Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Cognelée

Snel online energie vergelijken in Cognelée? Aan de hand van energiehunter.be vind je probleemloos alle beschikbare maatschappijen als bijv. Eneco en Antargaz. Omschrijf jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Cognelée het goedkoopste contract aanbiedt. Daarnaast tref je via de energievergelijker praktische informatie over zaken als tarieven en info over duurzame energie. Voorts komen we met praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Namur
Netbeheerder Elektra:Intermosane Wallonie
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,365
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,288
Gemiddeld verbruik: 1485 m3 en 3345 kwh
Populaire aanbiederEssent

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle populaire aanbieders bij elkaar
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Gemiddelde besparing van € 485,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Cognelée?

We zien een groot aantal energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Cognelée. Dat loopt van Poweo tot een speler als Luminus, er is gewoon veel te kiezen. Hedendaags zijn het zo’n 40 bedrijven. Deze bedrijven zijn allemaal aangesloten op het gas- en elektra netwerk van Intermosane Wallonie. Het is onmogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Daarvoor is de energiesimulator toe te passen. Benieuwd welke energiebedrijven je kunt kiezen? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Cognelée is voor jouw verbruik? Vul eenvoudig de gevraagde gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Lees verder over 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Toch, aanbieders hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij voorvallen als een stroomstoring, dan is het prioriteit dat er meteen transparantie is. Oftewel: houd ook rekening met kwaliteit service. Per slot van rekening wenst elke consument een energieleverancier die niet te duur is! En dit is heel snel te regelen. Aan de hand van onze handige vergelijker check je vlug de goedkoopste energieleverancier van Cognelée, specifiek voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is natuurlijk een optie. Door middel van keuzes in onze vergelijker achterhaal jij gemakkelijk een energieovereenkomst dat matcht met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Cognelée

 • Engie: Online grip op je kosten
 • OCTA+: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Lampiris: Online meterstanden doorgeven
 • MEGA: Contact via telefoon, mail en social media
 • Essent: Met handige bespaartips voor energie
 • Eneco: Eerlijk en transparant
 • Luminus: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Elegant: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Watz: Online facturen bekijken
 • Wase Wind: Online meterstanden doorgeven
 • Comfort Energy: Eigen account
 • Poweo: Handige website

Hoe hoog bedragen de energiekosten in de regio? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van energie-organisaties en de onkosten zijn in elke plaats weer anders. De reden hiervan is dat er verscheidene netbeheerders actief zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas verwerkt weer andere tarieven voor de transport van elektra en gas. De huidige netbeheerder van elektra in Cognelée betreft Intermosane Wallonie. De prijzen voor zo’n netbeheerder verschillen per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Namur wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Niet Beschikbaar. Bij een storing wordt dit door hen verholpen.

Cijfers en feiten Cognelée

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Namur
 • CV Merk: Sime
 • Aandeel duurzaam: 35,40%
 • Postcodegebied: 5022
 • Verbruik Mazout: 2320 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Intermosane Wallonie
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,365
 • Stroomtarief kwh: €0,288
 • Gem. gasverbruik: 1485 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3345 kWh
energie-vergelijken-cognelee

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Geef woningdetails in

  Allereerste jouw basisgegevens. Bijvoorbeeld omvang van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Geef je gas en stroomverbruik op. Rondom Cognelée ligt dit gemiddeld op 1485 m3 en nog eens 3345 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Liggen er zonnepanelen op je pad? Voer het aantal kilowattuur in dat je opwekt. De data die je invult werken door in de kosten van energie.

 3. Kies type energie en abonnementsduur.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Heb jij niets met groen? Kies dan ‘geen voorkeur’. Omtrent prijsafspraken heb je de keuze uit o.a. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist specifieke model (variabele) prijzen. Doorgaans kan het uit om eens in de 12 maanden een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Wat volgt is een handig overzicht met alle populaire leveranciers en contracten. Van elk abonnement vind jij info aangaande oorsprong energie (groen of grijs), looptijd abonnement, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Cognelée, en de eventuele korting. Selecteer de partij die aansluit op jouw persoonlijke wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een mooie actie in het lijstje? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de relevante pagina op de website van het bedrijf. Onder andere www.essent.be of natuurlijk www.energypeople.be. De nieuwe leverancier neemt het administratieve deel voor zich. Geen dag zonder gas of stroom in Cognelée


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €265 bonus betekenen. Desondanks, zijn er meerdere mogelijkheden voor een lagere energierekening? Via de energiehunter lees je 5 concrete tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Advies 1: led-lampen gebruiken
 • Advies 2: probeer je was zoveel mogelijk buiten op te hangen.
 • Bezuinigtip 3: tijdig de afzuigkap uitzetten.
 • Bespaartip 4: een ketel kopen die past bij de grote van je huis.
 • Tip 5: plaats zoveel mogelijk spaar- en ledlampen

Advies bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? De energiehunters zeggen altijd: probeer elke 12 maanden; overstappen in Cognelée. Zodoende is de besparing het grootst. Toch, let wel even op wanneer je dit doet. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met bepaalde looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Ben je contractvrij? Je kunt altijd, switchen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In zo’n geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een meerjarige contract of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je wordt niet extra belast zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens halfjaarlijkse indexaties. Veelal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd begin januari en rond juli. Bij het variabele alternatief wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijzen dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En eventueel wordt je ook tegemoet gekomen met een hoge overstapkorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energiewereld geldt in de basis: contracten met een lange looptijd zijn vrijwel altijd duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Cognelée. In het geval van een lang contract zijn de tarieven wel iets lager. Desondanks, bij een jaarcontract ontvang je elke 12 maanden deze persoonlijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, vaak verwerkt jouw betreffende gas en stroom organisatie dat alles netjes wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de prijzen en ga voor de beste partij. Bedrijven als OCTA+, Essent en ook Trevion. Vervolgens neem je een besluit over de aansluitdatum (moment van leveren). De geselecteerde organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan als ik het zelf afsluit?

Aan de hand van www.energiehunter.be vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.eneco.be, dan kom je tot de ontdekking dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe bestaat dat? Fluitje van een cent: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Door gebruik te maken van goedkope prijzen en grote welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En op die manier stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Cognelée vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Cognelée en sluit een goed abonnement af voor jouw situatie

Duurzame energie in Cognelée

Tal van aanbieders verschaffen vandaag de dag groene stroom in Cognelée. Als het gaat om groene energie is onderling veel verschil te vinden. De manier van produceren van groene stroom wisselt nogal. Niet ieder groene energie contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk gelabeld als “groen”. Er zeker van zijn dat energieleveranciers echt helemaal groen zijn? Neem dan de optie “Groen uit NL”. Jij kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Cognelée vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de omgeving van de gemeente Namur onderscheiden we meerdere initiatievenvolledige gericht op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 5022. In deze plaats kan je vaak relatief goedkoop deelnemen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we ons eigen huis te verduurzamen. Binnen afzienbare tijd moet Namen energieneutraal zijn (los van gas). Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk ook de 5 nuttige energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Check ook Elegant afsluiten.