Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Villers-Lez-Heest

Snel energie vergelijken in Villers-Lez-Heest? Door gebruik te maken van de Energiehunter vind je supersnel alle verkrijgbare maatschappijen als bijv. Engie en Poweo. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Villers-Lez-Heest prijstechnisch het meest interessant is. Daarbij vergaar je op deze pagina bruikbare info over thema’s zoals verschillende gasregio’s en info over de enkele of dubbele meter. Bovendien komen we met handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: La Bruyère
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,393
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,276
Gemiddeld verbruik: 1420 m3 en 3485 kwh
Populaire aanbiederEssent

Supersnel vergelijken

 • Alle grote aanbieders onder elkaar
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Bespaar tot wel € 230,00.

Snel & simpel overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Villers-Lez-Heest?

We zien een groot aantal energieleveranciers actief in de regio Villers-Lez-Heest. Van Antargaz tot Watz, er zijn meer leveranciers dan ooit. In april 2024 kan je kiezen uit om en nabij 30 energieleveranciers. Deze leveranciers werken uitsluitend met het net van Ideg. Het is niet te doen om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Bekijken welke gas & stroom maatschappijen je kunt kiezen? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Villers-Lez-Heest is voor jouw situatie? Vul eenvoudig jouw eigen gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en stap meteen over. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je kunt lekker warm douchen. Desondanks, energiebedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. Bij een stroomstoring, dan ga je er vanuit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Anders gezegd: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Onderaan de streep zoekt elke Belg een betaalbaar energiecontract. En wij begrijpen dat! Via onze tarievencheck tref je rap de goedkoopste energieleverancier van Villers-Lez-Heest, die aansluit op jouw wensen. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is zelfstandig in te regelen. Via filteren in de energievergelijker check je zonder problemen een overeenkomst dat aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Villers-Lez-Heest

 • Engie: Reken jouw energiekoste online uit
 • OCTA+: Eigen account
 • Lampiris: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • MEGA: Blog met handige bespaartips
 • Essent: Prima klantendienst
 • Eneco: Loyaliteit wordt beloont via de Comfort Bonus
 • Luminus: Online facturen bekijken
 • Elegant: Ook met zonnepanelen
 • Watz: Alles beheren via de klantzone
 • Wase Wind: Verschillende termijnen
 • Comfort Energy: Online inzicht in verbruik
 • Poweo: Termijnbedrag zelf aanpassen

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze straat? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van maatschappijen en de prijzen zijn in elke plaats weer anders. De reden hiervan is dat er meerdere netbeheerders dienstverleningen bieden. Iedere gas en stroom beheerder rekent eigen prijsstellingen voor logistiek. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Villers-Lez-Heest is Ideg. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente La Bruyère valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Ideg. Bij problemen met het gas zullen zij dat oplossen.

Feiten en cijfers Villers-Lez-Heest

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: La Bruyère
 • Populaire CV: Pentec
 • Groene stroom: 38,20%
 • Postcodegebied: 5080
 • Verbruik stookolie: 2600 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,393
 • Stroomtarief kwh: €0,276
 • Gem. gasverbruik: 1420 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3485 kWh
energie-vergelijken-villers-lez-heest

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie direct regelen.

 1. Geef woningdetails in

  Begin met je huis en woningdetails. Dit zijn gezinssamenstelling, en postcode + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Geef je gas en stroomverbruik op. In en rondom Villers-Lez-Heest is het gemiddelde verbruik ong. 1420 m3 en 3485 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je realiseert. Dit alles zie je weer terug in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer type energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Sla dit dan over. Inzake looptijd kan je kiezen voor 1 jarig tot 5 jarig of een modelcontract. Meestal is het slim om eens per jaar over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Er volgt nu een handig overzicht met alle erkende energiebedrijven. Bij ieder contract zoek je info als soort energie, soort contract, de kostprijs van gas en elektra in Villers-Lez-Heest, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de maatschappij die overeenkomst met jouw zoekopdracht.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een relevante aanbieder beschikbaar? Druk op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de relevante pagina op de website van de energieleverancier. Dit kan zijn www.luminus.be of natuurlijk www.eneco.be. De betreffende energieonderneming zegt jouw huidige contract op. Altijd zekerheid van gas en stroom in Villers-Lez-Heest


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €260 rendement bieden. Daarentegen, zijn er meerdere mogelijkheden om besparingen te realiseren op de energierekening? Via de energiehunter vind je 5 energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Tip 1: korter douchen
 • Advies 2: voorkom zoveel mogelijk halve wasjes
 • Praktische tip 3: zet het klokje op elektrische apparaten uit.
 • Bespaaradvies 4: zet het beeldscherm van je computer uit
 • Bespaartip 5: stap regelmatig over van energieleverancier

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze specialisten zeggen: ga elke jaar opnieuw overstappen in Villers-Lez-Heest. Daarna kun je profiteren van lage prijzen. Belangrijk, let wel even op wanneer je dit doet. Is je huidige abonnement afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt altijd, overstappen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Vermoedelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een contract voor meerdere jaren of meer vrijheid met modelcontracten?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je komt niet voor verrassingen te staan mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens de contracttermijn. In de regel worden deze prijs-updates gedaan in het begin en in midden van het jaar. Bij het variabele alternatief profiteer je dus ook als de energieprijzen dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet hoeveel je gaat betalen. En als je geluk hebt is er sprake van een nieuwe klanten korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energie industrie geldt in de basis: contracten met een lange looptijd zijn eigenlijk altijd prijziger dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Villers-Lez-Heest. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Maar, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij elk jaar een dergelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, in de regel regelt de geselecteerde leverancier de opzegging van de actuele contracten via de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle contracten en kies de voordeligste aanbieder. Bijvoorbeeld Eneco, Lampiris en Energy People. Hierna kies je wanneer het contract in moet gaan. Jullie betreffende energie-organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Met behulp van www.energiehunter.be vind je altijd de laagste prijzen. Op het moment dat je navigeert naar www.elegant.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe komt dat? Kinderspel: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Aan de hand van lage prijzen en fikse welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door deze strategie krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Villers-Lez-Heest vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Villers-Lez-Heest en zoek het juiste contract voor jouw verbruik

Duurzame energie in Villers-Lez-Heest

Het gros van de energiemaatschappijen ondersteunen ondertussen groene stroom in Villers-Lez-Heest. Op dit front zijn er diverse keuzes te maken. De manier van produceren van groene stroom wijkt nogal af. Niet elk “groene energie” label heeft ook echt een groene oorsprong. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem neergezet als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat leveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Gebruik dan zeker voor “Groen uit NL”. Vervolgens kan jij alle groene energieleveranciers in Villers-Lez-Heest vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In het leefgebied van de gemeente La Bruyère zien we diverse activiteiten binnen het domein duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 5080. In deze buurt kan je steeds vaker financieel aantrekkelijk participeren in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Het is natuurlijk ook goed om het eigen energieverbruik gaan beperken. Rond 2050 moet Namen energieneutraal zijn (los van gas). Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen op het dak
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En zeker onmisbaar: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Zie ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Doorzoek informatie over Essent energie.