Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Lonzée

Snel energie vergelijken in Lonzée? Geholpen door onze website achterhaal je supersnel alle interessante energiebedrijven. Je kunt denken aan Luminus en Belpower. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw verbruik, en ontdek welke energieleverancier in Lonzée het goedkoopste contract aanbiedt. Tevens check je op deze pagina praktische info over items als o.a. wat een geschikt overstapmoment is en info over de enkele of dubbele meter. Tevens vind je hier tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Gembloux
Netbeheerder Elektra:Intermosane Wallonie
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,371
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,254
Gemiddeld verbruik: 1515 m3 en 3375 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Eenvoudig vergelijken

 • Alle populaire aanbieders onder elkaar
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 495,00.

Moeiteloos overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Lonzée?

We zien een groot aantal energieleveranciers voorhanden in Lonzée. Dat gaat van Engie tot aanbieders zoals Ecopower, er zijn meer leveranciers dan ooit. Op dit moment kan je kiezen uit om en nabij 25 energie aanbieders. Deze bedrijven lopen allemaal via het gas- en elektra netwerk van Intermosane Wallonie. Het is onuitvoerbaar om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie kan jij onze energiesimulator gebruiken. Achterhalen welke energiebedrijven in deze regio actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Lonzée is voor jouw verbruik? Voer direct jouw eigen gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Zie ook onze 5 hulpvolle bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je kunt altijd koken, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desondanks, organisaties focussen toch allemaal op andere dingen. Is er sprake van stroom en gas storingen, dan wil je dat er gauw een oplossing volgt. Het punt is: kijk niet alléén naar prijs. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen niet teveel betalen voor energie. En dat snappen wij best! D.m.v onze prijzencheck achterhaal je vlug de goedkoopste energieleverancier van Lonzée, specifiek voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Dit is zelfstandig in te regelen. Door gebruik te maken van filteren in de energievergelijker ontdek je simpel en snel een overeenkomst dat matcht met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Lonzée

 • Engie: Transparante prijzen
 • OCTA+: Energiepunten sparen
 • Lampiris: Een passend contract voor elk huishouden
 • MEGA: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Essent: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Eneco: 260.000 eigen zonnepanelen
 • Luminus: Overzichtelijke contracten
 • Elegant: Vlekkeloze service
 • Watz: Eenvoudig verbruik inzien
 • Wase Wind: Meerdere contracten
 • Comfort Energy: Verstand van (duurzame) energie
 • Poweo: Online inzicht in verbruik

Hoe duur is energie in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten energieleveranciers en de kosten zijn anders per regio. De achterliggende reden is dat er veel beheerders op deze markt werken. Elke beheerder gebruikt weer aparte prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Lonzée is Intermosane Wallonie. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn weer anders per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Gembloux is de netbeheerder van het gas Ideg. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Stats & Facts Lonzée

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Gembloux
 • Populair merk: De Dietrich
 • Aandeel groen: 36,00%
 • Postcode: 5030
 • Mazout: 2380 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Intermosane Wallonie
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,371
 • Stroomtarief kwh: €0,254
 • Gem. gasverbruik: 1515 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3375 kWh
energie-vergelijken-lonzee

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Start met jouw basisgegevens. Onder andere het aantal bewoners, en straatnaam + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Lonzée ligt dit gemiddeld op 1515 m3 en 3375 kWh. Gebruik jij geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze factoren werken door in de kosten van energie.

 3. Selecteer type energie en contractduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt het voor jou niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Omtrent prijsafspraken kan je kiezen voor 1 jaar tot 5 jaar en flexibele model-abonnementen. Vaak is het verstandig om jaarlijks een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Energie vergelijken

  Wat daarna komt is de resultaatpagina met alle interessante energie aanbieders. Bij ieder contract achterhaal jij voorwaarden m.b.t. soort energie, type contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Lonzée, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de leverancier die in lijn is met jouw voorwaarden.

 5. Stap online over

  Een passende actie gevonden? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de aanvraag-pagina van het energiebedrijf. O.a. www.lampiris.be + www.poweo.be. De door jou gekozen leverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Lonzée


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €390 bonus betekenen. Daarentegen, wil jij nog meer adviezen voor lagere maandlasten? Hierna bekijk je 5 handige tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktisch advies 1: gebruik uitsluitend A+ apparaten
 • Praktische tip 2: niet een te grote koelkast kopen.
 • Bespaaradvies 3: hou je vriezer zoveel mogelijk gesloten.
 • Bespaartip 4: een thermoskan gebruiken om je koffie warm te houden.
 • Praktische tip 5: laat het licht in overloop of hal niet onnodig aan

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om het overstappen in gang te zetten?

We ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Wij van energiehunter.be zeggen altijd: regel jaarlijks het overstappen in Lonzée. Zo betaal je het minst voor je energie. Belangrijk, kies een geschikt moment. Einde contract in zicht? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met bepaalde looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt altijd, wisselen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nog nooit overgestapt? Dan heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Energietarieven vastzetten of overeenkomst met flex-tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je betaalt niets extra’s bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens halfjaarlijkse indexaties. Meestal worden deze prijs-updates gedaan op 1 januari en op 1 juli. Binnen deze flex-overeenkomst wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is wat de kosten gaan zijn. En tevens beloont de maatschappij jou met een hoge overstapkorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energie industrie is het principe: contracten voor een langere periode kunnen qua prijs niet concurreren met 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Lonzée. Bij een contract met een langere looptijd betaal je per kWh en M3 iets minder. Maar, bij 12 maandelijkse contracten krijg je jaarlijks zo’n hoge welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, doorgaans faciliteert jouw geselecteerde gas en stroom aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle aanbieders en kies een beschikbare energieleverancier. Bedrijven als Luminus, ENGIE en ook Elegant. Hierna bepaal je het moment waarop het contract ingaat. Jouw betreffende gas en stroom maatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Via energiehunter.be vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.engie.be, dan valt al gauw op dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe komt dat? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Met behulp van goedkope tarieven en scherpe welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door deze strategie komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Lonzée vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Lonzée en stap over naar de beste aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Lonzée

Veel aanbieders faciliteren ondertussen groene stroom in Lonzée. Rondom dit thema zijn er diverse keuzes te maken. De afkomst van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet alle groene stroom is daadwerkelijk groen. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist 100% duurzaam genoemd. 100% zeker weten dat maatschappijen echt helemaal groen zijn? Ga dan voor uiteraard voor “Groene Energie uit België”. Daarna kan je geschikte groene energieleveranciers in Lonzée vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Maak jouw regio groener
Voor inwoners van de gemeente Gembloux bestaan er tegenwoordig meerdere initiatievenvolledige gericht op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 5030. In de regio kan je in toenemende mate extra voordelig participeren in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Op termijn moet Namen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isolatie van de woning
 • Huis met zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En niet te vergeten: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Zie ook de Belangrijke energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Doorzoek informatie over OCTA+ overstappen.