Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Recht

Gemakkelijk energie vergelijken in Recht? Via deze website tref je snel en simpel alle interessante energiebedrijven. Je kunt denken aan Watz & Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw verbruik, en ontdek welke energieleverancier in Recht het goedkoopste contract aanbiedt. Daarnaast verzamel je via de Energiehunter belangrijke informatie over thema’s zoals tarieven van energie * gas en zakelijke energie. Verder verschaffen wij jou praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Sankt-Vith
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,4
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,263
Gemiddeld verbruik: 1570 m3 en 3450 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Makkelijk vergelijken

 • Alle erkende bedrijven gemakkelijk vergelijken
 • De beste energie aanbiedingen
 • Gemiddelde besparing van € 450,00.

Snel overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Recht?

Er zijn nogal wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Recht. Dat loopt uiteen van Lampirus tot aan OCTA+, de keuze is reusachtig groot. Momenteel is het aanbod ongeveer 20 providers. Deze bedrijven werken uitsluitend met de infrastructuur van Tecteo. Het is vrijwel uitgesloten om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor die situatie moet je zeker de energiesimulator proberen. Weten welke maatschappijen mogelijk zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Recht is voor jouw situatie? Vul moeiteloos de eigen gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en stap direct moeiteloos over. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en in de winter is het lekker warm in huis. Echter, bedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. Tijdens een stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Conclusie: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Uiteindelijk zoekt elke Belg een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat is meer dan logisch. Via onze energie achterhaal je vlug de goedkoopste energieleverancier van Recht, voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dit is zelfstandig in te regelen. Met behulp van selecties in onze vergelijker zoeken jullie moeiteloos een energieovereenkomst dat past bij jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Recht

 • Engie: Overzichtelijke contracten
 • OCTA+: Goed bereikbare klantendienst
 • Lampiris: Prima klantendienst
 • MEGA: Ook flexibele prijzen
 • Essent: Fan van duurzame oplossingen
 • Eneco: Transparante prijzen
 • Luminus: Breed aanbod van diensten
 • Elegant: Meerdere contracten
 • Watz: Denkt met jou mee over besparen
 • Wase Wind: Transparante prijzen
 • Comfort Energy: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Poweo: Online energiesimulator

Wat zijn de actuele energieprijzen in de regio? (Prijzen april 2024)

De pakketten van bedrijven en de onkosten zijn anders per regio. Dit komt doordat er allerlei netbeheerders actief zijn. Iedere afzonderlijke beheerder hanteert eigen prijsstellingen voor de transport van elektra en gas. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Recht is Tecteo. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Sankt-Vith valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Tecteo. Bij problemen in het netwerk kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten over Recht

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Sankt-Vith
 • CV Merk: Nibe
 • Aandeel duurzaam: 28,90%
 • Postcodegebied: 4780
 • Mazout consumptie: 1670 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,4
 • Stroomtarief kwh: €0,263
 • Gem. gasverbruik: 1570 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3450 kWh
energie-vergelijken-recht

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Specificeer jouw situatie

  Allereerste de basisinformatie. Hiermee bedoelen we omvang van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Recht bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1570 m3 en 3450 kWh. Heb jij een gasloze woning? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je realiseert. Al deze zaken zie je weer terug in het energietarief.

 3. Selecteer herkomst energie en abonnementsduur.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Omtrent contracttermijn heb je de keuze uit o.a. 1 jarig tot 5 jarig of wisselende korte termijn modelcontracten. Dikwijls loont het om jaarlijks een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Energie vergelijken

  Je gaat nu door naar een opsomming met alle interessante aanbieders + contracten. Bij alle contracten zoek je specificaties zoals soort energie, abonnementstermijn, de prijzen van gas en elektra in Recht, en nieuwe klanten korting. Selecteer de maatschappij die rijmt met de opgegeven wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een actuele aanbieding beschikbaar? Klik op ‘Bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de afsluitpagina van de energie-onderneming. Bijvoorbeeld www.octaplus.be + www.belpower.be. Jouw toekomstige energie-partij zegt jouw huidige contract op. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Recht


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €320 bonus betekenen. Evenwel, wat kan je nog meer doen voor een lagere energierekening? Op energiehunter.be bieden wij 5 handige tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktische tip 1: gebruik alleen A++ producten
 • Praktische tip 2: draai geen warm programma als dit niet nodig is.
 • Advies 3: tijdig de afzuigkap uitzetten.
 • Tip 4: gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden.
 • Bespaaradvies 5: gooi de wastrommel altijd helemaal vol

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om het overstappen in gang te zetten?

Mensen vragen regelmatig: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze overstap-medewerkers zeggen altijd: regel jaarlijks het overstappen in Recht. Dan realiseer je de hoogste besparing. Maar, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag te allen tijde veranderingen aanbrengen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Ben je nog nooit geswitcht? Waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een contract voor meerdere jaren of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dat creëert financiële transparantie, en je wordt niet extra belast op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen het modelcontract. In de regel worden de prijzen aangepast begin januari en rond juli. Bij dit type contract kan dus uit op het moment dat gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je gaat betalen. En wellicht wordt je wel beloond met een mooie korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energiewereld werkt het zo: meerjarige contracten zijn prijziger dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Recht. Kies je voor een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Daarentegen, bij 12 maandelijkse contracten krijg je alle jaren zo’n concurrerende welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, gewoonlijk regelt jouw nieuwe energiemaatschappij het opzeggen van het huidige contract middels de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de voordeligste energieleverancier. Populaire bedrijven zijn OCTA+, ENGIE of Elegant. Ook selecteer je het moment waarop het contract ingaat. Jullie toekomstige energie-organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan op de website van de leverancier?

Via onze website vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.eneco.be, dan valt al gauw op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is daarvan de reden? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Dankzij goedkope prijzen en fikse welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door het resultaat daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Recht vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Recht en stap over naar de beste aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Recht

De meeste aanbieders faciliteren inmiddels groene stroom in Recht. Op dit front is hier veel variatie in mogelijk. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wisselt nogal. Niet elk groene stroom label komt 100% groen tot stand. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd geprofileerd als groen of duurzaam. Er zeker van zijn dat organisaties een groene strategie voeren? Ga dan voor de selectie “Groen gas/elektra uit België”. Vervolgens kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Recht vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de omgeving van de gemeente Sankt-Vith zien we meerdere acties met een focus op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 4780. In de regio kan je in toenemende mate vrij voordelig meewerken met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook moedigt de gemeente ons aan om jouw eigen energieverbruik te minderen. Rond 2050 moet Luik volledig energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Integreren van zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler installeren
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En niet te vergeten: minder energie verbruiken! Bekijk info over Bespaartips die je meteen kunt toepassen of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Lees verder alles over Luminus prijzen april 2024.