Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sankt-Vith

Eenvoudig energie vergelijken in Sankt-Vith? Via onze website check je gemakkelijk alle beschikbare aanbieders. Je kunt denken aan OCTA+ en Aspiravi. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en zie direct welke energieleverancier in Sankt-Vith voor jou de beste prijs heeft. Bovendien verzamel je via de Energiehunter uitgebreide info over zaken als o.a. de netbeheerder en concrete energiebespaartips. Daarbij vind je hier tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Sankt-Vith
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,390
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,270
Gemiddeld verbruik: 1585 m3 en 3405 kwh
Populaire aanbiederEssent

Supersnel vergelijken

 • Alle landelijke maatschappijengemakkelijk vergelijken
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Besparingen mogelijk tot wel € 230,00.

Probleemloos overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Sankt-Vith?

Wij zien opvallend veel energieleveranciers actief in Sankt-Vith. Van Lampirus tot aanbieders zoals Watz, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Vandaag kun je kiezen uit circa 20 aanbieders. Deze leveranciers werken uitsluitend met het netwerk van Tecteo. Het is vrijwel uitgesloten om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario moet je zeker de energiesimulator proberen. Ontdekken welke energiebedrijven in deze regio actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sankt-Vith is in april 2024? Vul direct de eigen gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en stap meteen over. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je hebt aan aangenaam warm huis. Maar, organisaties verschillen wel degelijk van elkaar. Bij gas- en stroomstoring, dan is het gewenst dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Met andere woorden: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Ten slotte wil iedereen met een eigen huis een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat is meer dan logisch. Via onze energie bekijk je snel de goedkoopste energieleverancier van Sankt-Vith, specifiek voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Ook dat bieden wij. D.m.v filters in de tarievenvergelijker achterhaalt men moeiteloos een overeenkomst dat past bij jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Sankt-Vith

 • Engie: Online grip op je kosten
 • OCTA+: Reken jouw energiekoste online uit
 • Lampiris: Eerlijk en transparant
 • MEGA: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Essent: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Eneco: Online account
 • Luminus: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Elegant: Alles beheren via de klantzone
 • Watz: Inzicht in energiegebruik
 • Wase Wind: Verschillende termijnen
 • Comfort Energy: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Poweo: Gemakkelijk prijs berekenen

Wat kost energie in onze buurt? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van energieleveranciers en de prijzen wijken vaak af per plaats. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er diverse netbeheerders service verlenen. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas wordt gekenmerkt door weer andere tarieven voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Sankt-Vith betreft Tecteo. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Sankt-Vith wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Tecteo. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten en cijfers Sankt-Vith

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Sankt-Vith
 • CV ketel: Benraad
 • Aandeel groen: 0,242%
 • Postcodegebied: 4780
 • Verbruik Mazout: 2820 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,390
 • Stroomtarief kwh: €0,270
 • Gem. gasverbruik: 1585 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3405 kWh
energie-vergelijken-sankt-vith

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Specificeer jouw situatie

  Start met je contactgegevens. Onder andere grootte van het gezin, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. Rondom Sankt-Vith is dat gemiddeld 1585 m3 en 3405 kWh. Heb jij een gasloze woning? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb je zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je panelen opleveren. Deze factoren dragen bij aan de energiekosten.

 3. Kies soort energie en contractduur.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van contractduur zijn er mogelijkheden voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een modelcontract. Gewoonlijk is het een goed idee om eens in de 12 maanden een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een overzicht met alle beschikbare maatschappijen en contracten. Van ieder abonnement vind jij details m.b.t. soort energie, looptijd abonnement, de prijzen van gas en elektra in Sankt-Vith, en de overstapbonus. Kies de partij die matcht met jouw persoonlijke wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een geschikte kortingsactie tegengekomen? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je browser gaat dan direct naar de aanvraag-pagina van het bedrijf. Bijvoorbeeld www.octaplus.be + www.eneco.be. De nieuwe energiemaatschappij zegt jouw huidige contract op. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Sankt-Vith


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €255 opleveren. Daartegenover, kan ik nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Hierna check jij 5 bruikbare tips & tricks waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaaradvies 1: gebruik alleen A++ producten
 • Praktische tip 2: was op een lagere temperatuur.
 • Bezuinigadvies 3: zorg dat je pan goed op de warmtebron past
 • Bezuinigtip 4: het beeldscherm uitzetten als je iets download.
 • Tip 5: laat het licht in overloop of hal niet onnodig aan

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energiespecialisten geven als tip: probeer elke 12 maanden; overstappen in Sankt-Vith. Zodanig betaal je het minst voor je energie. Desalniettemin, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Loopt jouw contract bijna af? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Ben je contractvrij? Je mag op ieder moment, switchen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nog nooit overgestapt? In dat geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energietarieven nemen of kiezen voor variabele tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bij te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen het modelcontract. Doorgaans worden deze prijs-updates gedaan in de eerste en zevende maand. Binnen deze flex-overeenkomst profiteer je dus ook als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En mogelijk wordt je wel beloond met een nieuwe klanten korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energie industrie hanteren we: meerjarige contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Sankt-Vith. Ga je voor een meerjarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desalniettemin, bij een jaarcontract ontvang je ieder jaar deze persoonlijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, vaak faciliteert jouw nieuwe leverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle contracten en selecteer de beste of voordeligste maatschappij. Zoals Eneco, ENGIE of Eni. Bij de volgende stap kies je wanneer het contract in moet gaan. Jouw toekomstige energiemaatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Aan de hand van de energievergelijker check je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.comfortenergy.be, dan kom je tot de ontdekking dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is de achterliggende reden? Super simpel: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Geholpen door voordelige prijzen en flinke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Sankt-Vith vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Sankt-Vith en stap over naar de beste aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Sankt-Vith

Een groot deel van de bedrijven ondersteunen onderhand groene stroom in Sankt-Vith. Als het gaat om groene energie zijn er diverse keuzes te maken. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle groene energie komt 100% groen tot stand. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd 100% duurzaam genoemd. De zekerheid hebben dat energieleveranciers 100% transparant zijn? Gebruik dan zeker weten “Groen uit België”. Jij kan dan erkende groene energieleveranciers in Sankt-Vith vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In de buurt van de gemeente Sankt-Vith zien we nogal wat plannen met doelstellingen voor duurzame energie. Zaken zoals windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 4780. In deze omgeving kan je vaak heel gunstig meedraaien in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook wil de gemeente dat wij minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Op termijn moet Luik helemaal energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Huis met zonneboiler
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En misschien het meest interessant: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Ga verder naar de Praktische energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk info van Lampirus duurzame energie.


Alle plaatsen in deze gemeente