Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Pepinster

Op je gemak energie vergelijken in Pepinster? Aan de hand van energiehunter.be vergelijk je overzichtelijk alle verkrijgbare energie aanbieders als bijv. Luminus en Belpower. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Pepinster de laagste prijs biedt. Bovendien tref je via de Energiehunter praktische info over thema’s als het ideale overstapmoment en duurzame verwarmingsbronnen. Ook vind je hier handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Pepinster
Netbeheerder Elektra:Intermosane Wallonie
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,399
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,279
Gemiddeld verbruik: 1425 m3 en 3450 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Supersnel vergelijken

 • Alle landelijke providers in een overzicht
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 335,00.

Zonder problemen overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Pepinster?

Er zijn nogal wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Pepinster. Dat gaat van Eneco tot en met Watz, er zijn opties bij de vleet. Momenteel tellen we ruim 30 aanbieders. Deze leveranciers werken allemaal op basis van de infrastructuur van Intermosane Wallonie. Het is niet mogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Daarvoor moet je zeker de energiesimulator proberen. Achterhalen welke energieleveranciers je kunt kiezen? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Pepinster is voor jouw situatie? Vul snel de gevraagde gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom is stroom en gas is gas. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je kunt lekker warm douchen. Desalniettemin, gas & stroom leveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. Bij een gasstoring, dan is het gewenst dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Conclusie: kijk niet alléén naar prijs. Per slot van rekening geeft iedereen prioriteit aan een betaalbaar energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Geholpen door onze energie vind je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Pepinster, voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Dit is natuurlijk een optie. Dankzij de keuzevakjes in de Energiehunter achterhaal jij verrassend eenvoudig een energie-abonnement dat rijmt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Pepinster

 • Engie: Totaalpakket met groene stroom en/of gas
 • OCTA+: Exclusieve kortingen
 • Lampiris: Een passend contract voor elk huishouden
 • MEGA: Uitstekende klantenservice
 • Essent: Goede klantenservice
 • Eneco: Online energiesimulator
 • Luminus: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Elegant: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Watz: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Wase Wind: Handige website
 • Comfort Energy: Vast bedrag per maand
 • Poweo: Online prijs berekenen

Hoe hoog bedragen de energiekosten in de regio? (Prijzen maart 2024)

De aansluitingen van gas & stroom bedrijven en de prijzen zijn weer anders per regio. De reden hiervan is dat er nogal wat beheerders van het net service verlenen. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas heeft weer aparte prijzen voor logistiek. De netbeheerder van stroom in Pepinster is Intermosane Wallonie. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Pepinster valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Tecteo. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dit afhandelen.

Feiten en cijfers Pepinster

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Pepinster
 • CV ketel: Nibe
 • Aandeel duurzaam: 0,251%
 • Postcode: 4860
 • Verbruik Mazout: 2910 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Intermosane Wallonie
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,399
 • Stroomtarief kwh: €0,279
 • Gem. gasverbruik: 1425 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3450 kWh
energie-vergelijken-pepinster

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Stap 1 is het invoeren van je huis en woningdetails. Onder andere het aantal bewoners, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de omgeving Pepinster is het gemiddelde verbruik ong. 1425 m3 + 3450 kWh. Heb jij een gasloze woning? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Zonnepanelen op je dak? Vul het aantal kWh in dat je panelen opleveren. Deze aspecten werken door in de kosten van energie.

 3. Kies herkomst energie en de looptijd.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Is dit voor jou om het even? Laat dit dan open. Wat betreft contracttermijn kun jij opties nemen van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een modelcontract. In algemene zin is het verstandig om elke 12 of 24 maanden een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Je ziet nu een overzicht met alle grote energieleveranciers. Van ieder abonnement vind je details zoals type stroom/gas, looptijd contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Pepinster, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de partij die rijmt met jouw eisen.

 5. Regel online je overstap

  Een populaire prijsaanbieding tussen de resultaten? Klik op ‘Bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de relevante pagina op de website van de energieleverancier. Onder andere www.energie2030.be en www.trevion.be. Jouw aanstaande energiemaatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Pepinster


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan in sommige gevallen wel €345 voordeel geven. Echter, wat kan je nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hieronder vind jij 5 handige tips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bespaaradvies 1: zet elektrische apparaten helemaal uit
 • Bespaaradvies 2: let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt.
 • Advies 3: hang de was wat vaker aan de lijn i.p.v. de droger
 • Bezuinigadvies 4: neem een laptop i.p.v. een vaste computer
 • Bespaaradvies 5: vervang gloeilampen door spaar- of ledlampen

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om het overstappen in gang te zetten?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? Onze energiespecialisten vinden: maak een sport van het overstappen in Pepinster. Zo ben je het voordeligst uit. Let op, let wel even op wanneer je dit doet. Is de looptijd van je contract voorbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht tot het contract afloopt. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar daar zit wel een boete aan vast. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat scenario kan iedereen switchen van leverancier, zonder boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Zeer waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energietarieven nemen of overeenkomst met flex-tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je komt niet voor verrassingen te staan zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij de modelovereenkomst. Door de bank genomen vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit type contract kan dus uit op het moment dat elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En mogelijk ontvang je ook wel een hoge overstapkorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In energieland geldt in beginsel: langlopende contracten zijn op lange termijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Pepinster. Kies je voor een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desalniettemin, bij 1 jarige contracten ontvang jij jaarlijks een aantrekkelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, vaak verzorgt jouw betreffende gas en stroom leverancier dat alles netjes wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en kies een beschikbare partij. Bijvoorbeeld OCTA+, Lampiris en Trevion. Ook bepaal je de ingangsdatum (start levering). Jouw toekomstige gas en stroom aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan als ik het zelf afsluit?

Met behulp van de energievergelijker ontdek je altijd de meest interessante aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.comfortenergy.be, dan valt al gauw op dat je daar veel duurder uit bent. Wat is de achterliggende reden? Super simpel: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Aan de hand van voordelige prijzen en grote welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Pepinster vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Pepinster en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Pepinster

Veel aanbieders verschaffen onderwijl groene stroom in Pepinster. Op dit front is er veel variatie te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd varieert per leverancier. Niet alle “groene stroom” komt 100% groen tot stand. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ten onrechte 100% duurzaam genoemd. De zekerheid hebben dat leveranciers een groene strategie voeren? Gebruik dan de selectie “Groen uit NL”. Daarna kan je echte groene energieleveranciers in Pepinster vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de gemeente Pepinster onderscheiden we meerdere projectendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Denk dan aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 4860. In deze omgeving kan je steeds vaker extra voordelig meewerken met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij ons eigen huis te verduurzamen. In een korte tijd moet Luik helemaal energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Installeren van zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of check sites van mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bezoek ook Luminus prijzen.


Alle plaatsen in deze gemeente