Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Polleur

Gemakkelijk energie vergelijken in Polleur? Door gebruik te maken van onze website vergelijk je overzichtelijk alle beschikbare maatschappijen als o.a. Mega & Antargaz. Geef de grootte van het huishouden door, schat in wat je ongeveer verbruikt, en ontdek welke energieleverancier in Polleur de laagste prijs hanteert. Daarnaast vergaar je via onze vergelijker nuttige info info over topics als bijv. energieaansluitingen en vaste en variabele tarieven. Ook verschaffen wij jou nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Theux
Netbeheerder Elektra:Interest/Interost
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,432
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,255
Gemiddeld verbruik: 1525 m3 en 3395 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvenonder elkaar
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 470,00.

Snel & simpel overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Polleur?

Er zijn best veel energieleveranciers voorhanden in Polleur. Dat gaat van Eneco tot een speler als Luminus, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Hedendaags is het aanbod ongeveer 20 energieleveranciers. Deze bedrijven werken uitsluitend met het gas- en elektra netwerk van Interest/Interost. Het is onmogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Daarvoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Bekijken welke organisaties er allemaal zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Polleur is in april 2024? Vul hierna jouw gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en regel het overstappen direct. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je je hebt altijd licht, en er is warm water in het hele huis. Maar, energiebedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. In het geval van stroom en gas storingen, dan willen jullie natuurlijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Het punt is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Onderaan de streep zoekt elke Belg een energieleverancier die niet te duur is! En dat snappen wij best! Geholpen door de vergelijkingstool check je vlug de goedkoopste energieleverancier van Polleur, specifiek voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dit is zelfstandig in te regelen. Geholpen door selecties in de vergelijkingstool ontdek jij probleemloos een energieovereenkomst dat naadloos aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Polleur

 • Engie: Exclusieve aanbiedingen
 • OCTA+: Meerdere contracten
 • Lampiris: Tot €200 korting
 • MEGA: Uitstekende klantenservice
 • Essent: Reken jouw energiekoste online uit
 • Eneco: Gemakkelijke verhuisservice
 • Luminus: Altijd scherpe acties
 • Elegant: Duidelijke website
 • Watz: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Wase Wind: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Comfort Energy: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Poweo: Eenvoudig verbruik inzien

Wat zijn de actuele energieprijzen in de regio? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van organisaties en de energiekosten kunnen verschillen per locatie. Dat zit’m in het feit dat er verschillende netbeheerders werkzaam zijn. Elke netbeheerder heeft weer andere onkosten voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Polleur betreft Interest/Interost. De kosten van het netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Theux wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Tecteo. Bij problemen met het gas kan je bij hen terecht voor vragen.

Stats & Facts Polleur

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Theux
 • CV Merk: Pelgrim
 • Aandeel groen: 32,10%
 • Postcodegebied: 4910
 • Gem. mazout: 1990 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Interest/Interost
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,432
 • Stroomtarief kwh: €0,255
 • Gem. gasverbruik: 1525 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3395 kWh
energie-vergelijken-polleur

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Specificeer jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van de basisinformatie. Onder andere gezinssamenstelling, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In en rondom Polleur gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1525 m3 & 3395 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Zonnepanelen op je dak? Vul het totale kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens bepalen de kosten van energie.

 3. Kies soort energie en abonnementsduur.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Heb jij niets met groen? Je kunt deze stap dan overslaan. Inzake contractduur kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist flexibele model-abonnementen. Doorgaans is het voordeliger om ieder jaar een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Je ziet nu een opsomming met alle erkende aanbieders van energie. Bij elk contract zoek jij details met betrekking tot type energie, contracttermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Polleur, en nieuwe klanten korting. Kies de organisatie die rijmt met jouw budget.

 5. Ga overstappen via internet

  Een geschikte korting in het lijstje? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de bestelpagina van het bedrijf. Bijv. www.engie.be en www.aspiravi.be. De gekozen energieleverancier zet alles netjes voor jou om. Je komt nooit zonder gas en stroom in Polleur


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €375 besparen. Evenwel, wil jij nog meer adviezen voor een lagere energierekening? Op deze pagina bekijk jij 5 bruikbare tips & tricks die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaartip 1: doe de kraan dicht als je ‘m niet gebruikt
 • Praktische tip 2: doe de koelkast zo veel mogelijk gesloten.
 • Tip 3: de oven open zetten nadat je hem hebt gebruikt.
 • Bespaaradvies 4: geen open haard gebruiken.
 • Bespaaradvies 5: plaats je boiler, geiser of ketel op een zo strategisch mogelijke plek.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energie-experts zeggen altijd: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Polleur. Zodanig ben je het voordeligst uit. Desondanks, kies een geschikt moment. Komt het einde van het contract dichterbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt dan meteen switchen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Dan is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Energietarieven vastzetten of kiezen voor variabele tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je 2 opties: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je komt niet voor verrassingen te staan wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij de modelovereenkomst. Meestal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit soort contracten profiteer je dus ook als de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het tarief voor gas en stroom is. En mogelijk krijg jij daarnaast ook een hoge overstapkorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energiewereld is het principe: contracten voor een langere periode zijn duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Polleur. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desalniettemin, bij 12 maandelijkse contracten krijg je ieder jaar een aantrekkelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, in de regel verzorgt jouw toekomstige energie-aanbieder het opzeggen van het huidige contract via de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies de goedkoopste energiemaatschappij. Populaire bedrijven zijn Eneco, Lampiris en Antargaz. Hierna neem je een besluit over de datum waarop het contract van start gaat. Jullie toekomstige maatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Geholpen door www.energiehunter.be vind je altijd de beste deals. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.essent.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat dit vaak fors duurder is. Hoe bestaat dat? Fluitje van een cent: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Aan de hand van lage prijzen en intense welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door het resultaat daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Polleur vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Polleur en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Polleur

Tal van maatschappijen faciliteren momenteel groene stroom in Polleur. Toch kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe ze de groene stroom inkopen is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder groene stroom contract is daadwerkelijk groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte gelabeld als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat aanbieders een groen beleid hanteren? Selecteer in dit geval de selectie “Groen gas/elektra uit België”. In de volgende stap kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Polleur vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de gemeente Theux zien we diverse stappen volledige gericht op duurzame energie. Aspecten als windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 4910. In deze buurt kan je soms heel gunstig meedelen in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. De overheid wil ook ons verplichten om thuis minder energie te verbruiken. Rond 2050 moet Luik net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En zeker onmisbaar: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Ga verder naar de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of check sites van mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Lees verder alles over Engie tarieven.