Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Naninne

Direct energie vergelijken in Naninne? Aan de hand van de Energiehunter achterhaal je overzichtelijk alle erkende bedrijven. Je kunt denken aan Engie & Antargaz. Omschrijf jouw situatie, schat jouw verbruik, en bekijk welke energieleverancier in Naninne de beste deal heeft! Verder lees je op onze website bruikbare informatie over zaken als bijv. maatschappijen en vaste of variabele tarieven. Verder geven wij nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Namur
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,4
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,283
Gemiddeld verbruik: 1455 m3 en 3305 kwh
Populaire aanbiederEssent

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote maatschappijennaast elkaar
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 230,00.

Eenvoudig overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Naninne?

Er zijn flink wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Naninne. Dit varieert van Essent tot bijvoorbeeld OCTA+, er zijn meer leveranciers dan ooit. Momenteel zijn het zo’n 35 organisaties. Deze bedrijven maken allemaal gebruik van het netwerk van Ideg. Het is onuitvoerbaar om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In deze context biedt onze energiesimulator de oplossing. Benieuwd welke gas & stroom leveranciers je kunt kiezen? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Naninne is op dit moment? Geef moeiteloos de gevraagde gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en regel jouw overstap eenvoudig online. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je hebt aan aangenaam warm huis. Echter, gas en stroom leveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. Is er een gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er gauw een oplossing volgt. Wat dus belangrijk is: kijk verder dan de tarieven. Per slot van rekening wenst elke consument een goede én goedkope maatschappij. Dit geldt uiteraard altijd. Geholpen door onze energie check je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Naninne, voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dat is mogelijk. Door middel van keuzes in onze vergelijker zoekt men probleemloos een abonnement dat in lijn is met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Naninne

 • Engie: Transparante prijzen
 • OCTA+: Energiepunten sparen
 • Lampiris: Met praktische energie-bespaartips
 • MEGA: Reken jouw energiekoste online uit
 • Essent: Exclusieve aanbiedingen
 • Eneco: Verstand van zaken!
 • Luminus: Online grip op je kosten
 • Elegant: Een passend contract voor elk huishouden
 • Watz: Handige website
 • Wase Wind: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Comfort Energy: Eerlijk en transparant
 • Poweo: Ook modelcontracten

Wat zijn de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

De pakketten van energie-organisaties en de tarieven variëren per postcodegebied. De achterliggende reden is dat er diverse netbeheerders actief zijn. Iedere beheerder van het net verwerkt eigen prijsstrategieën voor logistiek. De netbeheerder van het stroom in Naninne betreft Ideg. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder wisselen per postcodegebied. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Namur is de huidige netbeheerder van het aardgas Ideg. Bij problemen in het netwerk kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten over Naninne

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Namur
 • CV ketel: Bulex
 • Aandeel duurzaam: 38,90%
 • Hoofdpostcode: 5100
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2670 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,4
 • Stroomtarief kwh: €0,283
 • Gem. gasverbruik: 1455 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3305 kWh
energie-vergelijken-naninne

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Allereerste de basisinfo. Onder andere de grootte van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Schat jouw verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Naninne is dit gemiddeld zo’n 1455 m3 + 3305 kWh. Bezit je een gasloze woning. Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Beschik jij over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze details hebben invloed op de kosten van energie.

 3. Selecteer herkomst energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Kies dan ‘geen voorkeur’. Inzake abonnementen kan men gaan voor producten van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een variabel contract. Veelal is het slim om eens per jaar over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Er volgt nu een overzicht met alle interessante energieleveranciers. Van ieder pakket zoek je details aangaande oorsprong energie (groen of grijs), contracttermijn, de kostprijs van gas en elektra in Naninne, en nieuwe klanten korting. Selecteer de maatschappij die past bij jouw wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een passende actie in het lijstje? Druk op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de pagina van het bedrijf. Denk aan www.essent.be en ook www.eneco.be. De door jou gekozen energieonderneming neemt het administratieve deel voor zich. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Naninne


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €295 bonus betekenen. Daartegenover, wat kan je nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hieronder vind je 5 handige tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaaradvies 1: niet alle radiatoren open zetten
 • Bezuinigadvies 2: voorkom zoveel mogelijk halve wasjes
 • Praktische tip 3: je vriezer waterpas zetten.
 • Bespaaradvies 4: spouwmuren isoleren.
 • Bezuinigadvies 5: nooit het licht onnodig aan laten staan.

Info over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energiespecialisten zeggen: maak een sport van het overstappen in Naninne. In dat geval is de besparing het grootst. Echter, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan moet je wellicht nog even wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? In zo’n situatie mag men wisselen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Nog nooit overgestapt? Zeer waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energieprijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je 2 opties: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Super simpel voor financieel overzicht, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelovereenkomsten. Normaliter worden de prijzen aangepast in de eerste en zevende maand. Bij variabele prijzen wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En tevens krijg je ook nog eens een nieuwe klanten korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor energiecontracten werkt het zo: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Naninne. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desondanks, bij 1 jarige contracten krijg je alle jaren deze dergelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, standaard verzorgt de nieuwe leverancier de opzegging van het contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies de beste of voordeligste partij. Zoals Eneco, ENGIE + Elegant. Ook kies je de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw geselecteerde leverancier zal precies op die dag starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Door gebruik te maken van energiehunter.be bekijk je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.ecopower.be, dan valt als eerste op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe is dit mogelijk? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Via goedkope tarieven en grote welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Naninne vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Naninne en sluit een goed abonnement af voor jouw gezin

Duurzame energie in Naninne

Bijna alle aanbieders leveren vandaag de dag groene stroom in Naninne. Binnen dit domein is er veel variatie te vinden. De herkomst van groene stroom wijkt nogal af. Niet ieder “groene energie” contract is ook echt groen. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ongeoorloofd 100% duurzaam genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat organisaties 100% transparant zijn? Gebruik dan zeker voor “Groene Energie uit België”. In de volgende stap kan jij erkende groene energieleveranciers in Naninne vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de omgeving van de gemeente Namur kennen we meerdere initiatievenmet doelstellingen voor duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 5100. In deze omgeving kan je steeds vaker tegen een gunstig tarief meewerken met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook stimuleert de gemeente ons om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Namen energieneutraal zijn (los van gas). Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Integreren van zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Comfort Energy energie.