegevens zoals soort stroom/gas, contracttermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Namur, en nieuwe klanten korting. Selecteer de aanbieder die past bij jouw eisen.

 5. Stap online over

  Een passende kortingsactie gespot? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de bestelpagina van de aanbieder. Denk aan www.lampiris.be en www.zeno.be. Jouw nieuwe maatschappij regelt alles voor jou. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Namur


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan wel €310 voordeel geven. Daartegenover, zijn er andere tips voor lagere maandlasten? Hieronder check jij 5 bruikbare tips & tricks waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Tip 1: brengt tochtweringen aan bij deuren en ramen
 • Praktische tip 2: eerst de vaatwasser goed vullen, voordat je hem aanzet.
 • Praktisch advies 3: de oven open zetten nadat je hem hebt gebruikt.
 • Advies 4: Neem een stekkerblok met schakelaar
 • Bezuinigtip 5: kies voor het eco-programma op de vaatwasser of wasmachine

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Mensen vragen regelmatig: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers zeggen: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Namur. Zo maak je gebruik van lagere tarieven. Echter, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je contracttermijn al gepasseerd? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Heb jij een modelcontract? In dat scenario kan iedereen switchen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Vermoedelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft nooit extra te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen het modelcontract. Veelal vinden deze wijzigingen plaats op 1 januari en op 1 juli. Binnen deze flex-overeenkomst is dus ook erg interessant wanneer de energieprijzen dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het energietarief is. En tevens wordt je wel beloond met een hoge overstapkorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energiewereld geldt in de basis: langlopende contracten zijn op lange termijn duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Namur. Bij een langdurig contract zijn de tarieven wel iets lager. Maar, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je jaarlijks zo’n persoonlijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, in de regel faciliteert de aankomende energiemaatschappij de opzegging van de actuele contracten door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle tarieven en selecteer een beschikbare partij. Zoals Eneco, ENGIE of natuurlijk Elegant. Hierna kies je wanneer het contract in moet gaan. Je aankomende aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Dankzij deze website tref je altijd de laagste prijzen. Indien je zelf een website bezoekt als www.engie.be, dan valt als eerste op dat de energie hier fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Kinderspel: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Middels lagere tarieven en hoge welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Namur vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Namur en sluit een goed abonnement af voor jouw gezin

Duurzame energie in Namur

Het gros van de energie aanbieders bieden onderhand groene stroom in Namur. Op dit front is er veel variatie te vinden. De herkomst van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet elk “groene energie” label is ook echt groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk geprofileerd als groen of duurzaam. De zekerheid hebben dat maatschappijen een groen beleid hanteren? Selecteer in dit geval de optie “Groene stroom uit België”. Jij kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Namur vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Namur kennen we diverse activiteiten met een focus op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 5000. Als inwoner van deze plaats kan je soms heel gunstig meedelen in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen 30 jaar moet Namen helemaal energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen integreren
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • Maar misschien wel het belangrijkste: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk info over Praktische energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk details over Watz prijzen maart 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente