Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Meux

Gemakkelijk energie vergelijken in Meux? Aan de hand van de energievergelijker ontdek je moeiteloos alle relevante maatschappijen zoals Engie en Comfort Energy. Schets jouw situatie, schat jouw verbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Meux de laagste prijs biedt. Bovendien vind je via de Energiehunter handige info over zaken zoals de netbeheerder en verschillende contracttypes. Daarbij geven wij bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: La Bruyère
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,396
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,279
Gemiddeld verbruik: 1435 m3 en 3500 kwh
Populaire aanbiederEngie

Eenvoudig vergelijken

 • Alle bekende leveranciersgemakkelijk vergelijken
 • Je ziet direct wat het kost
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 265,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Meux?

Er zijn steeds meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Meux. Dat gaat van Essent tot en met Luminus, de keuze is reusachtig groot. Hedendaags is het aanbod ongeveer 30 providers. Deze bedrijven werken uitsluitend met het gas- en stroom netwerk van Ideg. Het is onmogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. Hiervoor bieden wij de energiesimulator. Benieuwd welke gas en stroom aanbieders in deze regio actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Meux voor jou is? Voer gelijk de privé gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap direct moeiteloos over. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desondanks, gas & stroom bedrijven verschillen wel degelijk van elkaar. Bij een storing, dan is het wenselijk dat dit snel opgelost wordt. Conclusie: vergelijk op meer dan alleen prijs. Ten slotte verlangt iedereen een goedkoop energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Dankzij onze energie achterhaal je vlug de goedkoopste energieleverancier van Meux, voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dit is zelfstandig in te regelen. Dankzij filters in de tool checkt men gemakkelijk een energie-abonnement dat matcht met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Meux

 • Engie: Een passend contract voor elk huishouden
 • OCTA+: Exclusieve aanbiedingen
 • Lampiris: Ook met zonnepanelen
 • MEGA: Denkt met jou mee over besparen
 • Essent: Verstand van (duurzame) energie
 • Eneco: Ook modelcontracten
 • Luminus: Vaste energieprijzen
 • Elegant: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Watz: Kleinschalige en klantgerichte leverancier
 • Wase Wind: Online prijs berekenen
 • Comfort Energy: Vast bedrag per maand
 • Poweo: Eerlijk en transparant

Wat kost energie in onze buurt? (Prijzen april 2024)

De producten van energiebedrijven en de vergoedingen zijn anders per regio. De achterliggende reden is dat er verscheidene beheerders dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas rekent weer aparte prijzen voor transport. De netbeheerder van het stroom in Meux is Ideg. De prijzen van het netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente La Bruyère is de netbeheerder van het gas Ideg. Bij een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Kerngegevens Meux

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: La Bruyère
 • Populair merk: Watts
 • Aandeel duurzaam: 38,50%
 • Postcodegebied: 5081
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2630 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,396
 • Stroomtarief kwh: €0,279
 • Gem. gasverbruik: 1435 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3500 kWh
energie-vergelijken-meux

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Natuurlijk de basisinfo. Onder andere samenstelling huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Hoeveel energie verbruik jij? In de buurt van Meux bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1435 m3 + 3500 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je opwekt. Deze details hebben effect op de kosten van energie.

 3. Kies type energie en de looptijd.

  Denk dan onder andere aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Wat betreft contracttermijn kan je kiezen voor 1 jarig tot 5 jarig of een modelcontract. In algemene zin is het voordeliger om eens in de 12 maanden weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Je gaat nu door naar een tabel met alle erkende leveranciers en contracten. Van elk pakket zie jij data zoals soort stroom/gas, soort contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Meux, en de overstapbonus. Kies de leverancier die overeenkomst met jouw wensenpakket.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een geschikte aanbieding beschikbaar? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van het energiebedrijf. Zoals www.lampiris.be en www.wasewind.be. De betreffende leverancier regelt de overstap. Altijd zekerheid van gas en stroom in Meux


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €340 korting realiseren. Maar, wil jij nog meer adviezen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op deze pagina lees je 5 concrete tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktisch advies 1: bewust met de waterkoker omgaan
 • Bezuinigadvies 2: wok of stoom eens wat vaker i.p.v. koken
 • Bezuinigtip 3: niet meer water gebruiken dan noodzakelijk bij het koken.
 • Praktisch advies 4: de gordijnen dicht doen.
 • Bezuinigadvies 5: gooi de wastrommel altijd helemaal vol

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer kan ik het beste overstappen? De energiehunters adviseren: wacht niet langer en ga overstappen in Meux. Zodoende bespaar je het meeste geld. Desalniettemin, let wel even op wanneer je dit doet. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor afloop contracttermijn is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt altijd, wisselen, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder van leverancier gewisseld? Vermoedelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Energietarieven vastzetten of een modelovereenkomst?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er grofweg 2 mogelijkheden: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bij te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen de looptijd van het contract. Dikwijls worden de prijzen aangepast op 1 januari en op 1 juli. Bij een variabel contract wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijzen dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet wat de kosten gaan zijn. En als je geluk hebt beloont de maatschappij jou met een overstapbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In het energielandschap geldt: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Meux. Ga je voor een meerjarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desondanks, bij een jaarcontract krijg jij jaarlijks deze hoge welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken regelt je aankomende energiemaatschappij de opzegging van de actuele contracten met de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de tarieven in jouw regio en neem een nieuwe energieleverancier. Populaire bedrijven zijn Eneco, ENGIE en ook Ecopower. Daarna neem je een besluit over de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie aankomende energieleverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Geholpen door de Energiehunter vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.lampiris.be, dan zul je zien dat de energie hier fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Fluitje van een cent: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Via goedkope tarieven en intense welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door het resultaat daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Meux vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Meux en zoek het juiste contract voor jouw verbruik

Duurzame energie in Meux

Veel energie aanbieders faciliteren momenteel groene stroom in Meux. Als het gaat om groene energie kunnen grote verschillen optreden. De afkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet ieder groene stroom contract heeft ook echt een groene oorsprong. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem “groen” genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat aanbieders echt helemaal groen zijn? Selecteer dan een filter voor “Groene energie uit NL”. Daarna kan je onvervalste groene energieleveranciers in Meux vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente La Bruyère onderscheiden we verscheidene initiatievenmet een focus op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 5081. In de regio kan je meer en meer tegen een gunstig tarief meewerken met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. De overheid wil ook ons verplichten om minder energie in huis te gebruiken. Op termijn moet Namen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zonnepanelen op het dak
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk ook de Belangrijke energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk info van Luminus energie.