Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bouge

Zonder problemen energie vergelijken in Bouge? Geholpen door onze vergelijker ontdek je supersnel alle interessante energiebedrijven als o.a. OCTA+ & Aspiravi. Vul de postcode en het huisnummer in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en zie direct welke energieleverancier in Bouge de laagste prijs biedt. Daarbij tref je via de energievergelijker praktische info over zaken als o.a. tarieven van energie * gas en alternatieven voor de CV-ketel. Tevens komen we met bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Namur
Netbeheerder Elektra:Interest/Interost
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,456
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,279
Gemiddeld verbruik: 1440 m3 en 3300 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote maatschappijenvergelijken
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Enorme besparingen tot wel € 425,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Bouge?

Wij zien best veel energieleveranciers voorhanden in Bouge. Dit varieert van Essent tot bijvoorbeeld Mega, er zijn meer leveranciers dan ooit. Hedendaags is het aanbod ongeveer 20 bedrijven. Deze leveranciers zijn allemaal aangesloten op het netwerk van Interest/Interost. Het is vrijwel uitgesloten om handmatig alle prijzen te vergelijken. In dit geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Uitzoeken welke gas & stroom organisaties mogelijk zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bouge is op dit moment? Geef hieronderje persoonlijke gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en stap binnen 5 minuten over. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij wie je de energie ook koopt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Echter, gas en stroom leveranciers kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij een storing, dan is het gewenst dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Het punt is: houd ook rekening met kwaliteit service. Onderaan de streep verlangt iedereen een goedkope energieleverancier. En dit is heel snel te regelen. Met behulp van onze energie vergelijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Bouge, die matcht met jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dat is mogelijk. Dankzij filteren in de energievergelijker achterhaalt men zonder problemen een product dat aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Bouge

 • Engie: Met zonnepanelen service
 • OCTA+: Ook flexibele prijzen
 • Lampiris: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • MEGA: Meerdere contracten
 • Essent: Prima klantendienst
 • Eneco: Eenvoudig verbruik inzien
 • Luminus: Prettige klantendienst
 • Elegant: Altijd scherpe acties
 • Watz: Transparante overeenkomsten
 • Wase Wind: Gemakkelijke verhuisservice
 • Comfort Energy: Prima klantendienst
 • Poweo: Denkt met jou mee over besparen

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze straat? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van gas en stroom maatschappijen en de vergoedingen kunnen verschillen per locatie. Dat wordt veroorzaakt doordat er allerlei netbeheerders diensten leveren. Elke beheerder wordt gekenmerkt door weer aparte prijzen voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Bouge is Interest/Interost. De kosten voor het beheer van het netwerk zijn per regio weer anders. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Namur valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Tecteo. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Stats & Facts Bouge

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Namur
 • Populair merk: Fasto
 • Aandeel duurzaam: 34,50%
 • Centrale postcode: 5004
 • Mazout consumptie: 2230 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Interest/Interost
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,456
 • Stroomtarief kwh: €0,279
 • Gem. gasverbruik: 1440 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3300 kWh
energie-vergelijken-bouge

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Natuurlijk de basisinformatie. Bijvoorbeeld samenstelling huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Hoeveel energie verbruik jij? Rondom Bouge bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1440 m3 plus 3300 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je genereert. Deze factoren beïnvloeden de energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en abonnementsduur.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat dit dan open. Aangaande prijs zekerheden heb je de keuze uit o.a. 1 jarig tot 5 jarig of variabele tarieven / abonnementen. Gewoonlijk is het voordeliger om eens per jaar een nieuw contract te nemen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Je ziet nu een overzicht met alle grote aanbieders + contracten. Bij alle pakketten zie je gegevens als soort energie, duur van het contract, de kostprijs van gas en elektra in Bouge, en de eventuele korting. Selecteer de organisatie die matcht met jouw wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een interessante leverancier tussen de resultaten? Druk op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de webpagina van de energieleverancier. O.a. www.octaplus.be of natuurlijk www.zeno.be. De gekozen energieleverancier regelt alles voor jou. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Bouge


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €290 bonus betekenen. Echter, wat kan je nog meer doen voor een lagere energierekening? Via de energiehunter tref je 5 handige bespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Praktisch advies 1: sluit de klep van de open haard
 • Bezuinigtip 2: wokken of stomen is energiezuiniger dan koken
 • Bezuinigadvies 3: tijdig de afzuigkap uitzetten.
 • Bezuinigadvies 4: laat opladers niet onnodig in het stopcontact zitten
 • Bezuinigtip 5: switch van energiemaatschappij

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze specialisten zeggen altijd: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Bouge. Dan kun je profiteren van lage prijzen. Alleen, dit is niet op elk moment mogelijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt eerder overstappen, maar daar zit wel een boete aan vast. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt dan meteen wisselen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Vermoedelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Energietarieven vastzetten of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft nooit extra te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen het modelcontract. Door de bank genomen vinden deze wijzigingen plaats in januari en in juli. Bij de variabele variant kan dus uit op het moment dat de energieprijs trend neerwaarts is.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het energietarief is. En daarnaast krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In energieland geldt: meerjarige contracten zijn duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Bouge. Bij een contract met een langere looptijd is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Maar, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang jij elk jaar zo’n persoonlijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, vaak verwerkt jouw betreffende aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies de voordeligste partij. Populaire bedrijven zijn OCTA+, Essent of Energy People. Ook neem je een besluit over de datum waarop het contract van start gaat. Jullie nieuwe leverancier levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan via de site van de maatschappij?

Geholpen door deze website achterhaal je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.luminus.be, dan zul je zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Door gebruik te maken van lage kosten en aantrekkelijke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Bouge vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Bouge en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw situatie

Duurzame energie in Bouge

Een groot deel van de maatschappijen bieden ondertussen groene stroom in Bouge. Toch kunnen grote verschillen optreden. De manier van produceren van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet alle “groene stroom” is daadwerkelijk groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd geprofileerd als groen of duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat leveranciers 100% transparant zijn? Neem dan de optie “100% groene stroom uit BE”. In de volgende stap kan jij alle groene energieleveranciers in Bouge vergelijken, tegen de laagste prijs.

Draag bij aan een duurzame regio
In de gemeente Namur onderscheiden we allerlei initiatievenmet doelstellingen voor duurzame energie. Zaken zoals windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 5004. In deze plaats kan je wellicht heel gunstig participeren in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook moedigt de gemeente ons aan om jouw eigen energieverbruik te minderen. In een korte tijd moet Namen energieneutraal zijn (los van gas). Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Het huis isoleren
 • Huis met zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En de gouden stelregel: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Lees de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Doorzoek informatie over Engie afsluiten.