Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Robertville

Snel online energie vergelijken in Robertville? Door gebruik te maken van de energievergelijker ontdek je overzichtelijk alle erkende energie aanbieders als Essent & Poweo. Kies samenstelling van jouw gezin, begroot het stroom- en gasverbruik, en check welke energieleverancier in Robertville voor jou de beste prijs heeft. Daarnaast check je via de Energiehunter praktische informatie over zaken als de overstapservice en tips om jouw huis te verduurzamen. Verder vind je hier nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Weismes
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,438
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,261
Gemiddeld verbruik: 1555 m3 en 3425 kwh
Populaire aanbiederEneco

Eenvoudig vergelijken

 • Alle landelijke providers eenvoudig vergelijken
 • Je ziet direct wat het kost
 • Besparingen mogelijk tot wel € 210,00.

Snel & simpel overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Robertville?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers voorhanden in Robertville. Van Essent tot Luminus, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Hedendaags moet je een keuze maken uit ruim 40 organisaties. Deze gebruiken allen het stroom- en gas netwerk van Tecteo. Het is onmogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dat geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Uitzoeken welke gas en stroom maatschappijen mogelijk zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Robertville is op dit moment? Voer eenvoudig de eigen gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en regel het overstappen direct. Check daarnaast de 5 nuttige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je ook klant bent, er is altijd stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Echter, energiemaatschappijen hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In het geval van een stroomstoring, dan is het wenselijk dat er snel een monteur komt. Oftewel: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen een goedkoop energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Geholpen door de energievergelijker check je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Robertville, die past bij jouw plaatje. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dat bieden wij. Door middel van selecties in de tarievenvergelijker vind je probleemloos een overeenkomst dat klopt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Robertville

 • Engie: Ook met zonnepanelen
 • OCTA+: Eenvoudig verbruik inzien
 • Lampiris: Online facturen bekijken
 • MEGA: Alles beheren via de klantzone
 • Essent: Met handige energiesimulator
 • Eneco: Ook met zonnepanelen
 • Luminus: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Elegant: Een passend contract voor elk huishouden
 • Watz: Transparant en eerlijk
 • Wase Wind: Leverancier van hernieuwbare energie
 • Comfort Energy: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Poweo: Transparantie en zekerheid met Poweo Fix

Hoe hoog bedragen de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De condities van bedrijven en de energietarieven kunnen verschillen per locatie. Dit komt doordat er nogal wat netbeheerders op deze markt werken. Iedere netbeheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstellingen voor transport van gas en stroom. De huidige netbeheerder van elektra in Robertville betreft Tecteo. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Weismes wordt transport van het aardgas beheerd door Tecteo. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Cijfers en feiten Robertville

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Weismes
 • CV Merk: ACV
 • Aandeel groen: 32,70%
 • Postcodegebied: 4950
 • Gem. mazout: 2050 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,438
 • Stroomtarief kwh: €0,261
 • Gem. gasverbruik: 1555 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3425 kWh
energie-vergelijken-robertville

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Schets jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van de standaard informatie. Onder andere aantal gezinsleden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Robertville ligt dit gemiddeld op 1555 m3 + 3425 kWh. Bezit je een gasloze woning. Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Zonnepanelen op je dak? Kies het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze aspecten hebben effect op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer type energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Geen voorkeur? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Rondom prijszekerheid kun jij opties nemen van 1 jaar tot 5 jaar en wisselende korte termijn modelcontracten. Dikwijls is het slim om ieder jaar een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Wat daarna komt is een opsomming met alle grote energieleveranciers. Van alle pakketten zoek jij data als herkomst van stroom en gas, contractsduur, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Robertville, en nieuwe klanten korting. Kies de leverancier die matcht met jouw budget.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een populaire prijsaanbieding gevonden? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de webpagina van de energieleverancier. Bijvoorbeeld www.energie2030.be of natuurlijk www.energypeople.be. Jouw aanstaande maatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Geen dag zonder gas of stroom in Robertville


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €265 voordeel geven. Maar, zijn er andere tips om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via onze hunters tref je 5 handige bespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktisch advies 1: led-lampen gebruiken
 • Tip 2: neem een koelkastdeur die goed sluit
 • Tip 3: de verwarming uitzetten in kamers die waar je weinig komt.
 • Bespaaradvies 4: zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat.
 • Bezuinigtip 5: laat de cv-ketel regelmatig controleren

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer moet ik overstappen? Onze energiespecialisten zeggen: regel jaarlijks het overstappen in Robertville. Zodanig kun je profiteren van lage prijzen. Echter, doe dit wel op het juiste moment. Einde contract in zicht? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met bepaalde looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Heb jij een modelcontract? Je kunt dan meteen overstappen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder overgestapt? In zo’n geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of een flexibel modelcontract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen de looptijd van het contract. Doorgaans kom je deze tariefupdate tegen in de eerste en zevende maand. Binnen deze flex-overeenkomst kan dus uit op het moment dat gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En soms wordt je ook tegemoet gekomen met een hoge overstapkorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In energieland geldt: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Robertville. In het geval van een lang contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Maar, bij 12 maandelijkse contracten krijg jij elk jaar een persoonlijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, standaard faciliteert je geselecteerde energieleverancier de opzegging van de actuele contracten door middel van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle contracten en selecteer de beste of voordeligste maatschappij. Onder andere Eneco, ENGIE en Watz. Bij de volgende stap bespreek je de aansluitdatum (moment van leveren). Je aanstaande aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan bij de aanbieder zelf?

Dankzij deze website vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.watz.be, dan zul je zien dat de energie hier fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Super simpel: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Geholpen door lagere tarieven en scherpe welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Op basis daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Robertville vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Robertville en ontdek de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Robertville

Veel aanbieders ondersteunen onderwijl groene stroom in Robertville. Toch is hier veel variatie in mogelijk. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is zeer wisselend. Niet elk “groene stroom” label komt 100% groen tot stand. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ten onrechte “groen” genoemd. Wil je er op gerust zijn dat energieleveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Kies dan een filter voor “Groen gas/elektra uit België”. Je kan dan erkende groene energieleveranciers in Robertville vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In de streek van de gemeente Weismes zien we allerlei opdrachten rondom duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 4950. Als inwoner van deze plaats kan je wellicht tegen een aantrekkelijke prijs bijdragen aan allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om ons eigen huis te verduurzamen. Binnen 30 jaar moet Luik eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Dak met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check ook onze Belangrijke energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk info van Watz tarieven.