Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Crombach

Direct energie vergelijken in Crombach? Geholpen door www.energiehunter.be doorzoek je gemakkelijk alle relevante energiebedrijven als bijvoorbeeld Eneco en Lampirus. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en kom erachter welke energieleverancier in Crombach voor jou de beste prijs heeft. Ook check je op energiehunter.be handige info over topics zoals stroomtarieven en alternatieven voor de CV-ketel. Daarnaast komen we met tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Sankt-Vith
Netbeheerder Elektra:Interest/Interost
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,403
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,266
Gemiddeld verbruik: 1585 m3 en 3465 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote maatschappijennaast elkaar
 • De beste energie aanbiedingen
 • Besparing loopt op tot € 390,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Crombach?

We zien flink wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Crombach. Dat loopt uiteen van Essent tot Mega, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Hedendaags kun je kiezen uit circa 35 energieleveranciers. Zij werken uitsluitend met het elektra- en gasnetwerk van Interest/Interost. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dat geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Benieuwd welke gas en stroom bedrijven er beschikbaar zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Crombach is? Geef hierna de benodigde gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en stap binnen 5 minuten over. Zie ook onze 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je ook klant bent, er is altijd stroom, en je kunt lekker warm douchen. Desondanks, gas & stroom bedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. Is er een gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Conclusie: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Ten slotte verlangt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En dat is meer dan logisch. Dankzij de energievergelijker vind je rap de goedkoopste energieleverancier van Crombach, altijd op basis van jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Ook dat bieden wij. Dankzij keuzes in de prijzenvergelijker detecteer je simpel en snel een energieovereenkomst dat naadloos aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Crombach

 • Engie: Altijd bereikbaar
 • OCTA+: Meerdere contracten
 • Lampiris: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • MEGA: Gemakkelijke verhuisservice
 • Essent: €50 tot €150 korting bij langlopend contract
 • Eneco: Transparante prijzen
 • Luminus: Inzicht in energiegebruik
 • Elegant: Vaste energieprijzen
 • Watz: Eigen account
 • Wase Wind: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Comfort Energy: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Poweo: Diverse looptijden

Hoe hoog bedragen de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen mei 2024)

De condities van gas en stroom organisaties en de prijzen zijn anders per regio. Dit komt doordat er verschillende beheerders op deze markt werken. Elke beheerder hanteert weer andere tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Crombach betreft Interest/Interost. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Sankt-Vith is de aardgas netbeheerder Tecteo. Bij problemen in het netwerk dienen zij dit op te lossen.

Feiten en cijfers Crombach

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Sankt-Vith
 • Populair merk: Pentec
 • Aandeel groen: 29,20%
 • Postcode: 4784
 • Verbruik stookolie: 1700 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Interest/Interost
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,403
 • Stroomtarief kwh: €0,266
 • Gem. gasverbruik: 1585 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3465 kWh
energie-vergelijken-crombach

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Geef woningdetails in

  Natuurlijk de standaard informatie. Daarmee wordt bedoeld; aantal gezinsleden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de buurt van Crombach bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1585 m3 + 3465 kWh. Bezit je een gasloze woning. Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je panelen opleveren. Deze details beïnvloeden het gas- en stroom tarief.

 3. Kies type energie en contractduur.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Ben jij neutraal? Je kunt deze stap dan overslaan. Met betrekking tot prijs zekerheden kan je gaan voor een vast contract van bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of variabele tarieven / abonnementen. In algemene zin loont het om jaarlijks een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Je gaat nu door naar een tabel met alle mogelijke energie aanbieders. Van alle abonnementen tref jij specificaties m.b.t. oorsprong energie (groen of grijs), contracttermijn, de prijzen van gas en elektra in Crombach, en de eventuele korting. Kies de maatschappij die klopt met jouw voorwaarden.

 5. Stap online over

  Een geschikte prijsaanbieding in het lijstje? Druk op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de webpagina van de energieleverancier. Bijvoorbeeld www.octaplus.be en www.aspiravi.be. Jouw toekomstige energie-aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Crombach


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan meer dan €385 rendement bieden. Evenwel, kan ik nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hieronder check jij 5 energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: het huis verwarmen met kookwarmte
 • Bespaaradvies 2: zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt.
 • Praktische tip 3: breng een doorstroombegrenzer aan op de kranen
 • Praktische tip 4: een volle koelkast blijft gemakkelijker koud dan een lege
 • Bespaaradvies 5: combineer verschillende kleuren was

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze experts raden aan: ga elke jaar opnieuw overstappen in Crombach. Op die manier realiseer je de hoogste besparing. Alleen, let wel even op wanneer je dit doet. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt eerder overstappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat geval kun je veranderingen aanbrengen, en je betaalt geen boete. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Dan heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een meerjarige contract of wil jij een model contract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft nooit extra te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen het modelcontract. Normaliter vinden deze wijzigingen plaats in de eerste en zevende maand. Bij het variabele alternatief is dus met name interessant als de energieprijzen dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En daarnaast krijg je ook nog eens een nieuwe klanten korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiemarkt is de stelregel: een contract voor meerdere jaren zijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Crombach. Bij een langdurig contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desondanks, bij 12 maandelijkse contracten krijg je jaarlijks deze aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken verzorgt je aankomende gas en stroom aanbieder de opzegging van het contract met de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor een beschikbare aanbieder. Populaire bedrijven zijn Eneco, Essent of natuurlijk Eni. Hierna kies je het moment waarop het contract ingaat. De nieuwe gas en stroom organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan via de site van de maatschappij?

Aan de hand van www.energiehunter.be tref je altijd de beste deals. Zodra je een website opent zoals www.lampiris.be, dan ontdek je dat de prijzen daar hoger zijn. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Kinderspel: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Geholpen door lage prijzen en grote welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Op basis daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Crombach vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Crombach en vind de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Crombach

Tal van energie aanbieders leveren onderwijl groene stroom in Crombach. Binnen dit domein is onderling veel verschil te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is zeer divers. Niet ieder “groene energie” contract draagt terecht die naam. Het gros van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onjuist aangemerkt als duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat energieleveranciers een groene strategie voeren? Selecteer in dit geval zeker weten “Groen uit NL”. Jij kan dan authentieke groene energieleveranciers in Crombach vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Voor inwoners van de gemeente Sankt-Vith zijn er verscheidene opdrachten binnen het domein duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 4784. In deze buurt kan je wellicht zeer betaalbaar meedraaien in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook moedigt de gemeente ons aan om jouw eigen energieverbruik te minderen. Rond 2050 moet Luik helemaal energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En misschien het meest interessant: minder energie verbruiken! Zie ook de Praktische energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Check ook Lampirus prijzen mei 2024.