Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Aisemont

Zonder problemen energie vergelijken in Aisemont? Dankzij onze website achterhaal je overzichtelijk alle bekende bedrijven. Je kunt denken aan OCTA+ en Poweo. Geef de grootte van het huishouden door, begroot het stroom- en gasverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Aisemont prijstechnisch het meest interessant is. Daarbij bekijk je via de Energiehunter bruikbare info over items zoals energiebelastingen en info over duurzame energie. Tevens geven we 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Fosses-La-Ville
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,386
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,269
Gemiddeld verbruik: 1590 m3 en 3450 kwh
Populaire aanbiederEssent

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote aanbieders bij elkaar
 • Geen addertjes onder het gras
 • Eenvoudig besparen tot wel € 460,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Aisemont?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers in Aisemont. Dit loopt van Lampirus tot aanbieders zoals Ecopower, de keuze is reusachtig groot. Vandaag heb je de keuze uit zo’n 25 energie aanbieders. Deze bedrijven zijn allemaal aangesloten op het netwerk van Ideg. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In dit geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Weten welke gas en stroom aanbieders tot de mogelijkheden behoren? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Aisemont is die past bij jouw verbruik? Geef hierna de gevraagde gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en stap binnen 5 minuten over. Bekijk ook de 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en in de winter is het lekker warm in huis. Maar, energieleveranciers handelen allemaal op hun eigen manier. Tijdens een stroom- of gasstoring, dan is het noodzakelijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Het punt is: kijk ook naar service. Alles bij elkaar genomen geeft iedereen prioriteit aan niet teveel betalen voor energie. Dit geldt uiteraard altijd. Door gebruik te maken van de energievergelijker check je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Aisemont, die aansluit op jouw wensen. Zoeken op unieke aspecten? Ook dat bieden wij. Aan de hand van jouw input in onze vergelijker bekijk je moeiteloos een energieproduct dat naadloos aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Aisemont

 • Engie: Reken jouw energiekoste online uit
 • OCTA+: Een passend contract voor elk huishouden
 • Lampiris: Ook modelcontracten
 • MEGA: Exclusieve aanbiedingen
 • Essent: Met handige energiesimulator
 • Eneco: Eenvoudig verbruik inzien
 • Luminus: Meerdere contracten
 • Elegant: Prettige klantendienst
 • Watz: Diverse looptijden
 • Wase Wind: Met praktische energie-bespaartips
 • Comfort Energy: Vast bedrag per maand
 • Poweo: Goede klantenservice

Wat betaal ik voor energie in mijn woonwijk? (Prijzen mei 2024)

De beschikbare producten aanbieders en de tarieven zijn anders per regio. Dit komt doordat er verschillende beheerders van het net diensten leveren. Iedere afzonderlijke beheerder past eigen voorwaarden toe en weer andere tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Aisemont betreft Ideg. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Fosses-La-Ville is de netbeheerder van het gas Ideg. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dat oplossen.

Kerngegevens Aisemont

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Fosses-La-Ville
 • CV ketel: Fasto
 • Groene stroom: 37,50%
 • Hoofdpostcode: 5070
 • Gem. mazout: 2530 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,386
 • Stroomtarief kwh: €0,269
 • Gem. gasverbruik: 1590 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3450 kWh
energie-vergelijken-aisemont

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Je begint altijd met de basisinformatie. Onder andere gezinssamenstelling, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In en rondom Aisemont ligt dat gemiddeld op circa 1590 m3 en nog eens 3450 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het aantal kWh in dat je opwekt. De data die je invult hebben invloed op de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer type energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot contracttermijn kan je kiezen voor 1, 3, of 5 jaar, en flexibele model-abonnementen. Door de bank genomen is het voordeliger om elke 12 maanden een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Wat volgt is een opsomming met alle grote energieleveranciers. Van alle pakketten achterhaal jij voorwaarden met betrekking tot type stroom/gas, looptijd abonnement, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Aisemont, en de welkomstbonus. Kies de partij die aansluit op jouw wensenpakket.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een populaire korting in het lijstje? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de pagina van de energieleverancier. Onder andere www.lampiris.be + www.energypeople.be. De gekozen energieleverancier regelt de overstap. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Aisemont


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan ruim €380 bonus betekenen. Evenwel, kan ik nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op deze pagina bieden wij 5 handige tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Tip 1: een goede thermoskan gebruiken
 • Bezuinigtip 2: probeer je was zoveel mogelijk buiten op te hangen.
 • Praktische tip 3: was aan de lijn i.p.v. in de droger
 • Bespaaradvies 4: haal de opladers uit het stopcontact als je ze niet nodig hebt.
 • Bespaartip 5: een perlator (schuimstraalmondstuk) gebruiken.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze overstap-medewerkers vinden: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Aisemont. Zodanig is de besparing het grootst. Let op, dit is niet op elk moment mogelijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Heb jij een modelcontract? In zo’n situatie mag men switchen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder overgestapt? Waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zin dit de twee opties: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelovereenkomsten. Normaal worden de prijzen aangepast in de eerste en zevende maand. Binnen deze flex-overeenkomst profiteer je dus ook als de energieprijs trend neerwaarts is.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: een meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je heel exact weet wat je gaat betalen. En vaak is er sprake van een introductiekorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiemarkt geldt: contracten voor een langere periode zijn uiteindelijk fors duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Aisemont. In het geval van een lang contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Toch, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je ieder jaar deze hoge welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, in de regel verzorgt jouw nieuwe energie-organisatie het opzeggen van het huidige contract door de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer de goedkoopste of meest populaire leverancier. Bedrijven als Eneco, Lampiris en Ecopower. Daarnaast bepaal je wanneer het contract in moet gaan. Jullie aanstaande gas en stroom leverancier levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan op de website van de leverancier?

Geholpen door deze website vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.ebem.be, dan valt als eerste op dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is daarvan de reden? Heel eenvoudig: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Via goedkope prijzen en flinke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En op die manier zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Aisemont vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Aisemont en stap over naar de beste aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Aisemont

Een groot deel van de energiemaatschappijen ondersteunen inmiddels groene stroom in Aisemont. Op dit front kunnen grote verschillen optreden. De oorsprong van deze groene stroom wijkt nogal af. Niet ieder “groene energie” contract is ook echt groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt oneerlijk neergezet als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat leveranciers echt helemaal groen zijn? Kies dan zeker weten “Groene Energie uit België”. Hier kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Aisemont vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In de streek van de gemeente Fosses-La-Ville bestaan er tegenwoordig steeds meer projectendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Voorbeelden zijn windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 5070. In deze buurt kan je wellicht vrij voordelig participeren in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen afzienbare tijd moet Namen helemaal energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Zonnepanelen installeren
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Zonneboiler integreren
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En de gouden stelregel: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Ga verder naar de Belangrijke energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk details over Watz mei 2024.