Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Auvelais

Meteen energie vergelijken in Auvelais? Via de energievergelijker achterhaal je moeiteloos alle grote leveranciers als bijv. Watz en Belpower. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Auvelais de laagste prijs biedt. Bovendien tref je op energiehunter.be belangrijke informatie over thema’s als o.a. verbruik in de regio en vaste of variabele tarieven. Ook geven wij tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Sambreville
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,38
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,263
Gemiddeld verbruik: 1560 m3 en 3420 kwh
Populaire aanbiederEneco

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle landelijke organisaties vergelijken
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Gemiddelde besparing van € 250,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Auvelais?

Er zijn steeds meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Auvelais. Dit loopt van Essent tot Luminus, de keuze is enorm. Vandaag de dag is het aanbod ongeveer 25 maatschappijen. Deze leveranciers zijn allemaal aangesloten op het gas- en elektra netwerk van Ideg. Het is onmogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dit scenario is de energiesimulator toe te passen. Achterhalen welke energiemaatschappij in deze regio actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Auvelais is die past bij jouw verbruik? Vul gemakkelijk de gevraagde gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en stap direct moeiteloos over. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Toch, maatschappijen kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er een gasstoring, dan is het gewenst dat dit snel opgelost wordt. Kortom: kijk verder dan de tarieven. Als het puntje bij paaltje komt zoekt elke Belg een betaalbare en betrouwbare leverancier. En wij begrijpen dat! Met behulp van de vergelijkingstool bekijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Auvelais, die past bij jouw plaatje. Zoeken op unieke aspecten? Ook dit kun je hier vinden. Aan de hand van de keuzevakjes in de Energiehunter check jij verrassend eenvoudig een energieproduct dat aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Auvelais

 • Engie: Meer dan alleen een energiecontract
 • OCTA+: Online grip op je kosten
 • Lampiris: Met handige energiesimulator
 • MEGA: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Essent: Interessante korting bij langlopende contracten
 • Eneco: Handige website
 • Luminus: Vaste energieprijzen
 • Elegant: Overzichtelijke contracten
 • Watz: Transparant en eerlijk
 • Wase Wind: Waar loyale klanten worden beloond
 • Comfort Energy: Ook met zonnepanelen
 • Poweo: Gemakkelijke verhuisservice

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze straat? (Prijzen juni 2024)

De aansluitingen van aanbieders en de vergoedingen zijn anders per regio. De achterliggende reden is dat er verscheidene beheerders diensten leveren. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstellingen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Auvelais betreft Ideg. De prijzen voor zo’n netbeheerder verschillen per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Sambreville is de huidige netbeheerder van het aardgas Ideg. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dit afhandelen.

Stats & Facts Auvelais

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Sambreville
 • Populair merk: Baxi
 • Aandeel groen: 36,90%
 • Hoofdpostcode: 5060
 • Gem. mazout: 2470 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,38
 • Stroomtarief kwh: €0,263
 • Gem. gasverbruik: 1560 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3420 kWh
energie-vergelijken-auvelais

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Natuurlijk jouw basisgegevens. Dit gaat over omvang van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In en rondom Auvelais is dat gemiddeld 1560 m3 en nog eens 3420 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je opwekt. De genoemde zaken beïnvloeden de kosten van energie.

 3. Kies type energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Laat deze optie achterwege. Inzake looptijd kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist flexibele model-abonnementen. Gewoonlijk is het voordeliger om jaarlijks een nieuw contract te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de totaallijst met alle mogelijke aanbieders + contracten. Van alle contracten lees je info m.b.t. type stroom/gas, soort contract, de prijzen van gas en elektra in Auvelais, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de organisatie die past bij jouw persoonlijke wensen.

 5. Stap online over

  Een passende aanbieder gespot? Druk op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de bestelpagina van de aanbieder. Zoals www.engie.be en www.comfortenergy.be. De betreffende leverancier neemt het papierwerk uit handen. Geen dag zonder gas of stroom in Auvelais


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan meer dan €345 winst geven. Desalniettemin, zijn er meerdere mogelijkheden om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op deze pagina tref je 5 bruikbare tips & tricks waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bezuinigtip 1: nemen van led verlichting
 • Tip 2: zet de koelkast precies waterpas.
 • Tip 3: niet een te grote vriezer kopen.
 • Bespaartip 4: neem een laptop i.p.v. een vaste computer
 • Tip 5: neem een energiezuinige airco

Info over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van energiemaatschappij?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze experts adviseren: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Auvelais. Zo is de besparing het grootst. Alleen, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van het contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met bepaalde looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Onbepaalde tijd energiecontract? In zo’n situatie mag men switchen van maatschappij, zonder boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In dat geval is je contract dan al tijden verlopen. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen de looptijd van het contract. Normaal worden deze prijs-updates gedaan begin januari en rond juli. Binnen deze flex-overeenkomst is dus ook erg interessant wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En wellicht beloont de maatschappij jou met een hoge overstapkorting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energie industrie geldt in beginsel: meerjarige contracten zijn duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Auvelais. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daartegenover, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je alle jaren deze concurrerende welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, meestal verzorgt je nieuwe energie-organisatie de opzegging van de actuele contracten met de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer de goedkoopste leverancier. Onder andere Luminus, ENGIE + Comfort Energy. Daarnaast neem je een besluit over het moment waarop het contract ingaat. Jullie aanstaande aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan wanneer ik het direct afsluit?

Met behulp van www.energiehunter.be bekijk je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.ebem.be, dan zul je zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is daarvan de reden? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Dankzij lagere tarieven en intense welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door het resultaat daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Auvelais vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Auvelais en vind de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Auvelais

Tal van bedrijven leveren vandaag de dag groene stroom in Auvelais. Echter is hier veel variatie in mogelijk. De afkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet alle “groene stroom” draagt terecht die naam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief geprofileerd als groen of duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat leveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Ga dan voor de selectie “Groen gas/elektra uit België”. Je kan dan authentieke groene energieleveranciers in Auvelais vergelijken, tegen de laagste prijs.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de gemeente Sambreville kennen we diverse acties met een focus op duurzame energie. Aspecten als windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 5060. In deze buurt kan je steeds vaker relatief goedkoop bijdragen aan dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. De overheid wil ook ons verplichten om jouw eigen energieverbruik te minderen. In een korte tijd moet Namen energieneutraal zijn (los van gas). Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Installeren van zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En misschien het meest interessant: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk info over Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bezoek mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Check ook Engie juni 2024.