Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Verviers

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Verviers? Door gebruik te maken van energiehunter.be vergelijk je gemakkelijk alle verkrijgbare energieleveranciers als o.a. Essent en Aspiravi. Specificeer jouw situatie, schat jouw verbruik, en zie direct welke energieleverancier in Verviers het goedkoopste contract aanbiedt. Verder vind je op onze website waardevolle informatie over zaken als o.a. maatschappijen en handige bespaartips. Bovendien bieden wij een aantal tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Verviers
Netbeheerder Elektra:Interest/Interost
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,392
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,272
Gemiddeld verbruik: 1595 m3 en 3415 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire energiebedrijvenvergelijken
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Gemiddelde besparing van € 245,00.

Probleemloos overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Verviers?

Er zijn nogal wat energieleveranciers voorhanden in Verviers. Dit loopt van Engie tot Luminus, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Vandaag de dag moet je een keuze maken uit ruim 40 energie aanbieders. Deze maatschappijen werken allemaal op basis van het elektra- en gasnetwerk van Interest/Interost. Het is onuitvoerbaar om zelf alle tarieven te vergelijken. Daarvoor bieden wij de energiesimulator. Benieuwd welke energieleveranciers tot de mogelijkheden behoren? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Verviers is op dit moment? Voer gemakkelijk jouw eigen gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en stap direct moeiteloos over. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Desalniettemin, gas & stroom leveranciers focussen toch allemaal op andere dingen. Is er sprake van gas- en stroomstoring, dan is het prioriteit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Conclusie: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Als het puntje bij paaltje komt zoekt iedereen niet teveel betalen voor energie. Dat is nooit anders geweest. Door gebruik te maken van onze prijzencheck bekijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Verviers, specifiek voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat kun je zelf bepalen. Door gebruik te maken van keuzes in de prijzenvergelijker vind je zonder problemen een overeenkomst dat in lijn is met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Verviers

 • Engie: ENGIE Electrabel Carplug Home
 • OCTA+: Verstand van (duurzame) energie
 • Lampiris: Uitstekende klantenservice
 • MEGA: Online account
 • Essent: Met handige bespaartips voor energie
 • Eneco: Een passend contract voor elk huishouden
 • Luminus: 5-sterrenservice
 • Elegant: Goed bereikbare klantendienst
 • Watz: 100% Belgische onderneming
 • Wase Wind: Samen investeren in windenergieprojecten in eigen streek
 • Comfort Energy: Online grip op je kosten
 • Poweo: Uitgebreide contactmogelijkheden

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn regio? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van gas en stroom bedrijven en de energietarieven wijken vaak af per plaats. Dat wordt veroorzaakt doordat er nogal wat beheerders verbonden zijn. Elke beheerder rekent zijn eigen tarieven voor logistiek. De actuele netbeheerder (elektra) in Verviers is Interest/Interost. De tarieven van het netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Verviers is de huidige netbeheerder van het aardgas Niet Beschikbaar. Als er sprake is van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Facts and figures Verviers

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Verviers
 • CV Merk: Cenvax
 • Aandeel duurzaam: 0,244%
 • Hoofdpostcode: 4800
 • Aantal mazout liters: 2840 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Interest/Interost
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,392
 • Stroomtarief kwh: €0,272
 • Gem. gasverbruik: 1595 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3415 kWh
energie-vergelijken-verviers

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Natuurlijk de standaard informatie. Dit zijn het aantal bewoners, en je adresgegevens.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In en rondom Verviers ligt dat gemiddeld op circa 1595 m3 plus 3415 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het totale kWh in dat de zonnecellen renderen. Deze factoren dragen bij aan de energiekosten.

 3. Specificeer type energie een duur van het abonnement.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Kies dan ‘geen voorkeur’. Wat betreft prijsafspraken kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een modelcontract. Vaak is het voordeliger om elk jaar opnieuw een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Er volgt nu een lijst met alle erkende energiebedrijven. Van alle abonnementen zie je gegevens als oorsprong energie (groen of grijs), looptijd abonnement, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Verviers, en de welkomstkorting. Kies de organisatie die matcht met jouw wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een geschikte aanbieding gespot? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de bestelpagina van de energie-onderneming. Onder andere www.energie2030.be en ook www.ebem.be. Jouw toekomstige maatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Geen dag zonder gas of stroom in Verviers


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €270 winst geven. Echter, wat zijn de andere opties voor een lagere energierekening? Onderstaand lees je 5 bruikbare tips & tricks die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bespaartip 1: kijk waar jouw woning extra isolatie kan gebruiken
 • Advies 2: houd koffie warm in de thermoskan
 • Bezuinigtip 3: kies een waterbesparende douchekop
 • Bezuinigadvies 4: geen bewegende screensaver gebruiken op je computer.
 • Bezuinigadvies 5: korter douchen.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is het moment om over te stappen? Onze energiespecialisten zeggen: ga elke jaar opnieuw overstappen in Verviers. Zodanig kun je profiteren van lage prijzen. Let op, doe dit wel op het juiste moment. Einde contract in zicht? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Is je contract nog niet afgelopen? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag op ieder moment, switchen, en er is geen opzegvergoeding. Ben je nog nooit geswitcht? Zeer waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een flexibel modelcontract?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je betaalt niets extra’s zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel gedurende de contractperiode. Doorgaans kom je deze tariefupdate tegen op 1 januari en op 1 juli. Bij het variabele alternatief kan dus uit op het moment dat de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En wellicht krijg je ook nog eens een scherpe welkomstbonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiewereld is de stelregel: een contract voor meerdere jaren zijn prijziger dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Verviers. In het geval van een lang contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desalniettemin, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij elk jaar zo’n zeer interessante welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken verzorgt jouw nieuwe energieleverancier dat alles netjes wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor de voordeligste partij. Bijvoorbeeld Eneco, ENGIE of ZENO. Ook kies je de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie gekozen gas en stroom organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Met behulp van energiehunter.be vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.eneco.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is daarvan de reden? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Geholpen door goedkope prijzen en grote welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Met dat prijsbeleid komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Verviers vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Verviers en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw gezin

Duurzame energie in Verviers

Een groot deel van de maatschappijen ondersteunen op dit moment groene stroom in Verviers. Echter kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt loopt zeer uiteen. Niet ieder “groene energie” contract kent ook echt een groene bron. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk 100% duurzaam genoemd. De zekerheid hebben dat leveranciers een groene strategie voeren? Kies dan zeker voor “Groene energie uit NL”. Je kan dan geschikte groene energieleveranciers in Verviers vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Voor inwoners van de gemeente Verviers zien we verscheidene projectenbinnen het domein duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 4800. In deze regio kan je vaak tegen een gunstig tarief bijdragen aan duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook ziet de gemeente graag dat we het eigen energieverbruik gaan beperken. In zo’n 25 jaar moet Luik net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check ook onze Belangrijke energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over Elegant duurzame energie.


Alle plaatsen in deze gemeente