Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Kettenis

Direct energie vergelijken in Kettenis? Geholpen door onze vergelijker ontdek je snel en simpel alle relevante energiebedrijven. Voorbeelden zijn Mega en Comfort Energy. Omschrijf jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Kettenis de scherpste prijs kan bieden. Daarbij vind je via de Energiehunter uitgebreide informatie over onderwerpen als tarieven van energie * gas en variabele of vaste tarieven. Daarnaast bieden wij een aantal nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Eupen
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,389
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,252
Gemiddeld verbruik: 1515 m3 en 3395 kwh
Populaire aanbiederEneco

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote organisaties naast elkaar
 • De beste energie aanbiedingen
 • Eenvoudig besparen tot wel € 225,00.

Zonder problemen overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Kettenis?

Wij zien enorm veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Kettenis. Dat loopt van Eneco tot een speler als Luminus, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Vandaag kan je kiezen uit om en nabij 20 organisaties. Deze maatschappijen werken allemaal op basis van de leidingen van Tecteo. Het is niet mogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dat geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Achterhalen welke gas & stroom leveranciers er beschikbaar zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Kettenis is in mei 2024? Vul eenvoudig jouw gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel het overstappen direct. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij wie je de energie ook koopt, je je hebt altijd licht, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Evenwel, gas & stroom aanbieders kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Tijdens een stroom- of gasstoring, dan is het gewenst dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Anders gezegd: kijk ook naar service. Per slot van rekening zoekt iedereen een betaalbaar energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. D.m.v de vergelijkingstool check je rap de goedkoopste energieleverancier van Kettenis, altijd op basis van jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dat is mogelijk. Aan de hand van keuzes in de energievergelijker detecteer jij gemakkelijk een abonnement dat klopt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Kettenis

 • Engie: Waar loyale klanten worden beloond
 • OCTA+: Multi-energie: elektra, aardgas, brandstof en mazout
 • Lampiris: Transparant en eerlijk
 • MEGA: Grip op verbruik en de kosten
 • Essent: Eerlijk en transparant
 • Eneco: Duidelijke website
 • Luminus: Altijd scherpe acties
 • Elegant: Grip op verbruik en de kosten
 • Watz: Online facturen bekijken
 • Wase Wind: Blog met handige bespaartips
 • Comfort Energy: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Poweo: Eenvoudig verbruik inzien

Wat zijn de energiekosten in onze buurt? (Prijzen mei 2024)

De pakketten van bedrijven en de energietarieven variëren per postcodegebied. Dat zit’m in het feit dat er meerdere netbeheerders verbonden zijn. Elke beheerder gebruikt eigen prijsstrategieën voor transport. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Kettenis is Tecteo. De prijzen voor zo’n netbeheerder wisselen per postcodegebied. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Eupen valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Tecteo. Bij een storing wordt dit door hen verholpen.

Feiten en cijfers Kettenis

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Eupen
 • CV Merk: AWB
 • Aandeel duurzaam: 27,80%
 • Postcodegebied: 4701
 • Mazout consumptie: 1560 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,389
 • Stroomtarief kwh: €0,252
 • Gem. gasverbruik: 1515 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3395 kWh
energie-vergelijken-kettenis

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Situatieschets

  Natuurlijk de basisinformatie. Onder andere het aantal bewoners, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer het geschatte verbruik in. In en rondom Kettenis is dit gemiddeld zo’n 1515 m3 en 3395 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je genereert. Dit alles dragen bij aan de kosten van energie.

 3. Kies type energie en de contractlooptijd.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Hoef jij geen groene stroom? Laat dit dan open. Omtrent contracten kan men gaan voor producten van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of modelcontracten. In de regel is het voordeliger om elke 12 maanden een nieuw contract te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Wat daarna komt is een handig overzicht met alle mogelijke energieleveranciers. Bij ieder contract zoek jij specificaties over soort stroom/gas, looptijd abonnement, de kostprijs van gas en elektra in Kettenis, en de overstapbonus. Selecteer de partij die in lijn is met jouw wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een goede leverancier tegengekomen? Klik op ‘Bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de maatschappij. Bijv. www.energie2030.be of natuurlijk www.antargaz.be. De nieuwe energieleverancier regelt de overstap. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Kettenis


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan ruim €260 rendement bieden. Evenwel, wat zijn de andere opties om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op deze pagina bekijk je 5 concrete tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigadvies 1: korter douchen
 • Bezuinigtip 2: doe de koelkast zo veel mogelijk gesloten.
 • Praktisch advies 3: zorg dat je pan goed op de warmtebron past
 • Tip 4: stekkerdozen gebruiken waarmee je veel apparaten in één keer kunt uitschakelen.
 • Bezuinigtip 5: plaats je boiler, geiser of ketel op een zo strategisch mogelijke plek.

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze experts vinden: wacht niet langer en ga overstappen in Kettenis. Daarna realiseer je de hoogste besparing. Belangrijk, doe dit wel op het juiste moment. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor afloop contracttermijn is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar daar zit wel een boete aan vast. Ben je contractvrij? Je mag op ieder moment, switchen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Heb jij geen ervaring met overstappen? Mogelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er 2 smaken: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid gedurende de contractperiode. Door de bank genomen vinden deze wijzigingen plaats op 1 januari en op 1 juli. Binnen deze flex-overeenkomst werkt in jouw voordeel als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je heel exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En als je geluk hebt wordt je wel beloond met een aantrekkelijke bonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiemarkt geldt in beginsel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Kettenis. Kies je voor een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daartegenover, bij een jaarcontract krijg jij jaarlijks een aantrekkelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, in de regel regelt de aanstaande maatschappij dat alles netjes wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer de goedkoopste of meest populaire maatschappij. Bijvoorbeeld Luminus, Essent of natuurlijk Poweo. Ook bespreek je de aansluitdatum (moment van leveren). Je nieuwe gas en stroom maatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan het bedrijf zelf?

Via onze vergelijker vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.energie2030.be, dan kom je tot de ontdekking dat dit vaak fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Via lage prijzen en flinke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door het resultaat daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Kettenis vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Kettenis en achterhaal de voordeligste leverancier die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Kettenis

Het gros van de leveranciers bieden onderhand groene stroom in Kettenis. Rondom dit thema is hier veel variatie in mogelijk. De afkomst van groene stroom wisselt nogal. Niet ieder “groene energie” contract is ook echt groen. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt illegitiem aangemerkt als duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat leveranciers daadwerkelijk groen zijn? Ga dan voor uiteraard voor “Groene energie uit NL”. Jij kan dan erkende groene energieleveranciers in Kettenis vergelijken, tegen de laagste prijs.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In en rondom de gemeente Eupen zien we steeds meer stappen met een focus op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 4701. In deze regio kan je in toenemende mate financieel aantrekkelijk deelnemen met duurzaamheidsprojecten in de regio. Uiteraard is het aan te raden om thuis minder energie te verbruiken. In zo’n 25 jaar moet Luik helemaal energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Warm water via de zonneboiler
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En niet te vergeten: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Ga verder naar de 5 nuttige energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk details over Mega prijzen.