Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Houtain-Saint-Siméon

Eenvoudig energie vergelijken in Houtain-Saint-Siméon? Met behulp van deze website ontdek je moeiteloos alle grote leveranciers. Voorbeelden zijn Engie & Lampirus. Schets jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en check welke energieleverancier in Houtain-Saint-Siméon het goedkoopste contract aanbiedt. Voorts bekijk je op onze website waardevolle info over onderwerpen zoals energiegebruik in de regio en zakelijke energie. Tevens geven we 5 handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Oupeye
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,381
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,284
Gemiddeld verbruik: 1475 m3 en 3355 kwh
Populaire aanbiederEssent

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote bedrijven bij elkaar
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 500,00.

Probleemloos overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Houtain-Saint-Siméon?

Wij zien best veel energieleveranciers beschikbaar in Houtain-Saint-Siméon. Dat loopt uiteen van Essent tot en met Comfort Energy, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Tegenwoordig zijn het zo’n 40 organisaties. Deze werken allemaal op basis van het elektra- en gasnetwerk van Tecteo. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dat geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Ontdekken welke energie-organisaties er beschikbaar zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Houtain-Saint-Siméon is in april 2024? Vul moeiteloos jouw gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en stap direct moeiteloos over. Meer weten? Check onze 5 bruikbare bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Ongeacht bij wie je klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Desondanks, energie-aanbieders handelen allemaal op hun eigen manier. Bij voorvallen als een stroom- of gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er gauw een oplossing volgt. Het punt is: kijk ook naar service. Als het puntje bij paaltje komt zoekt iedereen een betaalbaar energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Door middel van onze energie bekijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Houtain-Saint-Siméon, die past bij jouw plaatje. Unieke behoeften? Dat kun je zelf bepalen. D.m.v jouw input in de tool bekijk jij verrassend eenvoudig een energie-abonnement dat past bij jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Houtain-Saint-Siméon

 • Engie: Met praktische energie-bespaartips
 • OCTA+: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Lampiris: Producten en diensten voor een beter energiebeheer
 • MEGA: Eigen account
 • Essent: Verstand van (duurzame) energie
 • Eneco: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Luminus: Handige website
 • Elegant: 5-sterren klantenservice
 • Watz: Reken jouw energiekoste online uit
 • Wase Wind: Exclusieve aanbiedingen
 • Comfort Energy: Energy+ Mazout
 • Poweo: Duidelijk en eerlijke aanbieder

Wat betaal ik voor energie in de regio? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van energieleveranciers en de vergoedingen zijn weer anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er nogal wat beheerders verbonden zijn. Iedere netbeheerder verwerkt eigen prijsstrategieën voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Houtain-Saint-Siméon heet Tecteo. De kosten van het netbeheerder zijn per regio weer anders. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Oupeye is de netbeheerder van het gas Tecteo. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Facts and figures Houtain-Saint-Siméon

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Oupeye
 • Populaire CV: De Dietrich
 • Aandeel duurzaam: 27,00%
 • Centrale postcode: 4682
 • Mazout: 2990 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,381
 • Stroomtarief kwh: €0,284
 • Gem. gasverbruik: 1475 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3355 kWh
energie-vergelijken-houtain-saint-simeon

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Je begint altijd met de basisinfo. Dit zijn gezinssamenstelling, en postcode + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Houtain-Saint-Siméon gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1475 m3 + 3355 kWh. Bezit je een gasloze woning. Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Zonnepanelen op je dak? Geef aan hoeveel kWh je opwekt. Al deze zaken hebben effect op het gas- en stroom tarief.

 3. Kies type energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Inzake looptijd kan men gaan voor producten van 1 jarig tot 5 jarig of flexibele model-abonnementen. In de regel is het een goed idee om elke 12 of 24 maanden een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Energie vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een opsomming met alle mogelijke aanbieders van energie. Van ieder abonnement bekijk je details aangaande herkomst van stroom en gas, duur van het contract, de prijzen van gas en elektra in Houtain-Saint-Siméon, en nieuwe klanten korting. Kies de partij die matcht met jouw zoekopdracht.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een relevante aanbieding in het lijstje? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de aanvraag-pagina van de onderneming. Bijvoorbeeld www.lampiris.be en www.eni.com. De door jou gekozen energie-aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Houtain-Saint-Siméon


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €345 rendement bieden. Daartegenover, zijn er andere tips voor lagere maandlasten? Hieronder tref je 5 energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: gebruik alleen A++ producten
 • Bespaartip 2: zorg voor een goed sluitende koelkastdeur
 • Bespaartip 3: niet een te grote pan gebruiken.
 • Praktisch advies 4: elektrische apparaten niet op stand-by laten staan.
 • Praktische tip 5: nooit het licht onnodig aan laten staan.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om het overstappen in gang te zetten?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer moet ik overstappen? Onze energie-experts raden aan: probeer elke 12 maanden; overstappen in Houtain-Saint-Siméon. In dat geval ben je het voordeligst uit. Desalniettemin, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je contracttermijn al gepasseerd? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt eerder overstappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Ben je contractvrij? In zo’n situatie mag men switchen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Dan is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Kiezen voor lange termijn of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bij te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen gedurende de contractperiode. Dikwijls worden deze prijs-updates gedaan in de eerste en zevende maand. Binnen deze flex-overeenkomst wordt je dus ook ‘beloond’ als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En eventueel ontvang je ook wel een hoge overstapkorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energie industrie is de stelregel: contracten voor een langere periode zijn eigenlijk altijd prijziger dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Houtain-Saint-Siméon. Kies je voor een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Maar, bij 12 maandelijkse contracten krijg je jaarlijks deze hoge welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, in de regel verzorgt je betreffende energie-aanbieder het opzeggen van het huidige contract middels de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies de goedkoopste of meest populaire leverancier. Bedrijven als Luminus, ENGIE + Watz. Ook bespreek je wanneer het contract in moet gaan. De aankomende gas en stroom aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan via de site van de maatschappij?

Dankzij deze website tref je altijd de allerlaagste tarieven. Als je zelf gaat naar bijv. www.luminus.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is daarvan de reden? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Via lage prijzen en fikse welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En op die manier komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Houtain-Saint-Siméon vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Houtain-Saint-Siméon en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Houtain-Saint-Siméon

De meeste energie aanbieders leveren op dit moment groene stroom in Houtain-Saint-Siméon. Binnen dit domein zijn er diverse keuzes te maken. De oorsprong van deze groene stroom loopt zeer uiteen. Niet ieder “groene stroom” contract heeft ook echt een groene oorsprong. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief als “duurzaam” gekenmerkt. Er vanuit kunnen gaan dat energie aanbieders een groen beleid hanteren? Selecteer in dit geval het filter “Groene energie uit NL”. Daarna kan je geschikte groene energieleveranciers in Houtain-Saint-Siméon vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In en rondom de gemeente Oupeye kennen we nogal wat opdrachten volledige gericht op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 4682. In deze buurt kan je soms financieel aantrekkelijk meedraaien in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Uiteraard is het aan te raden om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Luik eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isolatie van de woning
 • Woning met zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Woning met zonneboiler
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En de gouden stelregel: beperkt je verbruik van gas en stroom. Ga verder naar de Praktische energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk info van Elegant duurzame energie.