Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Theux

Zonder problemen energie vergelijken in Theux? Met behulp van de energievergelijker achterhaal je overzichtelijk alle erkende aanbieders zoals Eneco en Antargaz. Schets jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en bekijk welke energieleverancier in Theux de beste deal heeft! Daarnaast bekijk je op onze website uitgebreide info over topics als o.a. wat een geschikt overstapmoment is en salderen. Verder vind je hier een lijstje met 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Theux
Netbeheerder Elektra:Interest/Interost
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,405
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,285
Gemiddeld verbruik: 1455 m3 en 3480 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle energiebedrijvengemakkelijk vergelijken
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Besparingen mogelijk tot wel € 345,00.

Zonder problemen overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Theux?

Er zijn erg veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Theux. Van Lampirus tot en met Comfort Energy, je ziet door de bomen het bos niet meer. Op dit moment kun je kiezen uit circa 20 maatschappijen. Deze energieleveranciers nuttigen stuk voor stuk het gas- en stroom netwerk van Interest/Interost. Het is niet te doen om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor die situatie bieden wij de energiesimulator. Ontdekken welke gas & stroom aanbieders er beschikbaar zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Theux is in maart 2024? Vul snel je persoonlijke gegevens in, vind de laagste prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Meer weten? Check onze 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en er is warm water in het hele huis. Daartegenover, gas & stroom organisaties zijn niet allemaal hetzelfde. In een situatie als gas- en stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Anders gezegd: staar je niet blind op tarieven. Uiteindelijk verlangt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat is meer dan logisch. Middels onze handige vergelijker ontdek je snel de goedkoopste energieleverancier van Theux, voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is mogelijk. Dankzij selecties in de tarievenvergelijker zoek jij zonder problemen een abonnement dat naadloos aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Theux

 • Engie: Transparante prijzen
 • OCTA+: Prettige klantendienst
 • Lampiris: Transparant en eerlijk
 • MEGA: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Essent: Transparant en eerlijk
 • Eneco: Blog met handige bespaartips
 • Luminus: Exclusieve aanbiedingen
 • Elegant: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Watz: Ook modelcontracten
 • Wase Wind: Reken jouw energiekoste online uit
 • Comfort Energy: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Poweo: Online account

Hoe duur is energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen maart 2024)

De voorwaarden van gas & stroom leveranciers en de onkosten kunnen verschillen per locatie. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er allerlei beheerders van het net op deze markt werken. Elke beheerder past eigen voorwaarden toe en weer aparte prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Theux betreft Interest/Interost. De prijzen van het netbeheerder zijn weer anders per regio. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Theux wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Tecteo. Als er sprake is van een storing zullen zij dat oplossen.

Cijfers en feiten Theux

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Theux
 • CV ketel: Watts
 • Aandeel duurzaam: 0,257%
 • Centrale postcode: 4910
 • Verbruik Mazout: 2970 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Interest/Interost
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,405
 • Stroomtarief kwh: €0,285
 • Gem. gasverbruik: 1455 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3480 kWh
energie-vergelijken-theux

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Allereerste de basisinformatie. Bijvoorbeeld de grootte van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Schat jouw verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de buurt van Theux ligt dit gemiddeld op 1455 m3 + 3480 kWh. Verbruik je geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Beschik jij over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je opwekt. Alle ingevoerde gegevens dragen bij aan de kosten van energie.

 3. Selecteer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Geen voorkeur? Laat deze optie achterwege. Inzake contractduur kun jij opties nemen van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Normaliter is het een goed idee om eens per jaar een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Contracten vergelijken

  In de volgende stap vind je de resultaatpagina met alle erkende aanbieders van energie. Bij ieder pakket achterhaal je info als soort stroom/gas, looptijd contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Theux, en nieuwe klanten korting. Kies de maatschappij die klopt met jouw budget.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een relevante aanbieding tussen de resultaten? Klik op ‘Bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de bestelpagina van het energiebedrijf. Dit kan zijn www.lampiris.be + www.ecopower.be. De betreffende energieonderneming zegt jouw huidige contract op. Altijd zekerheid van gas en stroom in Theux


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan wel €270 rendement bieden. Echter, zijn er andere tips zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via de energiehunter check jij vijf energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bezuinigadvies 1: de oven efficiënt gebruiken
 • Bezuinigadvies 2: gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren.
 • Praktische tip 3: Was op 30 – of 40 graden
 • Praktisch advies 4: je gaskachel goed onderhouden en ventileren.
 • Praktische tip 5: zo min mogelijk halogeenverlichting gebruiken.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om het overstappen in gang te zetten?

Mensen vragen regelmatig: wanneer kan ik het beste overstappen? De energiehunters zijn erover eens: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Theux. Zodoende bespaar je het meeste geld. Maar, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract voor onbepaalde duur? In zo’n situatie mag men wisselen van aanbieder, zonder boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? Vermoedelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of kiezen voor variabele tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je betaalt niets extra’s als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen het modelcontract. Gewoonlijk wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1 januari en op 1 juli. Binnen deze flex-overeenkomst kan positief uitvallen wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En daarnaast wordt je wel beloond met een aantrekkelijke bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In het energielandschap geldt in beginsel: contracten voor een langere periode zijn duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Theux. Ga je voor een meerjarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desalniettemin, bij een jaarcontract krijg je jaarlijks zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken verzorgt je nieuwe maatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst met de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de prijzen en selecteer een nieuwe energieaanbieder. Bijv. OCTA+, ENGIE + Antargaz. Tevens bespreek je de ingangsdatum (start levering). Jouw aankomende energieleverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan het bedrijf zelf?

Middels onze vergelijker vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.ecopower.be, dan zul je zien dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe komt dat? Fluitje van een cent: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Via goedkope tarieven en grote welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door deze strategie zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Theux vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Theux en sluit een goed abonnement af voor jouw situatie

Duurzame energie in Theux

Het gros van de energiemaatschappijen bieden ondertussen groene stroom in Theux. Binnen dit domein kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe ze de groene stroom inkopen varieert per leverancier. Niet ieder “groene energie” contract kent ook echt een groene bron. Veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt illegitiem 100% duurzaam genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat energie aanbieders 100% transparant zijn? Selecteer dan de selectie “Groene energie uit NL”. Je kan dan authentieke groene energieleveranciers in Theux vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Voor inwoners van de gemeente Theux bestaan er verscheidene activiteiten met een focus op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 4910. In deze woonplaats kan je soms met financiële bonussen meedoen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om thuis minder energie te verbruiken. In zo’n 25 jaar moet Luik hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En het ligt voor de hand: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check ook onze Belangrijke energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk info van Poweo prijzen.


Alle plaatsen in deze gemeente