Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Loyers

Snel online energie vergelijken in Loyers? Middels de Energiehunter check je snel en simpel alle erkende maatschappijen zoals Watz & Poweo. Omschrijf jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Loyers de laagste prijs hanteert. Verder bekijk je op deze website belangrijke info over onderwerpen zoals wat een geschikt overstapmoment is en info over het gasvrij maken van jouw woning. Daarnaast vind je hier nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Namur
Netbeheerder Elektra:Onbekend
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,405
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,288
Gemiddeld verbruik: 1480 m3 en 3330 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende organisaties onder elkaar
 • Je ziet direct wat het kost
 • Enorme besparingen tot wel € 200,00.

Eenvoudig overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Loyers?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers actief in Loyers. Dat loopt van Antargaz tot bijvoorbeeld Watz, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. In april 2024 heb je de keuze uit zo’n 35 providers. Deze maken allemaal gebruik van de infrastructuur van Onbekend. Het is onuitvoerbaar om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dat geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Achterhalen welke energiebedrijven je kunt kiezen? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Loyers voor jou is? Geef moeiteloos jouw gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Desondanks, energie-organisaties focussen toch allemaal op andere dingen. Is er sprake van een stroom- of gasstoring, dan is het gewenst dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Anders gezegd: houd ook rekening met kwaliteit service. Onderaan de streep zoekt elke Belg een goede én goedkope maatschappij. En wij begrijpen dat! Door middel van de vergelijkingstool vergelijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Loyers, die matcht met jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dat kun je zelf bepalen. Dankzij selecties in de tool ontdekken jullie moeiteloos een abonnement dat matcht met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Loyers

 • Engie: Exclusieve aanbiedingen
 • OCTA+: Een persoonlijke aanpak
 • Lampiris: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • MEGA: Eenvoudig verbruik inzien
 • Essent: Inzicht in energiegebruik
 • Eneco: Online prijs berekenen
 • Luminus: Verstand van (duurzame) energie
 • Elegant: Overzichtelijke contracten
 • Watz: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Wase Wind: Verstand van zaken!
 • Comfort Energy: Eigen account
 • Poweo: Ook modelcontracten

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze straat? (Prijzen april 2024)

De condities van gas & stroom leveranciers en de prijzen zijn weer anders per regio. Dit komt doordat er veel beheerders van het net service verlenen. Iedere gas en stroom beheerder hanteert weer andere onkosten voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder (elektra) in Loyers is Onbekend. De prijzen van het netbeheerder zijn per regio weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Namur is de netbeheerder van het gas Ideg. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten en cijfers Loyers

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Namur
 • CV ketel: Vaillant
 • Groene energie: 39,40%
 • Postcode: 5101
 • Verbruik stookolie: 2720 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Onbekend
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,405
 • Stroomtarief kwh: €0,288
 • Gem. gasverbruik: 1480 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3330 kWh
energie-vergelijken-loyers

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie direct regelen.

 1. Geef woningdetails in

  Natuurlijk je huis en woningdetails. Dit gaat over de grootte van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer het geschatte verbruik in. In de omgeving Loyers is dat gemiddeld 1480 m3 en 3330 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Zonnepanelen op je dak? Voer het aantal kilowattuur in dat je opwekt. Alle ingevoerde gegevens beïnvloeden het gas- en stroom tarief.

 3. Kies soort energie en de looptijd.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Ben jij neutraal? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Omtrent abonnementen heb je de keuze uit o.a. 1 jaar tot 5 jaar en modelcontracten. In de regel is het slim om eens per jaar over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Wat volgt is een tabel met alle interessante leveranciers en contracten. Bij alle contracten vind jij voorwaarden zoals herkomst van stroom en gas, contracttermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Loyers, en de eventuele korting. Selecteer de partij die klopt met jouw budget.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een goede prijsaanbieding gespot? Klik op ‘Bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de bestelpagina van de energieleverancier. Onder andere www.essent.be en www.trevion.be. De betreffende energiemaatschappij zegt jouw huidige contract op. Zo ben je zeker van gas en stroom in Loyers


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €350 winst geven. Desalniettemin, wil jij nog meer adviezen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op energiehunter.be vind je 5 handige tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent
 • Bespaaradvies 2: let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt.
 • Bespaartip 3: zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat.
 • Praktisch advies 4: een modulerende thermostaat gebruiken.
 • Bespaaradvies 5: stap regelmatig over van energieleverancier

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om de overstap te regelen?

Mensen vragen regelmatig: wanneer mag je overstappen van energie? Wij van energiehunter.be zeggen altijd: probeer elke 12 maanden; overstappen in Loyers. Daarna bespaar je het meeste geld. Desondanks, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Komt het einde van het contract dichterbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je al overstappen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht tot het contract afloopt. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt altijd, overstappen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder overgestapt? Zeer waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of een modelovereenkomst?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dat creëert financiële transparantie, en je wordt niet extra belast bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens de contracttermijn. Vaak vinden deze wijzigingen plaats op 1 januari en op 1 juli. Binnen deze flex-overeenkomst kan positief uitvallen wanneer de energieprijzen dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet wat je gaat betalen. En mogelijk is er sprake van een aantrekkelijke bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor energiecontracten geldt in de basis: meerjarige contracten zijn prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Loyers. Kies je voor een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Toch, bij een abonnement van 1 jaar krijg je elk jaar zo’n concurrerende welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, vaak verwerkt de aanstaande energie-organisatie de opzegging van het contract door middel van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle contracten en selecteer de voordeligste partij. Bijvoorbeeld OCTA+, Lampiris of Ecopower. Ook neem je een besluit over de startdatum van het abonnement. Jullie geselecteerde gas en stroom organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan de energie-onderneming zelf?

Dankzij energiehunter.be achterhaal je altijd de laagste prijzen. Zodra je een website opent zoals www.lampiris.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Kinderspel: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Geholpen door goedkope tarieven en goede welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Loyers vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Loyers en zoek het juiste contract die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Loyers

De meeste bedrijven leveren momenteel groene stroom in Loyers. Toch zijn er veel verschillen. De manier waarop groene stroom tot stand komt loopt zeer uiteen. Niet alle groene energie heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt illegitiem geprofileerd als groen of duurzaam. De zekerheid hebben dat leveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Neem dan uiteraard voor “Groene Energie uit België”. Je kan dan authentieke groene energieleveranciers in Loyers vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Namur zien we steeds meer opdrachten binnen het domein duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 5101. In de regio kan je wellicht met financiële bonussen meedraaien in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om zelf maatregelen te treffen. Op termijn moet Namen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zonnepanelen integreren
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En niet te vergeten: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check ook onze 5 handige bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Essent diensten.