Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Corroy-Le-Château

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Corroy-Le-Château? Dankzij energiehunter.be doorzoek je overzichtelijk alle interessante leveranciers zoals Mega & Lampirus. Specificeer jouw situatie, schat jouw verbruik, en check welke energieleverancier in Corroy-Le-Château de beste deal heeft! Tevens check je op onze website handige info over zaken zoals maatschappijen en vaste en variabele tarieven. Verder vind je hier praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Gembloux
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,376
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,259
Gemiddeld verbruik: 1540 m3 en 3400 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende maatschappijenonder elkaar
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Besparing loopt op tot € 220,00.

Eenvoudig overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Corroy-Le-Château?

Er zijn steeds meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Corroy-Le-Château. Van Poweo tot aan Mega, er zijn meer leveranciers dan ooit. In mei 2024 tellen we ruim 20 energieleveranciers. Zij nuttigen stuk voor stuk het gas- en elektra netwerk van Ideg. Het is niet mogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. In deze context kun jij terecht bij de energiesimulator. Ontdekken welke maatschappijen er allemaal zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Corroy-Le-Château is die past bij jouw verbruik? Vul gemakkelijk de gevraagde gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en stap meteen over. Check daarnaast de 5 bruikbare bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je ook klant bent, je kunt altijd koken, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daarentegen, gas & stroom bedrijven kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij voorvallen als stroom en gas storingen, dan ga je er vanuit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Conclusie: kijk ook naar service. Uiteindelijk wil iedereen niet teveel betalen voor energie. Dat is nooit anders geweest. Door middel van de energiehunter vergelijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Corroy-Le-Château, die past bij jouw plaatje. Zoeken op unieke aspecten? Dit is zelfstandig in te regelen. Aan de hand van selecties maken in de energievergelijker zoekt men probleemloos een energieovereenkomst dat klopt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Corroy-Le-Château

 • Engie: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • OCTA+: Online prijs berekenen
 • Lampiris: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • MEGA: Een score van 17/20 door Greenpeace
 • Essent: Verstand van zaken!
 • Eneco: Reken jouw energiekoste online uit
 • Luminus: 161 windturbines, 7 waterkrachtcentrales en 2 thermische centrales
 • Elegant: Exclusieve aanbiedingen
 • Watz: Met praktische energie-bespaartips
 • Wase Wind: Eigen windparken door hele land
 • Comfort Energy: Specialst op het gebied van mazout
 • Poweo: Geen afsluiting

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen mei 2024)

De producten van leveranciers en de energietarieven verschillen per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er veel beheerders van het net service verlenen. Iedere netbeheerder hanteert eigen prijsstrategieën voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Corroy-Le-Château betreft Ideg. De prijzen van het netbeheerder wisselen per postcodegebied. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Gembloux is de netbeheerder van het gas Ideg. In het geval van een storing wordt dit door hen verholpen.

Cijfers en feiten Corroy-Le-Château

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Gembloux
 • CV ketel: Wolf
 • Aandeel duurzaam: 36,50%
 • Hoofdpostcode: 5032
 • Verbruik Mazout: 2430 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,376
 • Stroomtarief kwh: €0,259
 • Gem. gasverbruik: 1540 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3400 kWh
energie-vergelijken-corroy-le-chateau

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Geef woningdetails in

  Je begint altijd met de basisinformatie. Daarmee wordt bedoeld; omvang van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Schat jouw verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de buurt van Corroy-Le-Château is het gemiddelde verbruik ong. 1540 m3 plus 3400 kWh. Bezit je een gasloze woning. Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je opwekt. De genoemde zaken bepalen het gas- en stroom tarief.

 3. Kies herkomst energie en de looptijd.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Heb jij niets met groen? Laat deze optie achterwege. Betreffende abonnementen zijn er mogelijkheden voor 1 jarig tot 5 jarig of modelcontracten. Vaak is het voordeliger om eens per jaar een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Er volgt nu de resultaatpagina met alle grote energiebedrijven. Bij ieder abonnement achterhaal jij voorwaarden met betrekking tot soort stroom/gas, type contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Corroy-Le-Château, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de partij die matcht met jouw wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een passende actie beschikbaar? Klik op ‘Bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de bestelpagina van de maatschappij. Zoals www.engie.be of natuurlijk www.elegant.be. Jouw nieuwe energie-aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo ben je zeker van gas en stroom in Corroy-Le-Château


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan ruim €310 opleveren. Echter, wil jij nog meer adviezen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op energiehunter.be lees jij 5 concrete tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaartip 1: kijk waar jouw woning extra isolatie kan gebruiken
 • Advies 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt.
 • Advies 3: niet een te grote vriezer kopen.
 • Praktische tip 4: geen bewegende screensaver gebruiken op je computer.
 • Tip 5: maak zoveel mogelijk gebruik van het daglicht

FAQ gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van energiemaatschappij?

We ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze specialisten adviseren: ga elke jaar opnieuw overstappen in Corroy-Le-Château. Zodoende maak je gebruik van lagere tarieven. Let op, dit is niet op elk moment mogelijk. Loopt jouw contract bijna af? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Zit je nog vast aan een contract? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat scenario kan iedereen overstappen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een contract voor meerdere jaren of kiezen voor variabele tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bij te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens de contracttermijn. Veelal worden de prijzen aangepast op 1 januari en op 1 juli. Bij het variabele alternatief is dus ook erg interessant wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je heel exact weet wat je de komende jaren betaalt. En tevens wordt je wel beloond met een aantrekkelijke bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In energieland werkt het zo: contracten met een lange looptijd zijn eigenlijk altijd prijziger dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Corroy-Le-Château. Ga je voor een meerjarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daarentegen, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je elke 12 maanden deze concurrerende welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, meestal regelt jouw gekozen energie-organisatie dat alles netjes wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle contracten en selecteer de goedkoopste of meest populaire energieaanbieder. Bijv. OCTA+, Essent + Belpower. Vervolgens kies je de aansluitdatum (moment van leveren). Je aanstaande gas en stroom leverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan het bedrijf zelf?

Door gebruik te maken van energiehunter.be vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.lampiris.be, dan kom je tot de ontdekking dat dit vaak fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Kinderspel: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Met behulp van goedkope tarieven en grote welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door deze strategie trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Corroy-Le-Château vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Corroy-Le-Château en zoek het juiste contract voor je huishouden

Duurzame energie in Corroy-Le-Château

De meeste energieleveranciers leveren vandaag de dag groene stroom in Corroy-Le-Château. Rondom dit thema kunnen grote verschillen optreden. De manier waarop groene stroom tot stand komt loopt zeer uiteen. Niet alle groene stroom draagt terecht die naam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd geprofileerd als groen of duurzaam. De zekerheid hebben dat maatschappijen een groen beleid hanteren? Kies in dat geval de optie “Groen uit NL”. Vervolgens kan jij echte groene energieleveranciers in Corroy-Le-Château vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Gembloux zien we steeds meer stappen met doelstellingen voor duurzame energie. Zaken zoals windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 5032. In de regio kan je steeds vaker relatief goedkoop meedoen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook stimuleert de gemeente ons om zelf maatregelen te treffen. Rond 2050 moet Namen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isolatie van de woning
 • Zonnepanelen integreren
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Integreren van de zonneboiler
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Ga verder naar de Praktische energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk ook Comfort Energy overstappen.