Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Boninne

Gemakkelijk energie vergelijken in Boninne? Middels www.energiehunter.be achterhaal je eenvoudig alle bekende maatschappijen zoals Eneco & Antargaz. Specificeer jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Boninne de beste deal heeft! Tevens check je op deze pagina uitgebreide info over zaken als bijvoorbeeld energiebelastingen en vaste of variabele tarieven. Tevens vind je hier tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Namur
Netbeheerder Elektra:Intermosane Wallonie
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,364
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,287
Gemiddeld verbruik: 1480 m3 en 3340 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Supersnel vergelijken

 • Alle landelijke bedrijven vergelijken
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 270,00.

Snel & simpel overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Boninne?

Er zijn erg veel energieleveranciers actief in de regio Boninne. Dit varieert van Antargaz tot een speler als Ecopower, er zijn meer leveranciers dan ooit. Vandaag de dag heb je de keuze uit zo’n 30 energieleveranciers. Zij gebruiken allen de leidingen van Intermosane Wallonie. Het is niet mogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. Hiervoor bieden wij de energiesimulator. Weten welke maatschappijen actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Boninne is die past bij jouw verbruik? Voer vlug jouw gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en stap direct moeiteloos over. Bekijk ook de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en er is warm water in het hele huis. Desondanks, gas en stroom leveranciers handelen allemaal op hun eigen manier. In een situatie als een stroom- of gasstoring, dan is het prioriteit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Het punt is: kijk ook naar service. Onderaan de streep zoekt iedereen een goedkope energieleverancier. En wij begrijpen dat! Middels de vergelijkingstool vind je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Boninne, die aansluit bij jouw verbruik. Unieke behoeften? Ook dat bieden wij. Door gebruik te maken van keuzes in onze vergelijker bekijk je moeiteloos een energie-abonnement dat in lijn is met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Boninne

 • Engie: Betaalbare energie
 • OCTA+: Transparante prijzen
 • Lampiris: Online prijs berekenen
 • MEGA: Goed bereikbare klantendienst
 • Essent: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Eneco: Wekt groot deel elektriciteit zelf op
 • Luminus: Uitstekende klantenservice
 • Elegant: Inzicht in energiegebruik
 • Watz: Met handige energiesimulator
 • Wase Wind: Ook flexibele prijzen
 • Comfort Energy: Ook met zonnepanelen
 • Poweo: Verstand van (duurzame) energie

Hoe duur is energie in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

De producten van gas & stroom aanbieders en de energietarieven zijn anders per regio. De achterliggende reden is dat er allerlei beheerders diensten leveren. Iedere afzonderlijke beheerder hanteert weer andere tarieven voor logistiek. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Boninne heet Intermosane Wallonie. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Namur is de netbeheerder van het gas Niet Beschikbaar. Bij problemen in het netwerk dienen zij dit op te lossen.

Feiten en cijfers Boninne

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Namur
 • Populair merk: Rendamax
 • Groene stroom: 35,30%
 • Postcode: 5021
 • Verbruik Mazout: 2310 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Intermosane Wallonie
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,364
 • Stroomtarief kwh: €0,287
 • Gem. gasverbruik: 1480 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3340 kWh
energie-vergelijken-boninne

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Geef woningdetails in

  Als eerste de standaard informatie. Dit zijn omvang van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Hoeveel energie verbruik jij? In Boninne is dat gemiddeld 1480 m3 + 3340 kWh. Heb jij een gasloze woning? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Beschik jij over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je opwekt. Deze details bepalen de kosten van gas en elektra.

 3. Kies herkomst energie en abonnementsduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Geen voorkeur? Je kunt deze stap dan overslaan. Inzake prijsafspraken heb je de keuze uit o.a. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een variabel contract. Normaliter is het gunstiger om elk jaar opnieuw weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  In de volgende stap vind je de resultaatpagina met alle interessante energie aanbieders. Bij ieder contract check jij data als herkomst energie, abonnementstermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Boninne, en nieuwe contracten bonus. Kies de maatschappij die matcht met jouw zoekopdracht.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een geschikte leverancier gespot? Druk op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de bestelpagina van de aanbieder. Zoals www.essent.be of natuurlijk www.ebem.be. De betreffende maatschappij regelt de overstap. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Boninne


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €305 besparen. Echter, wat zijn de andere opties voor lagere maandlasten? Op deze pagina lees jij 5 handige adviezen waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: een afwasteil gebruiken
 • Bezuinigadvies 2: zet de wasmachine na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Praktisch advies 3: zet het klokje op elektrische apparaten uit.
 • Bezuinigadvies 4: een hr-ketel gebruiken.
 • Bezuinigtip 5: kies voor een duurzame spaar- of LED-lamp

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om het overstappen in gang te zetten?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energie-experts raden aan: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Boninne. Zo bespaar je het meeste geld. Echter, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Loopt jouw contract bijna af? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract voor onbepaalde duur? In zo’n situatie mag men overstappen, en hoef je nooit een boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? Vermoedelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Energietarieven vastzetten of overeenkomst met flex-tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bij te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelovereenkomsten. Meestal vinden deze wijzigingen plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij het variabele alternatief kan positief uitvallen wanneer de energieprijzen dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En mogelijk wordt je wel beloond met een nieuwe klanten korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiemarkt hanteren we: een contract voor meerdere jaren zijn op lange termijn duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Boninne. Ga je voor een meerjarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Desondanks, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij elk jaar deze aantrekkelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, standaard verwerkt de aankomende energieleverancier het volledige overstaptraject door middel van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle contracten en neem de goedkoopste of meest populaire energiemaatschappij. Bijv. Eneco, Lampiris of Poweo. Ook kies je het moment waarop het contract ingaat. Jullie geselecteerde aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan op de website van de leverancier?

Aan de hand van onze website achterhaal je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.energie2030.be, dan valt als eerste op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is de achterliggende reden? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Geholpen door lage prijzen en fikse welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Boninne vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Boninne en sluit een goed abonnement af die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Boninne

Bijna alle aanbieders verschaffen onderwijl groene stroom in Boninne. Echter is hier veel variatie in mogelijk. De manier van produceren van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder groene stroom contract kent ook echt een groene bron. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk 100% duurzaam genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat energie aanbieders een groen beleid hanteren? Neem dan zeker weten “Groene energie uit NL”. Hier kan jij echte groene energieleveranciers in Boninne vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Draag bij aan een duurzame regio
Voor inwoners van de gemeente Namur zien we nogal wat stappen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 5021. In deze woonplaats kan je meer en meer met financiële bonussen meedoen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om het eigen energieverbruik gaan beperken. Rond 2050 moet Namen volledig energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Integreren van zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En het ligt voor de hand: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen en bezoek mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk details over Comfort Energy afsluiten.