Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Fosse

Gemakkelijk energie vergelijken in Fosse? Door gebruik te maken van de energievergelijker check je eenvoudig alle bekende aanbieders als bijvoorbeeld Eneco en Poweo. Omschrijf jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Fosse de laagste prijs biedt. Bovendien vergaar je op energiehunter.be praktische info over zaken als stroomtarieven en handige bespaartips. Daarbij geven wij handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Trois-Ponts
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,443
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,266
Gemiddeld verbruik: 1580 m3 en 3450 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Supersnel vergelijken

 • Alle populaire providers eenvoudig vergelijken
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Besparing loopt op tot € 305,00.

Moeiteloos overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Fosse?

Wij zien best veel energieleveranciers beschikbaar in Fosse. Dit varieert van Lampirus tot een speler als Mega, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Momenteel kun je kiezen uit circa 30 energie aanbieders. Deze bedrijven werken allemaal op basis van het gas- en stroom netwerk van Tecteo. Het is onmogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Daarvoor moet je zeker de energiesimulator proberen. Bekijken welke energiemaatschappij je kunt kiezen? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Fosse is voor jouw verbruik? Geef vlug de eigen gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en stap binnen 5 minuten over. Bekijk ook de 5 nuttige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je je hebt altijd licht, en in de winter is het lekker warm in huis. Maar, energiemaatschappijen kennen toch grote onderlinge verschillen. In het geval van stroom en gas storingen, dan is het noodzakelijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Het punt is: houd ook rekening met kwaliteit service. Als het puntje bij paaltje komt verlangt iedereen een betaalbaar energiecontract. En dat snappen wij best! Via onze tarievencheck achterhaal je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Fosse, voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dit is natuurlijk een optie. Middels filters in de Energiehunter achterhaal jij zonder problemen een energiecontract dat naadloos aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Fosse

 • Engie: Gemakkelijke verhuisservice
 • OCTA+: Ook modelcontracten
 • Lampiris: Met praktische energie-bespaartips
 • MEGA: Overzichtelijke contracten
 • Essent: Online facturen bekijken
 • Eneco: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Luminus: Altijd bereikbaar
 • Elegant: Online prijs berekenen
 • Watz: Handige website
 • Wase Wind: Vaste energieprijzen
 • Comfort Energy: Gemakkelijke verhuisservice
 • Poweo: Grip op verbruik en de kosten

Hoe hoog bedragen de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van gas en stroom maatschappijen en de vergoedingen kunnen verschillen per locatie. De achterliggende reden is dat er diverse beheerders werkzaam zijn. Elke netbeheerder gebruikt eigen prijsstellingen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Fosse betreft Tecteo. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Trois-Ponts valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Tecteo. Bij problemen met het gas zullen zij dit afhandelen.

Informatie over Fosse

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Trois-Ponts
 • Populair merk: Junkers
 • Aandeel duurzaam: 33,20%
 • Postcodegebied: 4980
 • Verbruik stookolie: 2100 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,443
 • Stroomtarief kwh: €0,266
 • Gem. gasverbruik: 1580 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3450 kWh
energie-vergelijken-fosse

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Als eerste de basisinformatie. Dat betreft grootte van het gezin, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Fosse ligt dat gemiddeld op circa 1580 m3 plus 3450 kWh. Bezit je een gasloze woning. Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je realiseert. De data die je invult bepalen jouw energierekening.

 3. Kies type energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt het voor jou niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Inzake prijsafspraken zijn er mogelijkheden voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist specifieke model (variabele) prijzen. Door de bank genomen is het slim om eens in de 12 maanden een nieuw contract te nemen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de resultaatpagina met alle beschikbare maatschappijen en contracten. Bij alle pakketten zie jij gegevens als type stroom/gas, looptijd abonnement, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Fosse, en nieuwe contracten bonus. Kies de organisatie die past bij jouw eisen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een mooie leverancier tussen de resultaten? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de webpagina van de energie-onderneming. Bijv. www.luminus.be of www.wasewind.be. De gekozen energie-aanbieder regelt alles voor jou. Je komt nooit zonder gas en stroom in Fosse


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €320 rendement bieden. Evenwel, kan ik nog meer doen voor een lagere energierekening? Hierna profiteer je van 5 concrete tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaartip 1: gebruik niet de standby modus
 • Tip 2: kies voor een hotfill-wasmachine.
 • Praktisch advies 3: zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat.
 • Praktisch advies 4: een thermoskan gebruiken om je koffie warm te houden.
 • Praktisch advies 5: zet je koelkast minimaal 10cm voor de wand

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer kan ik het beste overstappen? Wij van energiehunter.be adviseren: wacht niet langer en ga overstappen in Fosse. In dat geval is de besparing het grootst. Echter, kies een geschikt moment. Loopt jouw contract bijna af? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met vaste looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt eerder overstappen, maar daar zit wel een boete aan vast. Onbepaalde tijd energiecontract? In zo’n situatie mag men wisselen, zonder boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? In zo’n geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een meerjarige contract of een modelovereenkomst?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je wordt niet extra belast bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij de modelovereenkomst. Gewoonlijk wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij een variabel contract werkt in jouw voordeel als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet wat je de komende jaren betaalt. En mogelijk krijg je ook nog eens een mooie korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In het energielandschap werkt het zo: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Fosse. Bij een langdurig contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Echter, bij een jaarcontract ontvang je alle jaren een hoge welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, in de regel verzorgt je betreffende gas en stroom leverancier de opzegging van de actuele contracten middels de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en neem een nieuwe energiemaatschappij. Denk aan Luminus, Essent of natuurlijk Trevion. Vervolgens selecteer je de startdatum van het abonnement. Jouw gekozen aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Middels onze website vind je altijd de laagste prijzen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.antargaz.be, dan ontdek je dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is daarvan de reden? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Aan de hand van goedkope tarieven en grote welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Met dat prijsbeleid zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Fosse vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Fosse en zoek het juiste contract die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Fosse

Tal van leveranciers leveren op dit moment groene stroom in Fosse. Toch zijn er diverse keuzes te maken. De herkomst van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet ieder groene stroom contract draagt terecht die naam. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ongeoorloofd “groen” genoemd. 100% zeker weten dat aanbieders een groene strategie voeren? Ga dan voor uiteraard voor “Groen uit België”. Hier kan jij echte groene energieleveranciers in Fosse vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Voor inwoners van de gemeente Trois-Ponts zien we nogal wat stappen met doelstellingen voor duurzame energie. Zaken zoals windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 4980. In deze omgeving kan je soms financieel aantrekkelijk meewerken met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij jouw eigen energieverbruik te minderen. Rond 2050 moet Luik energieneutraal zijn (los van gas). Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Zonneboiler integreren
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En de gouden stelregel: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk ook de Vijf praktische bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk info van Antargaz tarieven.