Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bra

Gemakkelijk energie vergelijken in Bra? Dankzij de energievergelijker check je overzichtelijk alle erkende energiebedrijven. Je kunt denken aan Watz en Poweo. Specificeer jouw situatie, schat jouw verbruik, en check welke energieleverancier in Bra prijstechnisch het meest interessant is. Voorts check je op onze website handige info over topics als bijvoorbeeld maatschappijen en duurzame verwarmingsbronnen. Verder vind je hier tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Lierneux
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,451
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,274
Gemiddeld verbruik: 1415 m3 en 3490 kwh
Populaire aanbiederEssent

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote organisaties eenvoudig vergelijken
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 320,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Bra?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Bra. Dit varieert van Lampirus tot Luminus, de keuze is enorm. Vandaag kun je kiezen uit circa 25 aanbieders. Deze maatschappijen werken allemaal op basis van het elektra- en gasnetwerk van Tecteo. Het is niet mogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. Daarvoor is de energiesimulator toe te passen. Benieuwd welke gas en stroom maatschappijen in deze regio actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bra is voor jouw verbruik? Geef vlug je persoonlijke gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en stap meteen over. Meer weten? Check onze 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daarentegen, energiebedrijven handelen allemaal op hun eigen manier. Bij een stroomstoring, dan is het gewenst dat dit adequaat wordt opgelost. Met andere woorden: vergelijk op meer dan alleen prijs. Alles bij elkaar genomen verlangt iedereen een betaalbaar energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Geholpen door onze handige vergelijker bekijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Bra, die aansluit op jouw wensen. Zoeken op unieke aspecten? Dit is natuurlijk een optie. Door middel van selecties in de energievergelijker bekijken jullie zonder problemen een product dat matcht met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Bra

 • Engie: Meer dan alleen een energiecontract
 • OCTA+: Online energiesimulator
 • Lampiris: Diverse looptijden
 • MEGA: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Essent: Altijd scherpe acties
 • Eneco: Transparant en eerlijk
 • Luminus: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Elegant: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Watz: Prettige klantendienst
 • Wase Wind: Eigen account
 • Comfort Energy: Overzichtelijke contracten
 • Poweo: Altijd inzicht in het verbruik

Wat betaal ik voor energie in mijn woonwijk? (Prijzen juni 2024)

De producten van gas en stroom maatschappijen en de energietarieven variëren per postcodegebied. Dit komt doordat er allerlei beheerders actief zijn. Iedere beheerder van het net hanteert weer aparte prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Bra heet Tecteo. De prijzen van het netbeheerder zijn weer anders per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Lierneux wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Niet Beschikbaar. In het geval van een storing wordt dit door hen geregeld.

Facts and figures Bra

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Lierneux
 • CV ketel: Benraad
 • Aandeel groen: 34,00%
 • Hoofdpostcode: 4990
 • Gem. mazout: 2180 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,451
 • Stroomtarief kwh: €0,274
 • Gem. gasverbruik: 1415 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3490 kWh
energie-vergelijken-bra

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Als eerste de standaard informatie. Hiermee bedoelen we samenstelling huishouden, en adres (postcode).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Bra is dit gemiddeld zo’n 1415 m3 en 3490 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Sprake van zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je panelen opleveren. De data die je invult hebben effect op de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer soort energie en de contractlooptijd.

  Voorbeelden zijn grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt het voor jou niet uit? Laat dit dan open. Rondom contracten kan je kiezen voor 1 jaar tot 5 jaar en wisselende korte termijn modelcontracten. In algemene zin is het voordeliger om elk jaar opnieuw een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Wat volgt is de resultaatpagina met alle populaire energie aanbieders. Bij alle abonnementen bekijk jij voorwaarden m.b.t. oorsprong energie (groen of grijs), looptijd contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Bra, en de eventuele korting. Selecteer de leverancier die matcht met jouw voorwaarden.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een goede leverancier in het lijstje? Druk op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de relevante pagina op de website van het bedrijf. Bijvoorbeeld www.energie2030.be of natuurlijk www.comfortenergy.be. Jouw nieuwe energiemaatschappij regelt de overstap. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Bra


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan soms wel €265 rendement bieden. Evenwel, zijn er meerdere mogelijkheden om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Onderstaand bekijk jij 5 bruikbare tips & tricks die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bezuinigadvies 1: kies voor vloerverwarming
 • Bezuinigtip 2: draai geen warm programma als dit niet nodig is.
 • Bespaartip 3: let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt.
 • Bezuinigadvies 4: je cv-pomp een stuk lager zetten.
 • Tip 5: doe de lichten uit als je niet thuis bent

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energie-experts vinden: regel jaarlijks het overstappen in Bra. Op die manier is de besparing het grootst. Alleen, dit is niet op elk moment mogelijk. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Zit je nog vast aan een contract? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar daar zit wel een boete aan vast. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat geval kun je overstappen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Ben je nog nooit geswitcht? In dat geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energieprijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft nooit extra te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens de contracttermijn. Doorgaans kom je deze tariefupdate tegen in het begin en in midden van het jaar. Bij een variabel contract werkt in jouw voordeel als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je heel exact weet hoeveel je gaat betalen. En als je geluk hebt wordt je wel beloond met een mooie korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In energieland geldt: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Bra. Kies je voor een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Maar, bij 12 maandelijkse contracten krijg jij elk jaar deze hoge welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, meestal faciliteert je aanstaande gas en stroom leverancier de opzegging van de actuele contracten via de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en neem de beste leverancier. Bijv. Eneco, Essent en Watz. Daarna kies je het moment waarop het contract ingaat. Jullie toekomstige energiemaatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan op de website van de leverancier?

Geholpen door deze website bekijk je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.energie2030.be, dan zul je zien dat dit vaak fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Aan de hand van goedkope prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Met dat prijsbeleid zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Bra vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Bra en stap over naar de beste aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Bra

De meeste maatschappijen leveren onderhand groene stroom in Bra. Binnen dit domein is hier veel variatie in mogelijk. Hoe ze de groene stroom inkopen varieert per leverancier. Niet alle groene energie heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt foutief aangemerkt als duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat energiemaatschappijen een groen beleid hanteren? Kies in dat geval uiteraard voor “Groene stroom uit België”. Jij kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Bra vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Voor inwoners van de gemeente Lierneux bestaan er meerdere acties volledige gericht op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 4990. In deze buurt kan je soms financieel aantrekkelijk bijdragen aan collectieve duurzaamheidsprojecten. De overheid wil ook ons verplichten om minder energie in huis te gebruiken. Rond 2050 moet Luik eveneveel energie opwekken als het gebruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zonnepanelen installeren
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En ook belangrijk: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk info over Vijf praktische bespaartips of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Bekijk details over Lampirus abonnement.