Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Champion

Direct energie vergelijken in Champion? Met behulp van energiehunter.be tref je moeiteloos alle erkende energie aanbieders. Voorbeelden zijn Luminus & Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en bekijk welke energieleverancier in Champion de laagste prijs hanteert. Verder tref je op deze pagina nuttige informatie informatie over thema’s als bijvoorbeeld onderwerpenen info over het gasvrij maken van jouw woning. Voorts bieden wij een aantal tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Namur
Netbeheerder Elektra:Interest/Interost
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,457
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,280
Gemiddeld verbruik: 1445 m3 en 3305 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle erkende maatschappijennaast elkaar
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 440,00.

Moeiteloos overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Champion?

We zien nogal wat energieleveranciers actief in de regio Champion. Dit loopt van Lampirus tot een speler als Comfort Energy, er is gewoon veel te kiezen. Op dit ogenblik heb je de keuze uit zo’n 30 aanbieders. Deze leveranciers gebruiken allen het netwerk van Interest/Interost. Het is onmogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dit scenario kan jij onze energiesimulator gebruiken. Ontdekken welke maatschappijen er beschikbaar zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Champion is voor jouw verbruik? Voer eenvoudig jouw eigen gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en stap binnen 5 minuten over. Lees verder over 5 hulpvolle bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Evenwel, gas en stroom maatschappijen kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In een situatie als gas- en stroomstoring, dan is het gewenst dat dit adequaat wordt opgelost. Met andere woorden: kijk verder dan de tarieven. Per slot van rekening geeft iedereen prioriteit aan een betaalbaar energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Door middel van onze handige vergelijker vind je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Champion, specifiek voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dat bieden wij. Door middel van filters in de energievergelijker ontdekt men simpel en snel een energiecontract dat rijmt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Champion

 • Engie: Altijd scherpe acties
 • OCTA+: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Lampiris: Exclusieve aanbiedingen
 • MEGA: Een passend contract voor elk huishouden
 • Essent: Transparante prijzen
 • Eneco: Ook modelcontracten
 • Luminus: Reken jouw energiekoste online uit
 • Elegant: Uitstekende klantenservice
 • Watz: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Wase Wind: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Comfort Energy: Exclusieve kortingen
 • Poweo: Prettige klantendienst

Wat kost energie in onze buurt? (Prijzen april 2024)

De condities van bedrijven en de vergoedingen variëren per postcodegebied. Dat zit’m in het feit dat er diverse beheerders op deze markt werken. Elke beheerder verwerkt weer zijn eigen prijzen voor logistiek. De netbeheerder van het stroom in Champion is Interest/Interost. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Namur is de aardgas netbeheerder Tecteo. Bij een storing wordt dit door hen geregeld.

Stats & Facts Champion

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Namur
 • CV ketel: Ferroli
 • Groene stroom: 34,60%
 • Postcodegebied: 5020
 • Gem. mazout: 2240 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Interest/Interost
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,457
 • Stroomtarief kwh: €0,280
 • Gem. gasverbruik: 1445 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3305 kWh
energie-vergelijken-champion

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Situatieschets

  Natuurlijk jouw basisgegevens. Bijvoorbeeld omvang van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer het geschatte verbruik in. In Champion bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1445 m3 + 3305 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je panelen opleveren. De data die je invult zie je weer terug in het gas- en stroom tarief.

 3. Kies soort energie en de looptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Hoef jij geen groene stroom? Kies dan ‘geen voorkeur’. Betreffende prijsafspraken kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 t/m 5 jaar of een variabel contract. Vaak is het een goed idee om eens per jaar een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. Contracten vergelijken

  Wat daarna komt is een opsomming met alle beschikbare energie aanbieders. Bij elk pakket bekijk jij data zoals type energie, type contract, de prijzen van gas en elektra in Champion, en nieuwe klanten korting. Kies de leverancier die overeenkomst met jouw voorwaarden.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een relevante actie gevonden? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je browser gaat dan direct naar de pagina van de maatschappij. Bijv. www.engie.be + www.trevion.be. Jouw aanstaande energie-partij neemt het papierwerk uit handen. Geen dag zonder gas of stroom in Champion


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €315 korting realiseren. Daartegenover, zijn er meerdere mogelijkheden voor lagere maandlasten? Hieronder profiteer je van vijf energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaaradvies 1: gebruik uitsluitend A+ apparaten
 • Advies 2: zet de koelkast precies waterpas.
 • Bezuinigtip 3: kies een waterbesparende douchekop
 • Bezuinigtip 4: de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten.
 • Bezuinigadvies 5: de warme kraan niet onnodig laten lopen.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen?

Mensen vragen regelmatig: wanneer mag je overstappen van energie? Onze specialisten zijn erover eens: probeer elke 12 maanden; overstappen in Champion. Daarna kun je profiteren van lage prijzen. Echter, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor einddatum contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, doorgaans levert dat wel een boete op. Ben je contractvrij? Je mag te allen tijde wisselen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Nog nooit overgestapt? Mogelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Energietarieven vastzetten of wil jij een model contract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dat creëert financiële transparantie, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens halfjaarlijkse indexaties. In algemene zin wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit type contract kan dus uit op het moment dat elektriciteit en gas goedkoper worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet wat je gaat betalen. En misschien is er sprake van een nieuwe klanten korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In energieland is het principe: contracten voor 3 of 5 jaar zijn prijziger dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Champion. Ga je voor een meerjarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Maar, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je ieder jaar zo’n dergelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, meestal faciliteert jouw nieuwe energiemaatschappij dat alles netjes wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor een beschikbare energieleverancier. Populaire bedrijven zijn Luminus, Lampiris en Elegant. Bij de volgende stap selecteer je de datum waarop het contract van start gaat. Jullie toekomstige organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan het bedrijf zelf?

Middels de Energiehunter vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.essent.be, dan valt als eerste op dat de energie hier fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Kinderspel: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Aan de hand van lagere onkosten en scherpe welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Met dat prijsbeleid stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Champion vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Champion en stap over naar de beste aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Champion

Een aanzienlijk deel van de energie aanbieders faciliteren inmiddels groene stroom in Champion. Als het gaat om groene energie zijn er veel verschillen. De afkomst van groene stroom wisselt nogal. Niet ieder “groene energie” contract kent ook echt een groene bron. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt illegitiem aangemerkt als duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat bedrijven een groen beleid hanteren? Kies dan de selectie “Groene stroom uit België”. Jij kan dan alle groene energieleveranciers in Champion vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de omgeving van de gemeente Namur bestaan er tegenwoordig vele activiteiten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Zaken zoals windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 5020. In de regio kan je meer en meer tegen een aantrekkelijke prijs meedelen in duurzaamheidsprojecten in de regio. De overheid wil ook ons verplichten om het eigen energieverbruik gaan beperken. Rond 2050 moet Namen volledig energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Het huis isoleren
 • Woning met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk ook de Vijf praktische bespaartips of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bezoek ook Essent afsluiten.