Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Manderfeld

Eenvoudig energie vergelijken in Manderfeld? Aan de hand van deze website vergelijk je overzichtelijk alle bekende energiebedrijven als bijv. Eneco & Lampirus. Geef de grootte van het huishouden door, voer het verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Manderfeld de laagste prijs hanteert. Ook vergaar je op energiehunter.be waardevolle info over onderwerpen als o.a. wat een geschikt overstapmoment is en variabele of vaste tarieven. Daarbij bieden wij een aantal handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Büllingen
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,396
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,259
Gemiddeld verbruik: 1550 m3 en 3430 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende aanbieders gemakkelijk vergelijken
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 315,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Manderfeld?

We zien erg veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Manderfeld. Dit loopt van Antargaz tot aanbieders zoals Luminus, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Op dit moment zijn het zo’n 35 energieleveranciers. Deze bedrijven gebruiken allen de infrastructuur van Tecteo. Het is vrijwel uitgesloten om handmatig alle prijzen te vergelijken. Daarvoor moet je zeker de energiesimulator proberen. Benieuwd welke gas & stroom maatschappijen tot de mogelijkheden behoren? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Manderfeld voor jou is? Geef vlug de gevraagde gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel jouw overstap eenvoudig online. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Evenwel, gas en stroom bedrijven kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij voorvallen als stroom en gas storingen, dan is het wenselijk dat dit adequaat wordt opgelost. Kortom: kijk niet alléén naar prijs. Per slot van rekening zoekt elke Belg een goedkoop energiecontract. En wij begrijpen dat! Via onze prijzencheck achterhaal je vlug de goedkoopste energieleverancier van Manderfeld, altijd op basis van jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Ook dit kun je hier vinden. Door middel van selecties in de tool check jij gemakkelijk een energiecontract dat matcht met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Manderfeld

 • Engie: Online grip op je kosten
 • OCTA+: Met handige energiesimulator
 • Lampiris: Zelf verbruik in de gaten houden
 • MEGA: Gemakkelijke verhuisservice
 • Essent: Met praktische energie-bespaartips
 • Eneco: Eenvoudig verbruik inzien
 • Luminus: Goed bereikbare klantendienst
 • Elegant: Online grip op je kosten
 • Watz: Duidelijke website
 • Wase Wind: Alles beheren via de klantzone
 • Comfort Energy: Automatische levering
 • Poweo: Altijd inzicht in het verbruik

Wat zijn de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen mei 2024)

Het aanbod van gas & stroom organisaties en de energietarieven zijn anders per regio. De achterliggende reden is dat er allerlei beheerders werkzaam zijn. Iedere afzonderlijke beheerder gebruikt weer andere tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Manderfeld is Tecteo. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder verschillen per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Büllingen wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Tecteo. Mocht er een stroing zijn, dan kan je bij hen terecht voor vragen.

Cijfers en feiten Manderfeld

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Büllingen
 • Populair merk: Fasto
 • Aandeel duurzaam: 28,50%
 • Postcodegebied: 4760
 • Aantal mazout liters: 1630 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,396
 • Stroomtarief kwh: €0,259
 • Gem. gasverbruik: 1550 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3430 kWh
energie-vergelijken-manderfeld

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Specificeer jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van jouw basisgegevens. Bijvoorbeeld omvang van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Vul energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Manderfeld is dat gemiddeld 1550 m3 en 3430 kWh. Gebruik jij geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je genereert. Deze aspecten bepalen jouw energierekening.

 3. Kies type energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt dit niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Aangaande contracttermijn zijn er mogelijkheden voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of variabele tarieven / abonnementen. Dikwijls is het een goed idee om ieder jaar over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Energie vergelijken

  In de volgende stap vind je een overzicht met alle grote energieleveranciers. Bij alle contracten tref je data als type stroom/gas, soort contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Manderfeld, en nieuwe klanten korting. Selecteer de aanbieder die in lijn is met jouw eisen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een interessante kortingsactie tussen de resultaten? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de afsluitpagina van de aanbieder. Bijvoorbeeld www.octaplus.be en ook www.antargaz.be. De door jou gekozen energiemaatschappij zet alles netjes voor jou om. Altijd zekerheid van gas en stroom in Manderfeld


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan ruim €250 opleveren. Maar, zijn er andere tips om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op energiehunter.be check jij 5 handige bespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bezuinigtip 1: een programmeerbare thermostaat
 • Praktische tip 2: zorg voor een goed sluitende koelkastdeur
 • Bespaaradvies 3: de verwarming uitzetten in kamers die waar je weinig komt.
 • Bezuinigtip 4: profiteer zoveel mogelijk van eco-programma’s
 • Bezuinigtip 5: zet de verwarming een graadje lager

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer moet ik overstappen? Onze energiespecialisten raden aan: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Manderfeld. Zo bespaar je het meeste geld. Maar, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Loopt jouw contract bijna af? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Zit je nog vast aan een contract? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt eerder overstappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract met onbepaalde looptijd? In dat geval kun je wisselen van maatschappij, zonder boete te betalen. Niet eerder overgestapt? In zo’n geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Energietarieven vastzetten of wil jij een model contract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bij te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij de modelovereenkomst. Vaak kom je deze tariefupdate tegen in januari en in juli. Bij variabele prijzen is dus ook erg interessant wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je exact weet wat je de komende jaren betaalt. En vaak beloont de maatschappij jou met een overstapbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiewereld is de stelregel: contracten voor 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Manderfeld. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Evenwel, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je jaarlijks deze scherpe welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, vaak regelt jouw aankomende leverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle tarieven en kies een beschikbare energieleverancier. Bedrijven als Eneco, Essent en Wase Wind. Tevens kies je het moment waarop het contract ingaat. Jullie betreffende energie-organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Geholpen door onze vergelijker ontdek je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.octaplus.be, dan zul je zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe bestaat dat? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Geholpen door lage prijzen en hoge welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Manderfeld vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Manderfeld en ontdek de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Manderfeld

Tal van aanbieders faciliteren momenteel groene stroom in Manderfeld. Op dit gebied kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De manier van produceren van groene stroom wijkt nogal af. Niet ieder “groene energie” contract komt 100% groen tot stand. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist gelabeld als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat leveranciers daadwerkelijk groen zijn? Ga dan voor een filter voor “Groen uit België”. Je kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Manderfeld vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In het leefgebied van de gemeente Büllingen bestaan er diverse activiteiten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Zaken zoals windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 4760. In deze omgeving kan je steeds vaker extra voordelig bijdragen aan gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Het is natuurlijk ook goed om minder energie in huis te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Luik energieneutraal zijn (los van gas). Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen installeren
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En misschien het meest interessant: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check ook onze 5 handige bespaartips of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Lees verder alles over Engie prijzen mei 2024.