Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Chevron

Op je gemak energie vergelijken in Chevron? Dankzij energiehunter.be vind je eenvoudig alle interessante aanbieders als bijvoorbeeld Engie en Antargaz. Schets jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en ontdek welke energieleverancier in Chevron de laagste prijs hanteert. Tevens verzamel je op deze website waardevolle informatie over zaken als bijv. stroomtarieven en vaste en variabele tarieven. Voorts bieden wij een aantal tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Stoumont
Netbeheerder Elektra:Intermosane Wallonie
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,446
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,269
Gemiddeld verbruik: 1595 m3 en 3465 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle bekende maatschappijeneenvoudig vergelijken
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Besparing loopt op tot € 485,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Chevron?

Wij zien enorm veel energieleveranciers actief in de regio Chevron. Van Engie tot OCTA+, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Op dit moment heb je de keuze uit zo’n 25 energie aanbieders. Deze aanbieders gebruiken allen de infrastructuur van Intermosane Wallonie. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor die situatie is de energiesimulator toe te passen. Ontdekken welke gas en stroom bedrijven in deze regio actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Chevron is voor jouw situatie? Voer gemakkelijk de privé gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Meer weten? Check onze 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Evenwel, energiebedrijven kennen toch grote onderlinge verschillen. In een situatie als stroom en gas storingen, dan is het prioriteit dat dit adequaat wordt opgelost. Conclusie: kijk niet alléén naar prijs. Per slot van rekening geeft iedereen prioriteit aan een betaalbaar energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. D.m.v de energievergelijker vind je rap de goedkoopste energieleverancier van Chevron, die past bij jouw plaatje. Wil je kunnen filteren? Dat kun je zelf bepalen. Dankzij filteren in de tarievenvergelijker vindt men eenvoudig een contract dat in lijn is met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Chevron

 • Engie: Blog met handige bespaartips
 • OCTA+: Exclusieve kortingen
 • Lampiris: Altijd bereikbaar
 • MEGA: Eenvoudig verbruik inzien
 • Essent: Eerlijk en transparant
 • Eneco: Meerdere contracten
 • Luminus: Eerlijk en transparant
 • Elegant: Geen administratieve rompslomp
 • Watz: Diverse looptijden
 • Wase Wind: Exclusieve aanbiedingen
 • Comfort Energy: Inzicht in energiegebruik
 • Poweo: Verstand van zaken!

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze straat? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van gas en stroom aanbieders en de vergoedingen zijn weer anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er nogal wat beheerders van het net op deze markt werken. Iedere gas en stroom beheerder verwerkt weer aparte prijzen voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder (elektra) in Chevron heet Intermosane Wallonie. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per woonplaats weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Stoumont valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Tecteo. Bij een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten en cijfers Chevron

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Stoumont
 • Populaire CV: Wolf
 • Aandeel duurzaam: 33,50%
 • Postcode: 4987
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2130 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Intermosane Wallonie
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,446
 • Stroomtarief kwh: €0,269
 • Gem. gasverbruik: 1595 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3465 kWh
energie-vergelijken-chevron

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Start met je contactgegevens. Hiermee bedoelen we samenstelling huishouden, en je adresgegevens.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de buurt van Chevron bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1595 m3 plus 3465 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Zonnepanelen op je dak? Geef aan hoeveel kWh er jaarlijks wordt opgewekt. Al deze zaken werken door in het energietarief.

 3. Kies soort energie en de looptijd.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Wat betreft prijsafspraken kan je kiezen voor 1 jarig tot 5 jarig of flexibele model-abonnementen. In algemene zin is het voordeliger om elke 12 of 24 maanden een nieuw contract te nemen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Je gaat nu door naar een tabel met alle mogelijke leveranciers en contracten. Van ieder abonnement bekijk je details aangaande herkomst van stroom en gas, soort contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Chevron, en nieuwe contracten bonus. Kies de aanbieder die past bij jouw eisen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een relevante aanbieding beschikbaar? Druk op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de aanvraag-pagina van de energiemaatschappij. Bijvoorbeeld www.luminus.be en www.zeno.be. De nieuwe maatschappij regelt alles voor jou. Zo ben je zeker van gas en stroom in Chevron


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €260 opleveren. Echter, wil jij nog meer adviezen voor een lagere energierekening? Hieronder lees je 5 bruikbare tips & tricks die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktische tip 1: nemen van led verlichting
 • Bespaartip 2: doe je wasmachine zo vol mogelijk.
 • Bezuinigadvies 3: breng een doorstroombegrenzer aan op de kranen
 • Bespaartip 4: zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken.
 • Praktisch advies 5: nooit het licht onnodig aan laten staan.

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is nu het juiste overstapmoment? De energiehunters raden aan: ga elke jaar opnieuw overstappen in Chevron. Op die manier ben je het voordeligst uit. Desondanks, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat scenario kan iedereen wisselen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Ben je nog nooit geswitcht? Vermoedelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of een modelovereenkomst?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je komt niet voor verrassingen te staan bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij de modelovereenkomst. In de regel vinden deze wijzigingen plaats in de eerste en zevende maand. Bij variabele prijzen kan positief uitvallen wanneer de energieprijzen dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het tarief voor gas en stroom is. En misschien wordt je wel beloond met een hoge overstapkorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energie industrie geldt: een contract voor meerdere jaren zijn op lange termijn duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Chevron. Bij een contract met een langere looptijd is het tarief van elektra en gas iets lager. Daarentegen, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je elk jaar deze hoge welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, gewoonlijk verzorgt je nieuwe gas en stroom aanbieder het volledige overstaptraject door middel van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de goedkoopste of meest populaire energieaanbieder. Populaire bedrijven zijn Luminus, ENGIE en Antargaz. Daarnaast kies je wanneer het contract in moet gaan. Jouw toekomstige leverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Geholpen door de Energiehunter ontdek je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.trevion.be, dan kom je tot de ontdekking dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe bestaat dat? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Door gebruik te maken van lage kosten en grote welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door het resultaat daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Chevron vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Chevron en sluit een goed abonnement af voor jouw verbruik

Duurzame energie in Chevron

De meeste energieleveranciers verschaffen onderhand groene stroom in Chevron. Binnen dit domein zijn er diverse keuzes te maken. De manier van produceren van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk groene energie label heeft ook echt een groene oorsprong. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig geprofileerd als groen of duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat energie aanbieders een groen beleid hanteren? Selecteer in dit geval de optie “Groene energie uit NL”. Jij kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Chevron vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Rondom de gemeente Stoumont bestaan er allerlei stappen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Denk dan aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 4987. Als inwoner van deze plaats kan je soms met financiële bonussen meedoen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook moedigt de gemeente ons aan om ons eigen huis te verduurzamen. Binnen afzienbare tijd moet Luik net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En de gouden stelregel: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk ook de 5 handige bespaartips en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Bekijk ook Eneco abonnement.