Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Tamines

Meteen energie vergelijken in Tamines? Aan de hand van energiehunter.be achterhaal je probleemloos alle interessante energie aanbieders. Je kunt denken aan OCTA+ en Belpower. Geef de grootte van het huishouden door, begroot het stroom- en gasverbruik, en check welke energieleverancier in Tamines het goedkoopste contract aanbiedt. Ook tref je via de energievergelijker nuttige informatie informatie over thema’s als de netbeheerder en uitleg over jouw energierekening. Daarbij geven we 5 tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Sambreville
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,384
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,267
Gemiddeld verbruik: 1580 m3 en 3440 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvenin een overzicht
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Gemiddelde besparing van € 425,00.

Probleemloos overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Tamines?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Tamines. Dat loopt uiteen van Lampirus tot aanbieders zoals OCTA+, er zijn opties bij de vleet. Vandaag kun je kiezen uit circa 30 energie aanbieders. Deze leveranciers maken allemaal gebruik van het net van Ideg. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor die situatie hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Benieuwd welke gas & stroom leveranciers mogelijk zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Tamines is voor jouw verbruik? Vul direct jouw eigen gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en regel het overstappen direct. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desondanks, energiemaatschappijen hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij voorvallen als een gasstoring, dan wil je dat er gauw een oplossing volgt. Conclusie: vergelijk op meer dan alleen prijs. Onderaan de streep geeft iedereen prioriteit aan een betaalbaar energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Geholpen door de energietarievenvergelijker ontdek je direct de goedkoopste energieleverancier van Tamines, die past bij jouw plaatje. Heb jij bepaalde wensen? Dit is natuurlijk een optie. Door gebruik te maken van jouw input in de vergelijkingstool checken jullie zonder problemen een product dat in lijn is met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Tamines

 • Engie: Goed bereikbare klantendienst
 • OCTA+: Denkt met jou mee over besparen
 • Lampiris: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • MEGA: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Essent: Exclusieve kortingen
 • Eneco: Altijd scherpe acties
 • Luminus: Ketel garantie voor €6,99 per maand
 • Elegant: Geen gedoe
 • Watz: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Wase Wind: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Comfort Energy: Altijd in jouw buurt
 • Poweo: Transparante prijzen

Wat betaal ik voor energie in onze straat? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten gas & stroom leveranciers en de energietarieven kunnen verschillen per locatie. Dat wordt veroorzaakt doordat er diverse beheerders van het net service verlenen. Elke beheerder hanteert eigen prijsstrategieën voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Tamines is Ideg. De kosten van het netbeheerder verschillen per regio. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Sambreville valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Ideg. Mocht er een stroing zijn, dan kan je bij hen terecht voor vragen.

Facts and figures Tamines

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Sambreville
 • CV Merk: Chappee
 • Groene stroom: 37,30%
 • Postcodegebied: 5060
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2510 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,384
 • Stroomtarief kwh: €0,267
 • Gem. gasverbruik: 1580 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3440 kWh
energie-vergelijken-tamines

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Schets jouw situatie

  Je begint altijd met de basisinfo. Daarmee wordt bedoeld; samenstelling huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de regio Tamines is dit gemiddeld zo’n 1580 m3 en 3440 kWh. Verbruik je geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb je zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Al deze zaken hebben effect op de kosten van energie.

 3. Kies herkomst energie en contractduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Is dit voor jou om het even? Je kunt deze stap dan overslaan. Wat betreft abonnementen kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 3, of 5 jaar, en een modelcontract. In algemene zin is het een goed idee om elk jaar opnieuw een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Er volgt nu een lijst met alle interessante energieleveranciers. Van alle pakketten zie je data aangaande type stroom/gas, contracttermijn, de kostprijs van gas en elektra in Tamines, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de organisatie die overeenkomst met jouw budget.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een interessante prijsaanbieding beschikbaar? Druk op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de energieleverancier. Dit kan zijn www.engie.be of natuurlijk www.zeno.be. Jouw toekomstige maatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Geen dag zonder gas of stroom in Tamines


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €380 winst geven. Echter, wil jij nog meer adviezen voor een lagere energierekening? Via onze hunters check je 5 handige tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: doe de kraan dicht als je ‘m niet gebruikt
 • Bezuinigtip 2: maak je gebruik van een piek- en daltarief?
 • Advies 3: geen tweede koelkast gebruiken.
 • Bespaaradvies 4: kies voor een laptop in plaats van een PC
 • Bezuinigtip 5: neem een buitenlamp met bewegingssensor

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energie-experts adviseren: maak een sport van het overstappen in Tamines. Op die manier is de besparing het grootst. Belangrijk, doe dit wel op het juiste moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt eerder overstappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Heb jij een modelcontract? Je mag te allen tijde overstappen, en hoef je nooit een boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Dan heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Energietarieven vastzetten of meer vrijheid met modelcontracten?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je komt niet voor verrassingen te staan bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij modelcontracten. Dikwijls vindt deze jaarlijkse indexatie plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit soort contracten is dus ook erg interessant wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je de komende jaren betaalt. En als je geluk hebt wordt je ook tegemoet gekomen met een overstapbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor energiecontracten geldt: contracten voor 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Tamines. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Desondanks, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je elk jaar zo’n persoonlijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, standaard regelt jouw betreffende energieleverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor de beste partij. Populaire bedrijven zijn Eneco, Lampiris of natuurlijk Comfort Energy. Daarnaast beslis je over de datum waarop het contract van start gaat. Je nieuwe aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan via de site van de maatschappij?

Geholpen door onze vergelijker ontdek je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.octaplus.be, dan valt als eerste op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is daarvan de reden? Dat gebeurd overal: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Dankzij voordelige tarieven en hoge welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En op die manier zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Tamines vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Tamines en vind de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Tamines

Veel maatschappijen leveren vandaag de dag groene stroom in Tamines. Op dit front is onderling veel verschil te vinden. De herkomst van groene stroom wisselt nogal. Niet alle “groene stroom” kent ook echt een groene bron. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte geprofileerd als groen of duurzaam. 100% zeker weten dat aanbieders echt helemaal groen zijn? Ga dan voor een filter voor “Groene stroom uit België”. Jij kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Tamines vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Voor inwoners van de gemeente Sambreville bestaan er tegenwoordig diverse plannen rondom duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 5060. In deze buurt kan je wellicht financieel aantrekkelijk meewerken met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om het eigen energieverbruik gaan beperken. Op termijn moet Namen energieneutraal zijn (los van gas). Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zonnepanelen integreren
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Woning met zonneboiler
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En de gouden stelregel: minder energie verbruiken! Lees de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Check ook Luminus april 2024.