Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Haccourt

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Haccourt? Door gebruik te maken van energiehunter.be vind je eenvoudig alle bekende maatschappijen als bijvoorbeeld OCTA+ & Belpower. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Haccourt de laagste prijs hanteert. Ook lees je via de energievergelijker handige informatie over thema’s zoals energiebesparing in huis en verschillende contractsoorten. Verder geven we 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Oupeye
Netbeheerder Elektra:Intermosane Wallonie
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,383
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,286
Gemiddeld verbruik: 1485 m3 en 3365 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote maatschappijenvergelijken
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Enorme besparingen tot wel € 285,00.

Zonder problemen overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Haccourt?

Wij zien best veel energieleveranciers actief in de regio Haccourt. Dat loopt uiteen van Essent tot bijvoorbeeld OCTA+, er is gewoon veel te kiezen. Vandaag de dag moet je een keuze maken uit ruim 20 energieleveranciers. Zij zijn allemaal aangesloten op de leidingen van Intermosane Wallonie. Het is niet mogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In dit geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Bekijken welke gas & stroom aanbieders actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Haccourt is die past bij jouw verbruik? Voer snel de benodigde gegevens in, vind de laagste prijs, en stap direct moeiteloos over. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij wie je de energie ook koopt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Desondanks, gas en stroom leveranciers focussen toch allemaal op andere dingen. Bij voorvallen als een stroom- of gasstoring, dan is het wenselijk dat dit snel opgelost wordt. Wat dus belangrijk is: kijk ook naar service. Alles bij elkaar genomen zoekt elke Belg een betaalbaar energiecontract. En wij begrijpen dat! Via de energietarievenvergelijker vind je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Haccourt, specifiek voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dat is geen probleem! Aan de hand van filters in de vergelijkingstool vind je moeiteloos een product dat past bij het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Haccourt

 • Engie: Overzichtelijke contracten
 • OCTA+: OCTA + BeOnline
 • Lampiris: Online facturen bekijken
 • MEGA: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Essent: Transparant en eerlijk
 • Eneco: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Luminus: Meerdere contracten
 • Elegant: Goed bereikbare klantendienst
 • Watz: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Wase Wind: Online facturen bekijken
 • Comfort Energy: De Mazout expert
 • Poweo: Transparante prijzen

Hoe hoog bedragen de energiekosten in de regio? (Prijzen april 2024)

De producten van gas & stroom aanbieders en de energietarieven variëren per postcodegebied. De reden hiervan is dat er allerlei netbeheerders verbonden zijn. Elke beheerder verwerkt eigen prijsstrategieën voor transport van gas en stroom. De huidige elektriciteit netbeheerder in Haccourt heet Intermosane Wallonie. De kosten van het netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Oupeye is de aardgas netbeheerder Tecteo. Bij een storing dienen zij dit op te lossen.

Feiten en cijfers Haccourt

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Oupeye
 • Populair merk: Junkers
 • Groene energie: 27,20%
 • Postcode: 4684
 • Mazout verbruik: 1500 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Intermosane Wallonie
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,383
 • Stroomtarief kwh: €0,286
 • Gem. gasverbruik: 1485 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3365 kWh
energie-vergelijken-haccourt

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Je begint altijd met de basisinfo. Daarmee wordt bedoeld; omvang van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de buurt van Haccourt ligt dat gemiddeld op circa 1485 m3 en 3365 kWh. Gebruik jij geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. De genoemde zaken bepalen de energiekosten.

 3. Selecteer type energie en de looptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat dit dan open. Ten aanzien van abonnementen zijn er mogelijkheden voor 1 t/m 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. Dikwijls is het verstandig om elke 12 of 24 maanden over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Er volgt nu een opsomming met alle beschikbare energiebedrijven. Bij alle abonnementen achterhaal je info met betrekking tot type stroom/gas, type contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Haccourt, en de eventuele korting. Selecteer de maatschappij die aansluit op jouw persoonlijke wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een geldige leverancier gespot? Druk op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de bestelpagina van de leverancier. Onder andere www.lampiris.be en ook www.ecopower.be. Jouw nieuwe aanbieder zegt jouw huidige contract op. Geen dag zonder gas of stroom in Haccourt


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €385 besparen. Evenwel, zijn er meerdere mogelijkheden om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hieronder check jij 5 handige adviezen waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: neem een waterbespaarder
 • Bezuinigtip 2: overweeg een “slim” strijkijzer die zichzelf uitzet
 • Praktisch advies 3: zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt.
 • Bezuinigtip 4: de gevels isoleren.
 • Advies 5: kies voor een klokthermostaat

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wanneer mag je overstappen van energie? Onze klantenservice specialisten zeggen: regel jaarlijks het overstappen in Haccourt. In dat geval ben je het voordeligst uit. Let op, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor einddatum contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Zit je nog vast aan een contract? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Ben je contractvrij? Je mag op ieder moment, overstappen van leverancier, en je zult ook geen boete ontvangen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In zo’n geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er grofweg 2 mogelijkheden: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je komt niet voor verrassingen te staan bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij de modelovereenkomst. Normaliter vinden deze wijzigingen plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij dit type contract profiteer je dus ook als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het energietarief is. En mogelijk wordt je wel beloond met een scherpe welkomstbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiewereld geldt: contracten voor een langere periode zijn duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Haccourt. In het geval van een lang contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daartegenover, bij een abonnement van 1 jaar krijg jij alle jaren zo’n dergelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, standaard verwerkt jouw toekomstige gas en stroom leverancier dat alles netjes wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle contracten en selecteer de beste of voordeligste energieaanbieder. Onder andere Eneco, ENGIE en ook Elegant. Daarnaast selecteer je de ingangsdatum van het contract. Je nieuwe gas en stroom maatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan het bedrijf zelf?

Met behulp van onze vergelijker vind je altijd de laagste prijzen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.energie2030.be, dan kom je tot de ontdekking dat de energie hier fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Heel eenvoudig: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Aan de hand van voordelige tarieven en fikse welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Haccourt vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Haccourt en zoek het juiste contract die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Haccourt

Een aanzienlijk deel van de leveranciers ondersteunen inmiddels groene stroom in Haccourt. Op dit gebied zijn er diverse keuzes te maken. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt verschilt nogal. Niet ieder “groene energie” contract draagt terecht die naam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk 100% duurzaam genoemd. Er zeker van zijn dat leveranciers een groene strategie voeren? Kies in dat geval een filter voor “Groen uit België”. Dan kan je erkende groene energieleveranciers in Haccourt vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
In en rondom de gemeente Oupeye zien we diverse opdrachten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Je kunt denken aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 4684. In deze buurt kan je steeds vaker heel gunstig participeren in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook moedigt de gemeente ons aan om thuis minder energie te verbruiken. In 2050 moet Luik de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En ook belangrijk: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Bezoek ook Antargaz duurzame energie.