Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Welkenraedt

Meteen energie vergelijken in Welkenraedt? Door gebruik te maken van www.energiehunter.be doorzoek je probleemloos alle verkrijgbare aanbieders als Mega & Aspiravi. Specificeer jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Welkenraedt de laagste prijs biedt. Verder vind je op onze website nuttige informatie informatie over onderwerpen als verschillende gasregio’s en variabele of vaste tarieven. Voorts geven we 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Welkenraedt
Netbeheerder Elektra:Interest/Interost
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,396
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,276
Gemiddeld verbruik: 1410 m3 en 3435 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende energiebedrijvenonder elkaar
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Gemiddelde besparing van € 305,00.

Snel overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Welkenraedt?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Welkenraedt. Van Essent tot Luminus, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Vandaag zijn het zo’n 25 bedrijven. Deze energieleveranciers gebruiken allen de leidingen van Interest/Interost. Het is niet te doen om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dat geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Ontdekken welke gas en stroom organisaties er beschikbaar zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Welkenraedt is op dit moment? Voer gemakkelijk je persoonlijke gegevens in, vind de laagste prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom is stroom en gas is gas. Ongeacht bij wie je klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Maar, gas & stroom leveranciers kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In het geval van een stroomstoring, dan is het wenselijk dat dit snel opgelost wordt. Oftewel: houd ook rekening met kwaliteit service. Het is heel simpel, uiteindelijk wenst elke consument een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dit is heel snel te regelen. Aan de hand van de energietarievenvergelijker ontdek je direct de goedkoopste energieleverancier van Welkenraedt, specifiek voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Dit is zelfstandig in te regelen. Door middel van filteren in de vergelijkingstool bekijken jullie moeiteloos een energieproduct dat aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Welkenraedt

 • Engie: Overzichtelijke contracten
 • OCTA+: OCTA + BeRelax
 • Lampiris: 1000+ lokale producenten van groene stroom
 • MEGA: Een score van 17/20 door Greenpeace
 • Essent: Eigen account
 • Eneco: Verstand van zaken!
 • Luminus: Ketel garantie voor €6,99 per maand
 • Elegant: Meerdere contracten
 • Watz: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Wase Wind: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Comfort Energy: Eerlijk en transparant
 • Poweo: Ook met zonnepanelen

Wat zijn de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen maart 2024)

De voorwaarden van energieleveranciers en de kosten zijn anders per regio. De reden hiervan is dat er verschillende beheerders van het net werkzaam zijn. Iedere gas en stroom beheerder hanteert weer andere onkosten voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder (elektra) in Welkenraedt is Interest/Interost. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Welkenraedt is de huidige netbeheerder van het aardgas Niet Beschikbaar. Bij een storing zullen zij dit afhandelen.

Informatie over Welkenraedt

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Welkenraedt
 • CV ketel: Ferroli
 • Groene stroom: 0,248%
 • Hoofdpostcode: 4840
 • Gem. mazout: 2880 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Interest/Interost
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,396
 • Stroomtarief kwh: €0,276
 • Gem. gasverbruik: 1410 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3435 kWh
energie-vergelijken-welkenraedt

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Allereerste de basisinformatie. Hiermee bedoelen we het aantal bewoners, en postcode + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de omgeving Welkenraedt ligt dat gemiddeld op circa 1410 m3 en 3435 kWh. Heb jij een gasloze woning? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je panelen opleveren. Dit alles beïnvloeden het energietarief.

 3. Kies type energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Ben jij neutraal? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot prijs zekerheden kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 3, of 5 jaar, en flexibele model-abonnementen. Meestal kan het uit om elke 12 of 24 maanden een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Er volgt nu een tabel met alle beschikbare leveranciers en contracten. Bij elk pakket bekijk jij voorwaarden met betrekking tot type stroom/gas, looptijd abonnement, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Welkenraedt, en de eventuele korting. Selecteer de aanbieder die matcht met jouw zoekopdracht.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een actuele actie gespot? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de afsluitpagina van de energieleverancier. Dit kan zijn www.lampiris.be of www.belpower.be. De betreffende aanbieder zegt jouw huidige contract op. Zo ben je zeker van gas en stroom in Welkenraedt


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan tot wel €310 winst geven. Echter, wat kan je nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via de energiehunter vind je vijf energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaaradvies 1: isoleer CV-leidingen
 • Bezuinigadvies 2: let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt.
 • Tip 3: niet meer water gebruiken dan noodzakelijk bij het koken.
 • Advies 4: geen open haard gebruiken.
 • Advies 5: laat lichten niet onnodig branden

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om het overstappen in gang te zetten?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze specialisten vinden: regel jaarlijks het overstappen in Welkenraedt. Daarna is de besparing het grootst. Desalniettemin, dit is niet op elk moment mogelijk. Loopt jouw contract bijna af? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het al mogelijk te switchen. Contract met bepaalde looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar daar zit wel een boete aan vast. Ben je contractvrij? Je mag op ieder moment, overstappen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Niet eerder overgestapt? In dat geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Energietarieven vastzetten of een flexibel modelcontract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je wordt niet extra belast op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens de contracttermijn. Normaal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1 januari en op 1 juli. Bij variabele prijzen kan dus uit op het moment dat gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat de kosten gaan zijn. En tevens beloont de maatschappij jou met een mooie korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In het energielandschap is het principe: contracten met een lange looptijd zijn op lange termijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Welkenraedt. Ga je voor een meerjarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Daartegenover, bij een abonnement van 1 jaar ontvang jij jaarlijks een scherpe welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, doorgaans verwerkt je aankomende energieleverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor de voordeligste energiemaatschappij. Populaire bedrijven zijn Eneco, ENGIE of natuurlijk Energy People. Vervolgens neem je een besluit over wanneer het contract in moet gaan. De gekozen aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Via deze website achterhaal je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.energie2030.be, dan kom je tot de ontdekking dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe komt dat? Super simpel: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Dankzij goedkope prijzen en grote welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door deze strategie komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Welkenraedt vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Welkenraedt en achterhaal de voordeligste leverancier die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Welkenraedt

De meeste maatschappijen verschaffen vandaag de dag groene stroom in Welkenraedt. Als het gaat om groene energie is er veel variatie te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is zeer divers. Niet elk “groene stroom” label draagt terecht die naam. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig “groen” genoemd. De zekerheid hebben dat leveranciers echt helemaal groen zijn? Kies in dat geval de optie “Groene stroom uit België”. In de volgende stap kan jij erkende groene energieleveranciers in Welkenraedt vergelijken, tegen de laagste prijs.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In en rondom de gemeente Welkenraedt zien we diverse initiatievenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 4840. In deze plaats kan je soms tegen een aantrekkelijke prijs deelnemen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook moedigt de gemeente ons aan om het eigen energieverbruik gaan beperken. In zo’n 25 jaar moet Luik hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isolatie van de woning
 • Integreren van zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En niet te vergeten: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check ook onze Praktische energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Bekijk ook Essent prijzen.


Alle plaatsen in deze gemeente