Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Eynatten

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Eynatten? Geholpen door de energievergelijker doorzoek je eenvoudig alle bekende bedrijven als bijv. Watz & Antargaz. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Eynatten de scherpste prijs kan bieden. Ook check je op onze website handige informatie over items als bijvoorbeeld overstappen en info over het gasvrij maken van jouw woning. Daarbij bieden wij een aantal praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Raeren
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,394
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,257
Gemiddeld verbruik: 1540 m3 en 3420 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Makkelijk vergelijken

 • Alle erkende energiebedrijvenin een overzicht
 • Geen addertjes onder het gras
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 305,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Eynatten?

Wij zien meer en meer energieleveranciers voorhanden in Eynatten. Dat loopt van Antargaz tot aan Mega, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Op dit moment is het aanbod ongeveer 25 energie aanbieders. Zij lopen allemaal via het gas- en stroom netwerk van Tecteo. Het is niet te doen om handmatig alle prijzen te vergelijken. In deze context moet je zeker de energiesimulator proberen. Bekijken welke gas en stroom bedrijven er allemaal zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Eynatten is die past bij jouw verbruik? Vul direct de eigen gegevens in, kies voor de laagste prijs, en stap binnen 5 minuten over. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Daartegenover, energiemaatschappijen zijn niet allemaal hetzelfde. Tijdens gas- en stroomstoring, dan is het gewenst dat er gauw een oplossing volgt. Wat dus belangrijk is: houd ook rekening met kwaliteit service. Uiteindelijk zoekt elke Belg een goedkope energieleverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Door middel van de energievergelijker achterhaal je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Eynatten, die aansluit bij jouw verbruik. Unieke behoeften? Ook dit kun je hier vinden. Door gebruik te maken van jouw input in de tool ontdekken jullie gemakkelijk een energieovereenkomst dat klopt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Eynatten

 • Engie: Meerdere contracten
 • OCTA+: Ook met zonnepanelen
 • Lampiris: Online account
 • MEGA: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Essent: Gratis Tado slimme thermostaat t.w.v. €249
 • Eneco: Contact via telefoon, mail en social media
 • Luminus: Uitstekende klantenservice
 • Elegant: Geen gedoe
 • Watz: Prima klantendienst
 • Wase Wind: Denkt met jou mee over besparen
 • Comfort Energy: Handige website
 • Poweo: Ook modelcontracten

Hoe hoog bedragen de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen mei 2024)

De pakketten van gas & stroom maatschappijen en de energietarieven variëren per postcodegebied. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er diverse beheerders verbonden zijn. Elke beheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstrategieën voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Eynatten betreft Tecteo. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Raeren valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Tecteo. Bij problemen met het gas kan je bij hen terecht voor vragen.

Informatie over Eynatten

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Raeren
 • Populaire CV: Chappee
 • Groene energie: 28,30%
 • Postcode: 4731
 • Aantal mazout liters: 1610 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,394
 • Stroomtarief kwh: €0,257
 • Gem. gasverbruik: 1540 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3420 kWh
energie-vergelijken-eynatten

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Situatieschets

  Als eerste je contactgegevens. Dit gaat over grootte van het gezin, en straatnaam + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de buurt van Eynatten is dat gemiddeld 1540 m3 en 3420 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Dit alles werken door in de kosten van energie.

 3. Kies herkomst energie en de looptijd.

  Voorbeelden zijn groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Geen voorkeur? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van looptijd kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 t/m 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. Door de bank genomen is het gunstiger om elke 12 maanden een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Er volgt nu een opsomming met alle verkrijgbare energiebedrijven. Bij elk pakket lees jij data over soort stroom/gas, abonnementstermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Eynatten, en nieuwe klanten korting. Kies de maatschappij die aansluit op jouw wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een passende aanbieding tussen de resultaten? Druk op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de pagina van de onderneming. Bijvoorbeeld www.luminus.be en ook www.belpower.be. De door jou gekozen energieleverancier regelt alles voor jou. Zo ben je zeker van gas en stroom in Eynatten


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan wel €255 korting realiseren. Maar, wat zijn de andere opties om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hierna tref jij 5 handige tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bezuinigtip 1: draai geen halve wasjes
 • Advies 2: wokken of stomen is energiezuiniger dan koken
 • Advies 3: zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat.
 • Bezuinigadvies 4: een modulerende thermostaat gebruiken.
 • Advies 5: vervang gloeilampen door spaar- of ledlampen

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be adviseren: ga elke jaar opnieuw overstappen in Eynatten. Zo is de besparing het grootst. Desalniettemin, let wel even op wanneer je dit doet. Is je contracttermijn al gepasseerd? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract met onbepaalde looptijd? In dat geval kun je switchen, zonder boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? Waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een contract voor meerdere jaren of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je wordt niet extra belast als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens halfjaarlijkse indexaties. Vaak worden de prijzen aangepast in de eerste en zevende maand. Bij dit soort contracten profiteer je dus ook als de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je heel exact weet wat je de komende jaren betaalt. En tevens krijg je ook nog eens een scherpe welkomstbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiemarkt is de stelregel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met allerlei kortlopende energiecontracten voor Eynatten. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Echter, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je alle jaren deze dergelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, doorgaans faciliteert de betreffende gas en stroom maatschappij de opzegging van het contract via de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle tarieven en neem een beschikbare energieaanbieder. Bijv. Eneco, ENGIE of natuurlijk Elegant. Tevens neem je een besluit over de aansluitdatum (moment van leveren). Je aankomende energieleverancier levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan via de site van de maatschappij?

Met behulp van onze vergelijker vind je altijd de beste deals. Op het moment dat je navigeert naar www.comfortenergy.be, dan zul je zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is de achterliggende reden? Super simpel: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Dankzij lage kosten en fikse welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En op die manier zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Eynatten vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Eynatten en ontdek de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Eynatten

Bijna alle maatschappijen leveren vandaag de dag groene stroom in Eynatten. Echter is onderling veel verschil te vinden. De herkomst van groene stroom is zeer wisselend. Niet alle groene stroom is daadwerkelijk groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte 100% duurzaam genoemd. Wil je er op gerust zijn dat organisaties 100% transparant zijn? Neem dan zeker weten “Groen uit België”. Je kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Eynatten vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de streek van de gemeente Raeren zien we nogal wat stappen rondom duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 4731. In deze omgeving kan je wellicht relatief goedkoop meedraaien in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Uiteraard is het aan te raden om thuis minder energie te verbruiken. In een korte tijd moet Luik net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En ook belangrijk: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk ook de 5 nuttige energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk ook Poweo prijzen.