Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Vitrival

Eenvoudig energie vergelijken in Vitrival? Middels de Energiehunter tref je probleemloos alle verkrijgbare leveranciers. Voorbeelden zijn Eneco & Lampirus. Kies samenstelling van jouw gezin, voer het verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Vitrival het goedkoopste contract aanbiedt. Daarnaast vind je via onze vergelijker bruikbare informatie over topics als energiebesparing in huis en tips om te besparen op energie. Tevens geven we 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Fosses-La-Ville
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,39
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,273
Gemiddeld verbruik: 1405 m3 en 3470 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Makkelijk vergelijken

 • Alle landelijke leveranciersgemakkelijk vergelijken
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Bespaar tot wel € 420,00.

Zonder problemen overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Vitrival?

We zien meer en meer energieleveranciers beschikbaar in Vitrival. Dit loopt van Engie tot en met Luminus, er zijn meer leveranciers dan ooit. Hedendaags kun je kiezen uit circa 20 bedrijven. Deze aanbieders zijn allemaal aangesloten op het gas- en elektra netwerk van Ideg. Het is onuitvoerbaar om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Nieuwsgierig welke gas en stroom organisaties er allemaal zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Vitrival voor jou is? Geef snel jouw eigen gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en stap binnen 5 minuten over. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de verwarming werkt wanneer nodig. Maar, gas & stroom leveranciers zijn niet allemaal hetzelfde. In het geval van gasstoringen of stroomproblemen, dan wil je dat dit snel opgelost wordt. Oftewel: vergelijk op meer dan alleen prijs. Onderaan de streep wenst elke consument niet teveel betalen voor energie. Dat is nooit anders geweest. Via onze prijzencheck vergelijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Vitrival, die past bij jouw plaatje. Specifieke wensen? Ook dat bieden wij. D.m.v filteren in de tool vind je eenvoudig een energiecontract dat aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Vitrival

 • Engie: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • OCTA+: Online facturen bekijken
 • Lampiris: Transparant en eerlijk
 • MEGA: Eerlijk en transparant
 • Essent: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Eneco: Online energiesimulator
 • Luminus: Online prijs berekenen
 • Elegant: Overzichtelijke contracten
 • Watz: 100% Belgische onderneming
 • Wase Wind: Exclusieve kortingen
 • Comfort Energy: Gespreid betalen
 • Poweo: Vrijblijvend, geen verbrekingskosten

Hoe duur is energie in de regio? (Prijzen april 2024)

De producten van energiebedrijven en de kosten verschillen per regio. De reden hiervan is dat er allerlei netbeheerders verbonden zijn. Iedere beheerder van het net hanteert zijn eigen tarieven voor transport. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Vitrival is Ideg. De kosten van het netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Fosses-La-Ville is de huidige netbeheerder van het aardgas Ideg. In het geval van een storing wordt dit door hen geregeld.

Stats & Facts Vitrival

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Fosses-La-Ville
 • CV ketel: Nibe
 • Groene stroom: 37,90%
 • Hoofdpostcode: 5070
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2570 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,39
 • Stroomtarief kwh: €0,273
 • Gem. gasverbruik: 1405 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3470 kWh
energie-vergelijken-vitrival

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie direct regelen.

 1. Geef woningdetails in

  Allereerste de basisinformatie. Dit zijn de grootte van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Energieverbruik schatten

  Hoeveel energie verbruik jij? In de buurt van Vitrival gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1405 m3 en 3470 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat de zonnecellen renderen. Deze factoren dragen bij aan het energietarief.

 3. Selecteer type energie en de contractlooptijd.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Sla dit dan over. Ten opzichte van contracttermijn kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 3, of 5 jaar, en flexibele model-abonnementen. Normaliter loont het om elke 12 maanden een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Aanbieders vergelijken

  In de volgende stap vind je een handig overzicht met alle populaire maatschappijen en contracten. Bij elk abonnement tref jij specificaties over soort stroom/gas, soort contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Vitrival, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de partij die klopt met jouw wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een interessante aanbieding gevonden? Klik op ‘Bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de bestelpagina van de aanbieder. Dit kan zijn www.luminus.be of natuurlijk www.ebem.be. De betreffende maatschappij regelt de overstap. Je komt nooit zonder gas en stroom in Vitrival


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €290 winst geven. Daarentegen, zijn er meerdere mogelijkheden voor lagere maandlasten? Hierna tref je 5 handige tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktische tip 1: brengt tochtweringen aan bij deuren en ramen
 • Bespaartip 2: laat je eten eerst koud worden voordat je het in de koelkast zet.
 • Bespaartip 3: zorg dat je pan goed op de warmtebron past
 • Praktische tip 4: een thermoskan gebruiken om je koffie warm te houden.
 • Bezuinigadvies 5: zet je koelkast minimaal 10cm voor de wand

Advies bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is het moment om over te stappen? Onze specialisten zijn erover eens: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Vitrival. Dan kun je profiteren van lage prijzen. Toch, dit is niet op elk moment mogelijk. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Heb jij een modelcontract? In zo’n situatie mag men overstappen van aanbieder, en hoef je nooit een boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In zo’n geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Energietarieven vastzetten of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens halfjaarlijkse indexaties. In algemene zin vinden deze wijzigingen plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst profiteer je dus ook als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En als je geluk hebt krijg jij daarnaast ook een mooie korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energie industrie geldt in de basis: contracten met een lange looptijd kunnen qua prijs niet concurreren met diverse kortlopende energiecontracten voor Vitrival. Kies je voor een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Echter, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je ieder jaar deze concurrerende welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, vaak faciliteert jouw betreffende energieleverancier de opzegging van het contract via de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle contracten en neem de beste aanbieder. Onder andere OCTA+, Lampiris of ZENO. Ook neem je een besluit over de startdatum van het abonnement. Jouw betreffende energie-aanbieder levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan de energie-onderneming zelf?

Door gebruik te maken van deze website check je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.essent.be, dan ontdek je dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is daarvan de reden? Kinderspel: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Via lage kosten en aantrekkelijke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Op basis daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Vitrival vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Vitrival en achterhaal de voordeligste leverancier die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Vitrival

Een aanzienlijk deel van de energiemaatschappijen leveren onderwijl groene stroom in Vitrival. Op dit front is er veel variatie te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd verschilt nogal. Niet ieder groene stroom contract heeft ook echt een groene oorsprong. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd 100% duurzaam genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat leveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer dan zeker weten “Groene stroom uit België”. Jij kan dan erkende groene energieleveranciers in Vitrival vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In en rondom de gemeente Fosses-La-Ville onderscheiden we nogal wat plannen rondom duurzame energie. Zaken zoals windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 5070. In deze plaats kan je steeds vaker financieel aantrekkelijk meedelen in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Uiteraard is het aan te raden om minder energie in huis te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Namen energieneutraal zijn (los van gas). Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zonnepanelen integreren
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Zonneboiler aanschaffen
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En ook belangrijk: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk ook de Vijf praktische bespaartips en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Check ook Poweo april 2024.