Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Lives-Sur-Meuse

Direct energie vergelijken in Lives-Sur-Meuse? Middels energiehunter.be achterhaal je gemakkelijk alle beschikbare aanbieders als o.a. OCTA+ & Poweo. Vul postcode + gezinssamenstelling in, voer het verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Lives-Sur-Meuse prijstechnisch het meest interessant is. Bovendien lees je op onze website nuttige info info over thema’s zoals energiebesparing in huis en vaste of variabele tarieven. Bovendien verschaffen wij jou tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Namur
Netbeheerder Elektra:Onbekend
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,404
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,287
Gemiddeld verbruik: 1475 m3 en 3325 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende maatschappijennaast elkaar
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Besparing loopt op tot € 310,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Lives-Sur-Meuse?

Wij zien flink wat energieleveranciers actief in Lives-Sur-Meuse. Van Poweo tot bijvoorbeeld Luminus, er zijn meer leveranciers dan ooit. In april 2024 heb je de keuze uit zo’n 40 maatschappijen. Deze bedrijven werken allemaal op basis van het netwerk van Onbekend. Het is onuitvoerbaar om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie biedt onze energiesimulator de oplossing. Achterhalen welke gas & stroom aanbieders je kunt kiezen? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Lives-Sur-Meuse is in april 2024? Geef eenvoudig de benodigde gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij wie je de energie ook koopt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en er is warm water in het hele huis. Daarentegen, energiebedrijven zijn niet allemaal hetzelfde. Bij een stroom- of gasstoring, dan is het noodzakelijk dat dit snel opgelost wordt. Kortom: houd ook rekening met kwaliteit service. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt elke Belg niet teveel betalen voor energie. En dat is meer dan logisch. Met behulp van de energietarievenvergelijker vergelijk je rap de goedkoopste energieleverancier van Lives-Sur-Meuse, die aansluit bij jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dat is mogelijk. Middels filteren in de tool vind jij gemakkelijk een contract dat rijmt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Lives-Sur-Meuse

 • Engie: Eerlijk en transparant
 • OCTA+: Gemakkelijke verhuisservice
 • Lampiris: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • MEGA: Met handige energiesimulator
 • Essent: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Eneco: Verstand van (duurzame) energie
 • Luminus: Prettige klantendienst
 • Elegant: 5-sterren klantenservice
 • Watz: Waar loyale klanten worden beloond
 • Wase Wind: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Comfort Energy: Grootste verdeler van kwaliteitsmazout in België
 • Poweo: Uitstekende klantenservice

Wat kost energie in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

De producten van gas & stroom organisaties en de onkosten verschillen per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er nogal wat beheerders diensten leveren. Iedere afzonderlijke beheerder rekent eigen prijsstellingen voor transport. De netbeheerder van stroom in Lives-Sur-Meuse is Onbekend. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Namur wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Ideg. Bij een storing zullen zij dit afhandelen.

Facts and figures Lives-Sur-Meuse

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Namur
 • Populair merk: Remeha
 • Groene stroom: 39,30%
 • Centrale postcode: 5101
 • Verbruik Mazout: 2710 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Onbekend
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,404
 • Stroomtarief kwh: €0,287
 • Gem. gasverbruik: 1475 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3325 kWh
energie-vergelijken-lives-sur-meuse

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie direct regelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Natuurlijk de basisinformatie. Dat betreft het aantal bewoners, de postcode en het huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer het geschatte verbruik in. In de buurt van Lives-Sur-Meuse is het gemiddelde verbruik ong. 1475 m3 & 3325 kWh. Heb jij een gasloze woning? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je panelen opleveren. Deze factoren hebben effect op het gas- en stroom tarief.

 3. Specificeer type energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Ben jij neutraal? Sla dit dan over. Inzake prijs zekerheden zijn er mogelijkheden voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een modelcontract. Dikwijls loont het om eens in de 12 maanden een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Je gaat nu door naar de totaallijst met alle interessante energie aanbieders. Bij elk abonnement zoek jij informatie met betrekking tot type stroom/gas, looptijd contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Lives-Sur-Meuse, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de partij die past bij jouw wensenpakket.

 5. Stap online over

  Een relevante korting tussen de resultaten? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van de energie-onderneming. Onder andere www.engie.be of natuurlijk www.comfortenergy.be. Jouw aanstaande leverancier zegt jouw huidige contract op. Zo ben je zeker van gas en stroom in Lives-Sur-Meuse


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €305 winst geven. Toch, wat zijn de andere opties voor lagere maandlasten? Via onze hunters lees je 5 concrete tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: het gebruik van lichtdimmers
 • Tip 2: probeer je was zoveel mogelijk buiten op te hangen.
 • Bespaartip 3: de kachel `s nachts uit zetten.
 • Tip 4: elektrische apparaten niet op stand-by laten staan.
 • Praktisch advies 5: begin met strijken als de kleding nog niet helemaal droog is

Info over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om het overstappen in gang te zetten?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energiespecialisten zeggen: maak een sport van het overstappen in Lives-Sur-Meuse. In dat geval ben je het voordeligst uit. Let op, doe dit wel op het juiste moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je al overstappen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt altijd, switchen, en je betaalt geen boete. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In zo’n geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energietarieven nemen of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je betaalt niets extra’s zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen het modelcontract. Doorgaans worden de prijzen aangepast in januari en in juli. Bij variabele prijzen is dus met name interessant als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het tarief voor gas en stroom is. En mogelijk wordt je wel beloond met een mooie korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor energiecontracten hanteren we: contracten voor een langere periode zijn vrijwel altijd duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Lives-Sur-Meuse. Bij een langdurig contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desondanks, bij 1 jarige contracten krijg je alle jaren deze hoge welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, gewoonlijk verwerkt de toekomstige energieleverancier de opzegging van de actuele contracten door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle contracten en selecteer de goedkoopste energiemaatschappij. Bedrijven als OCTA+, Lampiris en Wase Wind. Tevens bespreek je de aansluitdatum (moment van leveren). De nieuwe energie-organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Geholpen door deze website achterhaal je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.aspiravi.be, dan ontdek je dat je daar veel duurder uit bent. Hoe komt dat? Heel eenvoudig: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Door gebruik te maken van goedkope prijzen en hoge welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Met dat prijsbeleid krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Lives-Sur-Meuse vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Lives-Sur-Meuse en sluit een goed abonnement af voor jouw situatie

Duurzame energie in Lives-Sur-Meuse

Een aanzienlijk deel van de organisaties bieden vandaag de dag groene stroom in Lives-Sur-Meuse. Binnen dit domein zijn er veel verschillen. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt varieert per leverancier. Niet elk groene energie label heeft ook echt een groene oorsprong. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist aangemerkt als duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat energie aanbieders een groen beleid hanteren? Gebruik dan zeker voor “Groene stroom uit België”. Jij kan dan alle groene energieleveranciers in Lives-Sur-Meuse vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In en rondom de gemeente Namur zien we allerlei opdrachten rondom duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 5101. In deze omgeving kan je soms met financiële bonussen meewerken met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om minder energie in huis te gebruiken. Op termijn moet Namen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isolatie van de woning
 • Zonnepanelen installeren
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En zeker onmisbaar: realiseer een besparing op energiegebruik. Ga verder naar de tips om minder gas en stroom te gebruiken en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Check ook Engie diensten.