Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Daussoulx

Zonder problemen energie vergelijken in Daussoulx? Geholpen door www.energiehunter.be achterhaal je eenvoudig alle bekende energieleveranciers als Eneco & Lampirus. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en ontdek welke energieleverancier in Daussoulx het goedkoopste contract aanbiedt. Tevens check je op energiehunter.be handige info over thema’s als de overstapservice en verschillende contracttypes. Ook bieden wij een aantal tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Namur
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,458
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,281
Gemiddeld verbruik: 1450 m3 en 3310 kwh
Populaire aanbiederEssent

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle bekende maatschappijenvergelijken
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Besparing loopt op tot € 260,00.

Moeiteloos overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Daussoulx?

We zien nogal wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Daussoulx. Dit loopt van Engie tot een speler als Mega, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Op dit ogenblik zijn het zo’n 40 aanbieders. Deze maatschappijen gebruiken allen het netwerk van Tecteo. Het is niet te doen om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dit scenario is de energiesimulator toe te passen. Weten welke gas & stroom maatschappijen er allemaal zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Daussoulx is voor jouw verbruik? Voer hieronderde gevraagde gegevens in, kies voor de laagste prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Bekijk ook de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Toch, energie-aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. In een situatie als stroom en gas storingen, dan is het gewenst dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Wat dus belangrijk is: staar je niet blind op tarieven. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen niet teveel betalen voor energie. Dit geldt uiteraard altijd. D.m.v onze prijzencheck bekijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Daussoulx, die aansluit op jouw wensen. Wil je kunnen filteren? Dat is mogelijk. Geholpen door filters in de Energiehunter check je probleemloos een energie-abonnement dat aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Daussoulx

 • Engie: Ook flexibele prijzen
 • OCTA+: Verstand van zaken!
 • Lampiris: Eenvoudig verbruik inzien
 • MEGA: Meerdere contracten
 • Essent: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Eneco: Contact via telefoon, mail en social media
 • Luminus: Exclusieve aanbiedingen
 • Elegant: Een scherp tarief, passned bij jouw verbruik
 • Watz: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Wase Wind: Online inzicht in verbruik
 • Comfort Energy: Denkt met jou mee over besparen
 • Poweo: Verstand van zaken!

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn regio? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van energie-aanbieders en de vergoedingen wijken vaak af per plaats. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er diverse beheerders diensten leveren. Iedere gas en stroom beheerder wordt gekenmerkt door eigen prijsstrategieën voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Daussoulx is Tecteo. De kosten voor zo’n netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Namur is de netbeheerder van het gas Tecteo. Mocht er een stroing zijn, dan lossen zij dit normaal gesproken op.

Stats & Facts Daussoulx

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Namur
 • Populaire CV: Intergas
 • Aandeel duurzaam: 34,70%
 • Centrale postcode: 5020
 • Aantal mazout liters: 2250 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,458
 • Stroomtarief kwh: €0,281
 • Gem. gasverbruik: 1450 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3310 kWh
energie-vergelijken-daussoulx

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Situatieschets

  Je begint altijd met je contactgegevens. Dit gaat over samenstelling huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In en rondom Daussoulx is dit gemiddeld zo’n 1450 m3 en 3310 kWh. Heb jij een gasloze woning? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb je zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je opwekt. De genoemde zaken werken door in het gas- en stroom tarief.

 3. Kies herkomst energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Hoef jij geen groene stroom? Sla dit dan over. Omtrent contracten kan men gaan voor producten van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of variabele tarieven / abonnementen. Normaliter kan het uit om elke 12 maanden een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  In de volgende stap vind je een overzicht met alle grote energiebedrijven. Van alle contracten bekijk je informatie over herkomst van stroom en gas, soort contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Daussoulx, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de leverancier die rijmt met jouw wensenpakket.

 5. Stap online over

  Een geldige korting tegengekomen? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je browser gaat dan direct naar de afsluitpagina van het bedrijf. Bijvoorbeeld www.essent.be en www.energypeople.be. De gekozen energiemaatschappij zegt jouw huidige contract op. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Daussoulx


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €295 korting realiseren. Maar, is er nog meer mogelijk om te besparen op de gas- en stroom rekening? Onderstaand vind jij 5 bruikbare tips & tricks die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Praktisch advies 1: zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent
 • Bezuinigtip 2: de koelkast uitzetten als je op vakantie gaat.
 • Bezuinigadvies 3: het deksel op de pan houden tijdens het koken.
 • Advies 4: de verwarmingsbuizen isoleren.
 • Bespaaradvies 5: nooit het licht onnodig aan laten staan.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? De energiehunters geven als tip: regel jaarlijks het overstappen in Daussoulx. Zodanig betaal je het minst voor je energie. Belangrijk, kies een geschikt moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat scenario kan iedereen veranderingen aanbrengen, en je zult ook geen boete ontvangen. Heb jij geen ervaring met overstappen? In zo’n geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of overeenkomst met flex-tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zin dit de twee opties: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je wordt niet extra belast mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen het modelcontract. Meestal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in de eerste en zevende maand. Binnen deze flex-overeenkomst kan dus uit op het moment dat de kosten van gas en stroom dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En als je geluk hebt krijg jij daarnaast ook een aantrekkelijke bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energiewereld geldt in beginsel: een contract voor meerdere jaren zijn op lange termijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Daussoulx. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Toch, bij een jaarcontract krijg je jaarlijks deze persoonlijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, vaak regelt jouw gekozen energie-aanbieder de opzegging van de actuele contracten door de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de prijzen en ga voor de goedkoopste energieleverancier. Bijv. Luminus, Lampiris + Ecopower. Bij de volgende stap bespreek je wanneer het contract in moet gaan. Je nieuwe organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Geholpen door de energievergelijker achterhaal je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.comfortenergy.be, dan valt als eerste op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe is dit mogelijk? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Door gebruik te maken van lage prijzen en fikse welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door deze strategie zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Daussoulx vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Daussoulx en sluit een goed abonnement af voor jouw gezin

Duurzame energie in Daussoulx

Bijna alle maatschappijen verschaffen onderwijl groene stroom in Daussoulx. Als het gaat om groene energie zijn er diverse keuzes te maken. De manier van produceren van groene stroom is zeer wisselend. Niet alle groene stroom is ook echt groen. Veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onrechtmatig “groen” genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat energieleveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Kies in dat geval zeker voor “Groen gas/elektra uit België”. In de volgende stap kan jij authentieke groene energieleveranciers in Daussoulx vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In het leefgebied van de gemeente Namur kennen we meerdere plannen met doelstellingen voor duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 5020. Als inwoner van deze plaats kan je wellicht tegen een gunstig tarief bijdragen aan duurzaamheidsprojecten in de regio. Het is natuurlijk ook goed om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Namen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen integreren
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Zonneboiler plaatsen
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • Maar misschien wel het belangrijkste: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Zie ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Lees verder alles over Eneco afsluiten.